Senioreiden MM-kisat Uudessa Seelannissa

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Juhani "Hemppa" Heinonen
Kuvat
-
Liittyvät artikkelit

Kauas on pitkä matka. Tämän sai konkreettisesti kokea Suomen vähän varttuneemmassa iässä oleva Hyvinkään Curlingseuran miesjoukkue suunnatessaan kohti skottisiirtolaisten perustamaa Dunedinin kaupunkia Uudessa Seelannissa. Eksoottinen maa ja hyvin hoidetut kisajärjestelyt tekivät matkasta vaivan arvoisen - ikimuistoisen.

Pelillisesti ei joukkueemme (Mauno Nummila, Paavo Ruottu, Martti Salonen, Matti Syrjä, Jussi Heinonen) onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Kolme numerollisesti niukahkoa tappiota ja kaksi voittoa - siinä tämän Nuori Suomi -periaatteella pelanneen joukkueen tulos eli olimme sijoilla 7-8.

Kaikki tappioon päättyneet kolme peliämme (Sveitsi 5-6, Ruotsi 4-6 ja USA 4-6) noudattivat pitkälti samaa kaavaa. Tasaisia vääntöjä, joissa voitto luisui käsistä muutamaan pahaan epäonnistumiseen. Jäät olivat ok, mutta kuitenkin sellaiset, joissa paljastui ehkä pahin puutteemme - tekniikassa on parantamista. Jenkkipelin parasta antia oli se, kun onnistuimme viemään yhden pään 3-0. Joukkueen kipparina oli muuten Pustovar, joka on ollut viisi kertaa MM-kisoissa.

Oman lohkomme ennakkoonkin heikoin joukkue oli Italia, jonka voitimme 8-7. Vikaan päähän lähdettiin 8-6 johdossa ja meillä vielä viimeinen kivi. Voiton varmistamiseksi riitti Manun poistoheitto.

Viimeisessä pelissä kohtasimme isäntämaa Uuden Seelannin, joka oli pitänyt jenkkejä tiukoilla häviämällä vain 7-8. Heittomme olivat nyt kohdallaan ja voitimme 7-2.

Miesten puolella mestaruuden vei Kanada (Eugene Hritzuk), USA oli toinen ja Skotlanti (Keith Prentice) kolmas. Naisten mestaruuden otti niinikään Kanada, joka loppuottelussa murjoi Sveitsin 10-1. Ruotsi oli kolmas.

Toki reissuun mahtui paljon muutakin. Hienoja retkiä merelle, Uuden Seelannin uskomattoman kaunista luontoa, paljon lampaita, konsulin vastaanotto Dunedinissa jne. Mutta se onkin sitten kokonaan toinen stoori.

Kommentit