Ohjeita

Seuratoimintaan tehoa Trello-tehtävätaulun avulla

Tehokkaassa seuratoiminnassa on tärkeää, että tehtäville on sovittu tekijät että asiat saatetaan valmiiksi sen sijaan, että kaikki asiat junnaavat paikallaan. Trello on ilmainen, sähköinen tehtävätaulu, jonka avulla yhdistyksen toimihenkilöt voivat hallita tehtäviä visuaalisen työnohjauksen avulla. Trelloa voi käyttää tietokoneella, mutta siitä on saatavilla myös ilmainen mobiilisovellus, jolloin tehtävätaululla tapahtuvista muutoksista saa kätevästi hälytyksen kännykkään samaan tapaan kuin vaikkapa Whatsapp-viesteistä tai saapuneesta sähköpostista. 

Wikiartikkelin kategoria: 

Joukkueen jaettu Google-kalenteri

Google Calendar on ilmainen webbipalvelu, jolla pystyy näppärästi pitämään yllä joukkueen treeni- ja pelikalenteria. Tässä artikkelissa kuvataan eräs tapa käyttää Google-kalenteria.

Esivaatimus - Google-tunnuksen luominen kaikille joukkueen pelaajille

Monilla pelaajilla on jo valmiiksi Google-tunnus esim. Gmail-sähköpostipalvelun käyttöä varten. Samaa Google-tunnusta voi käyttää kaikissa Googlen palveluissa, eikä kalenteria varten tarvitse luoda uutta käyttäjätunnusta. Uuden Google-tunnuksen voi tarvittaessa luoda seuraavasti:

Wikiartikkelin kategoria: 

Lajiesittelyn esimerkkisisältö

Lajiesittelyn esimerkkisisältö

1. Alkuvalmistelut

  • Osallistumismaksujen kerääminen ja merkkaus ilmoittautumislistaan
  • Alkulämmittely ja turvallisuusinfo
  • Pelin tavoitteen ja pistelaskun selitys
  • Liukkaauteen totuttelu

2. Harjoitteet

Wikiartikkelin kategoria: 

Curling Jäähallissa

Käännös WCF:n teoksesta Curling Ice Explained. Kääntäjä: Timo Patrikka. 

8.1 Jäästä Curlingjäähän

Jäällä ja curlingjäällä on iso ero. Tämä luvun tarkoituksena on kerätä yhteen kaikki olennaiset asiat, joilla saadaan jäähallin jää muunnettua curlingjääksi.

8.1.1 Ongelmat

1. Paikkakunnilla, joilla curling on vielä lastenkengissään, ei ole curlinghalleja tai suurta pelaajamäärää. Useilla paikkakunnilla on kuitenkin jäähalli, josta on mahdollista saada jääaikaa curlingille. Jää ei ole kuitenkaan sellaisenaan curlingiin sopivaa, joten se vaatii paljon työtä.

Wikiartikkelin kategoria: 

Heittojen tilastointi

Seuraava ohje on suuntaa antava tapa pitää tilastointia curlingheitoista. Jokainen heitto pisteytetään nollasta neljään pisteeseen riippuen heiton tyypistä ja lopputuloksesta. On tärkeää huomata, että ei ole olemassa absoluuttista totuutta heiton onnistumisesta, joten pisteytys on subjektiivista. Lisäksi, ei ole olemassa "virallista" pisteytysohjetta, vaan tämäkin ohje on kerätty eri lähteistä (esim. www.curlit.com).

Wikiartikkelin kategoria: 

Curlingjään Höyläys

9.6 Höyläystekniikat

Wikiartikkelin kategoria: 

Peblauksen salat

12 Peblaus

 

Wikiartikkelin kategoria: 

Harjan kankaan vaihtaminen

Synteettisen curlingharjan kangas kuluu melko nopeasti ja uudet harjanpäät maksavat luokkaa 20-25 euroa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten harjanpään voi pinnoittaa uudelleen vaihtamalla kankaan alle 1 euron materiaalikustannuksilla.

Wikiartikkelin kategoria: