Lotta Immonen ja Markus Sipilä mukana kovatasoisessa WCT-kisassa Tallinnassa

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Curlingliitto
Kuvat
Ålands Curlingklubb

Lotta Immonen ja Markus Sipilä avaavat kisakautensa Tallinnan WCT-turnauksessa 21.-24.9. Kisakallio Curling Clubia edustava joukkue on tutustunut Tallinnan olosuhteisiin harjoitusleirillä edellisenä viikonloppuna, ja viikonlopun harjoituspelien perusteella menestystä voidaan odottaa myös tulevana viikonloppuna.

Taso turnauksessa on kova, sillä voitosta ovat kamppailemassa monien maajoukkueiden lisäksi muun muassa Pekingissä olympiahopeaa voittanut Skaslien / Nedregotten (Nor) ja Pyeongchangissa niin ikään hopealle yltänyt Perret / Rios (Sui). Immosen ja Sipilän urakka alkaa torstaina klo 20, kun vastaan asettuu virolainen Elmik / Kukner.

Turnaukseen osallistuu 18 joukkuetta eri puolilta Eurooppaa. Joukkueet on jaettu kolmeen kuuden joukkueen lohkoon, ja jokaisessa lohkossa pelataan yksinkertainen alkusarja. Alkusarjan jälkeen lohkovoittajat sijoitetaan teeheittotulosten perusteella puolivälieräkaavion sijoille 1-3, lohkokakkoset sijoille 4-6, ja teeheittotulosten perusteella paras lohkokolmonen sijalle 7.

Puolivälieräkaavion sijalle 1 sijoitettu joukkue etenee suoraan välierään, jossa se saa vastaansa voittajan ottelusta 4 v 5. Toisen välieräparin muodostavat voittajat otteluista 2 v 7 ja 3 v 6. Turnauksessa pelataan finaalin lisäksi kolmannesta sijasta välierien hävinneiden joukkueiden välillä.

Markus Sipilä kommentoi lähestyvää Tallinnan-turnausta keskiviikkona seuraavasti:

Meillä on tosi kova alkulohko, jossa tulee vastaan maailman rankinglistalla kolmantena oleva Kaldvee / Lill. Lisäksi samassa lohkossa on kaksinkertainen olympiamitalisti Skaslien / Nedregotten sekä Saksan ja Tsekin maajoukkueet. Olemme tosi innoissamme että päästään pelaamaan heti kauden alkuun näin kovatasoinen turnaus.

Olimme viime viikonloppuna leirillä Tallinnassa ja se oli varsin rohkaiseva, voitimme molemmat treenipelimme, joista toisessa oli vastassa Kaldvee / Lill.

Kaikkien ratojen otteluita voi seurata WCT TV:n YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLUDZId8rQEGgZV1UvfzVMY9x6nPfQ1c4D 

Ottelutulokset löytyvät WCT:n verkkosivuilta: https://worldcurlingtour.org/md/event/800
 

Kommentit