Tieto & Taito

Joukkueen Flow, Totta vai tarua?

"Jumaiainen tunne"     "Kuin aika pysähtyisi"     "Kaikkeen oli aikaa"    "Joukkueen saumaton toiminta oli kuin henkimaailmasta".
Tällaisia kuvauksia joskus kuulee joukkueurheilijan sanovan ja  joskus myös koko joukkue toistaa samaa. Yksilöurheilijan Flow-tilasta puhutaan paljon. Joukkueurheilussa on samankaltainen, mutta kollektiivinen, vähemmin puhuttu ilmiö.

Uudet harjat, uudenlainen harjaus

Moni lajimme hallisarjojen poistotykki ja paikallisturnausten kruunaamaton määriskuningas on jo ehtinyt vähätellä sekä uusia harjoja, uutta harjaustekniikkaa ja koko harjaskandaalia, joka tällä kaudella pyyhkäisi ylitsemme. On todettu, että "ei tämä asia koske meitä" tai että "tämä auttaa vain huippupelaajia" tai että "tähän ikään en uutta tekniikkaa edes yritä opiskella". Ja niin edelleen. Asiaan "perehtyneenä" toimittajana on toki todettava, että voihan sitä korkeushyppyäkin hypätä saksaustekniikalla tai yrittää pelata jalkapalloa 60- luvun nappulakengillä. Ja hyvin onnistuu. eikä ketään edes satu, mitä nyt vastustaja vähän hymähtelee pukukopissa. Pyöräilyn tour de Franceen voi osallistua vaikka vanhalla armeijan "munamankelilla".