Historiallinen SM-sarja

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Juuri päättynyt SM-sarja tarjosi niin pelaajille kuin lajia seuraavillekin monella tapaa hienoja ja myös historiallisia kokemuksia. Tomi Rantamäki pelasi joukkueensa viidentoista vuoden tauon jälkeen Suomen mestariksi - toki uudella joukkueella, mutta kuitenkin historiallisen "come backin" tehneenä. Ellen Vogtin joukkue saavutti ensimmäisen naisten Suomen mestaruutensa, puolustaen siten menestyksellisesti viime EM-kisoihin hieman yllättäen saamaansa edustuspaikkaa. Ja historiallinen yhteinen nimittäjä näille kahdelle mestarijoukkueelle oli aviopari Jermu Pöllänen ja Riikka Louhivuori - eipä taida curlingmaailmasta montaa vastaavaa tapausta löytyä! Erityisen iloinen olen myös siitä, että ykkösdivisioonan voitti vielä juniori-ikäinen Joonas Hellevaaran joukkue, joka siten nousi ensi kaudeksi mestaruussarjaan. Näillä pojilla on potentiaalia vaikka mihin, jos vain riittää motivaatiota ja mahdollisuuksia harjoitella entistä enemmän osaavan valmennuksen alaisena! Onnittelut kaikille mitalisteille ja muillekin menestyjille, olitte mukana tekemässä suomalaista curlinghistoriaa!!

Vaikka pelaaminen ja menestyvät joukkueet ovatkin ulospäin näkyvin osa lajiamme, tehtiin tämän kauden SM-sarjassa myös toisenlaista historiaa: Tällä kaudella "parrasvaloihin" hyppäsi mies, joka on harrastanut curlingia vasta muutaman vuoden, mutta joka viime kevään Vierumäen MM-kisojen innostamana otti sydämen asiakseen olosuhteet ja hyvän curlingjään tekemisen. Tämä mies, täysin vapaaehtoisesti ja pyyteettömästi, kiersi lähes kaikki kuluneen kauden SM-tason kilpailut ja vastasi jään viimeistelystä sekä sen ylläpidosta peliviikonloppujen aikana. Tämän miehen uurastuksen tuloksena peliolosuhteet paranivat merkittävästi, ja pelaajien arvostuksesta kertovat loppubanketissa seisaaltaan annetut aplodit. Tämä banketissa myös lempinimen "Pipli Mies" saanut henkilö on tietenkin Mika Ollikainen Kangasniemeltä. Kuten ennenkin olen todennut, pieni laji tarvitsee kehittyäkseen juuri tällaisia henkilöitä! Suuret kiitokset Mika!!

Loppubanketissa unohdin kuitenkin kiittää vielä paria muuta henkilöä, jotka myös omalla panoksellaan tekivät kuluneesta SM-sarjasta historiallisen: Markus Sipilä, liiton web-master, Toni Sepperi ja Janne Ojanperä pistivät nopeassa tahdissa pystyyn web-television, jonka myötä oli mahdollisuus seurata SM-sarjan pelejä kotisohvalta. Käsittämättömän hieno oivallus ja myös hankkeen toteutus, mikä taas perustui yksinomaan näiden henkilöiden omaan aktiivisuuteen ja innovaatiokykyyn!! Tällainen toiminta, kuten edellisessä kappaleessakin mainittu, on juuri sellaista, mitä minä kaikkein eniten arvostan - halua viedä lajia eteenpäin ilman toistuvaa kysymystä, "mitä minä tästä hyödyn". Sydämelliset kiitokset Markus ja Toni sekä kaikki muutkin lähetysten toteuttamiseen osallistuneet henkilöt!!!

Pyörätuolicurling hyvässä kasvussa

Viime vuodelle saadun kehittämisrahan myötä myös pyörätuolicurling on ottanut huiman harppauksen eteenpäin. Priimusmoottoreina ovat olleet Suomen Invalidien Urheiluliitto sekä Kisakallion urheiluopisto, jotka yhdessä jäsenseurojemme kanssa ovat aikaansaaneet merkittävästi lisää pyörätuolicurlingin harrastajia. Mainitsemisen arvoisia ovat erityisesti Rovaniemellä, Joensuussa ja Pieksämäellä pidetyt esittelytilaisuudet, jotka ovat jo poikineet aktiiviharrastajia. Tämä on mainio juttu, ja se myös lisää kilpailua maajoukkuepaikoista, mikä puolestaan väistämättä, näin uskon, johtaa myös tason nousuun. Kiitokset vielä tässäkin yhteydessä kaikille mukana olleille - teette arvokasta työtä!!

Olympiapaikka katkolla

Loppukauden huipennus on tietysti miesten MM-kisat Kanadassa, jossa myös lopullisesti ratkaistaan olympiapaikat ensi talven Vancouverin kisoihin. Kun kysymyksessä on myös MM-kisojen 50-vuotisjuhlaturnaus, on luvassa varmasti suurenmoiset kekkerit. Kalle Kiiskisen johtama edustusjoukkueemme osoitti jo EM-kisoissa, mihin joukkue tiukassa paikassa pystyy, pelaten myös erinomaista curlingia. Näin ollen uskomme vankasti, että joukkue menestyy myös MM-kisoissa! Tsemppiä Kalle, Jani, Teemu, Jasu ja Jupe sekä tietysti valmentaja Sakke!! Ja muistakaa hyvät ystävät kotikatsomossa seurata kisoja joko tv:stä tai netin kautta ja kannustaa edustusjoukkueemme entistä parempiin suorituksiin, sillä - Suomalainen Curlaaja voittaa aina!!

Toivotan kaikille Hauskaa Curlingkevättä!!

Kommentit