Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Markus Sipilä

Otaniemen Jyllääjät kävi hakemassa vauhtia SM-karsintoihin Aalborg Openista kahden joukkueen voimin. Turnaus pelattiin 23. - 25.11.2007.

Tanskan Aalborgin Gigantium-areenan laajennus valmistui vuoden 2007 alussa, jolloin puitteet curlingturnauksen järjestämiselle kohentuivat roimasti. Aalborg Curling Club päättikin kutsua vuosittaiseen turnaukseensa joukkueita ulkomailta ja kutsuttujen listalle päätyivät mm. Otaniemen Jyllääjät ja Chicago Curling Club. Turnaus ajoittui kilpailukalenteriin juuri sopivasti paria viikkoa ennen SM-karsintojen toista vaihetta, joten Jyllääjien ei tarvinnut miettiä kahta kertaa osallistumista.

Turnauksen henki oli kertakaikkisen loistava. Tanskalaiseen urheilukulttuuriin kuuluu olennaisena osana klubitoiminta, joten oli itsestään selvää että joukkueet kokoontuivat klubille pelaamaan jälkipelejä aina harjauksen tauottua. Isännät tekivät kaikkensa vieraiden viihtymisen eteen ja paitsi järjestivät majoituksemme, myös tulivat hakemaan meidät aamuisin yhteiselle aamupalalle!

OJy:n pelit sujuivat Aalborgissa melko mukavasti. Jyllääjien ykkösjoukkue sijoittui Toni Sepperin kipparoimana lopulta kolmanneksi, vaikka turnauksen voittoonkin olisi ollut kaikki mahdollisuudet. Jaakko Uusituvan luotsaama joukkue oli lopputuloksissa sijalla 5. Molemmille suomalaisjoukkueille jäi turnauksesta runsaasti onnistumisia ja toisaalta sopivasti nälkää tulevia koitoksia ajatellen.