Tulospalvelujärjestelmän ohjeet

6 - Ohjeita cup-turnaukseen

Tulospalvelujärjestelmä osaa piirtää automaattisesti graafisia cup-kaavioita. Tällä sivulla kerrotaan, miten tällaisen pelisysteemin tulospalvelu voidaan rakentaa Curling.fi:n sarjanhallintajärjestelmällä. Esimerkkinä käytetään miesten SM-sarjan 2007-2008 ensimmäistä karsintaa, jossa pelisyssteeminä oli triple cup. Toisena esimerkkinä on Mixed SM 2008, jossa pelattiin lisäksi vielä sijoitusotteluita.

Cup-systeemin eri haarat toteutetaan omina lohkoinaan.

Wikiartikkelin kategoria: 

5 - Ohjeita Schenkel-turnaukseen

Johdanto

Schenkel-pelisysteemissä joukkueet on jaettu alkulohkoihin. Ensimmäisen pelikierroksen jälkeen joukkueet järjestetään ranking-järjestykseen, jonka perusteella seuraavalla pelikierroksella kohtaavat sijoilla 1 ja 2 olevat joukkueet, sijoilla 3-4 olevat joukkueet jne. Ranking määräytyy seuraavassa järjestyksessä: pelipisteet, voitetut päät, omat kivipisteet, kivisuhde.

Wikiartikkelin kategoria: 

4 - Pelien hallinta

Pelien luominen tapahtuu sarjahallinnan Pelit-välilehdellä. Pelejä voi luoda joko yksitellen tai niitä voi luoda pelikierroksittain useamman kerralla. Edellytyksenä pelien luomiselle on, että sarjan rakenteeseen on luotu vähintään yksi lohko, koska pelit kuuluvat aina johonkin lohkoon.

Useamman samanaikaisen pelin luominen kerralla

Kun pelejä luodaa kierroksellinen samaan aikaan, syötetään peleille yhteinen päivämäärä, kellonaika ja paikka. Kullekin radalle syötetään tämän jälkeen

Wikiartikkelin kategoria: 

3 - sarjan rakenteen määrittely

Sarjan rakenteeseen liittyvät käsitteet ja niiden väliset suhteet

Sarja (league): Jokaista sarjaa varten on järjestelmässä yksi sarja. Eri kauden sarjoja varten tulee luoda eri sarjat.

Sarjataso (league level): Sarjatasot kuuluvat sarjaan. Sarjatasoja voi olla sarjassa useita, mutta niitä on oltava aina vähintään yksi. Turnauksissa on tyypillisesti vain yksi sarjataso, joka voidaan nimetä samannimiseksi kuin itse sarja.

Wikiartikkelin kategoria: 

2 - Joukkueiden hallinta

Joukkueiden luominen

Joukkueiden luominen voidaan tehdä joko sarjan järjestäjän toimesta tai vaihtoehtoisesti luominen voidaan "ulkoistaa" osallistuville joukkueille. Jälkimmäisessä tapauksessa sarjaan ilmoittautuminen tapahtuu yksinkertaisesti luomalla uusi joukkue.

Uusia joukkueita voi luoda vain sellaisiin sarjoihin, joiden ilmoittautuminen on auki. Ilmoittautumisen avaaminen ja sulkeminen tapahtuu sarjan hallintapuolella (Sarjan asetukset --> Muokkaa sarjaa).

Wikiartikkelin kategoria: 

1 - Johdanto tulospalvelujärjestelmän käyttöön

Curling.fi:n tulospalvelujärjestelmällä on mahdollista kerätä ilmoittautumisia ja julkaista sarjojen tuloksia. Järjestelmä osaa mm. laskea sarjataulukkoja ja piirtää cup-kaavioita automaattisesti.

Wikiartikkelin kategoria: