Curlingwikin käyttö

Kirjoittanut Markus 10.11.2008 - 00:14
Wikiartikkelin kategoria

Olin jo muutamaan otteeseen luvannut kirjoitella harjakankaan vaihto-ohjeet tänne Curling.fi:hin, kun eri suunnista niksejä tähän oli kyselty. Viikonloppuna SM-karsinnoissa joukkueemme harjamiehille uusia päitä askarrellessa otimme sitten kuvat tähän ohjeeseen ja akseli Vesa Hirsimaa & Janne Ojanperä ehdottivat kohtuullisen voimakaasti Curlingwikin perustamista, johon tälläinen ohje sitten sujuvasti voisi mennä asumaan.

Harjakankaan vaihto-ohjeen lisäksi raapustelin taustoittavan artikkelin miesten SM-sarjan karsintasysteemistä. Tämä kun on vuosittain toistuva keskustelunaihe ja toisaalta se on herättänyt varsin paljon kysymyksiä about kaikkien ei-curlaajien keskuudessa, joiden kanssa olen siitä keskustellut.

Wikien ideana on yhteisöllinen sisällöntuotanto. Yksi voi kirjoittaa ensimmäisen version artikkelista, jota muut voivat sitten muokata ja parannella. On myös täysin normaalia ja erityisen suotavaa, että joku luo wikiartikkelin tyngän eli alun, johon toivotaan täydennystä muulta yhteisöltä.

Pieni terminologinen asia. Klassisin esimerkki wikeistä on varmasti kaikkien tuntema sanakirja Wikipedia. Wikipedia (erisnimi) on siis yksi sovellus wikeistä, wiki itsessään on yleisnimi joka tarkoittaa juuri tällaista vapaasti muokattavaa artikkelikokoelmaa.

Wikiartikkeleihin liitetään yleensä yksi tai useampi luokka eli avainsana, jolla voidaan liittää toisiinsa saman aihepiirin artikkeleita. Curlingwikissäkin artikkelille voi vapaasti antaa yhden tai useamman luokan.

Toivottavasti Curlingwikistä (kuten muustakin Curling.fi -sivustosta) on paljon iloa lajimme harrastajien keskuudessa. Muokatkaa artikkeleita rohkeasti ja kirjoitelkaa uusia artikkeleita tai niiden alkuja!

Toisin kuin wikiartikkeleissa yleensä, tähän artikkeliin tulee allekirjoitus :)

Espoossa 10.11.2008
Markus Sipilä
Webmaster
Suomen Curlingliitto