2 - Joukkueiden hallinta

Joukkueiden luominen

Joukkueiden luominen voidaan tehdä joko sarjan järjestäjän toimesta tai vaihtoehtoisesti luominen voidaan "ulkoistaa" osallistuville joukkueille. Jälkimmäisessä tapauksessa sarjaan ilmoittautuminen tapahtuu yksinkertaisesti luomalla uusi joukkue.

Uusia joukkueita voi luoda vain sellaisiin sarjoihin, joiden ilmoittautuminen on auki. Ilmoittautumisen avaaminen ja sulkeminen tapahtuu sarjan hallintapuolella (Sarjan asetukset --> Muokkaa sarjaa).

Joukkueita voi luoda kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä. Ohje joukkueen luomisesta.

Joukkueen vahvistaminen

Kun joukkue ilmoitetaan sarjaan, se on aluksi vahvistamaton joukkue, eli sarjan ylläpitäjä ei ole vielä vahvistanut kyseisen joukkueen osallistumista sarjaan. Näin sarjan ylläpitäjä voi kerätä sarjan ilmoittautumiset ja hyväksyä sarjaan ainoastaan haluamansa joukkueet (esimerkiksi sarjan sääntöjen perusteella naisjoukkueet eivät voi osallistua miesten sarjaan tms.).

Joukkueen osallistuminen sarjaan vahvistetaan antamalla joukkueelle joukkuekoodi. Joukkuekoodin tulee olla yksilöllinen, eli vain yhdellä joukkueella voi olla sama koodi. Yleinen käytäntö on, että joukkuekoodi kertoo sarjatason mukaan, esimerkiksi miesten SM-sarjassa mestarussarjassa pelaavat joukkueet on kooditettu M1, M2, M3 jne, I-divisioonassa pelaavat joukkueille on annettu koodit D1, D2, D3 jne.

Joukkekoodit annetaan sarjahallinann Joukkueet-välilehdellä ja sen alasivulta ilmoittautumiset ja joukkueiden asetukset. Samalla sivulla joukkueille voi myös määritellä uuden nimen, jotta kaikille sarjan joukkueille saadaan nimet samalla logiikalla (esim. kapteenin nimi). Sivulla näkyy myös joukkueiden kokoonpanot ja pelaajien seurat.

Joukkueille on myös mahdollista määritellä painokerroin, jonka mukaan joukkueita järjestetään sarjataulukossa tasapisteissä. Näin ollen esimerkiksi tee-heittokilpailun lopputulos (tai minkä tahansa muun järjestelytavan lopputulos) voidaan huomioida tasapisteissä olevien joukkueiden järjestelyssä. Pienemmän painokertoimen joukkueet näytetään ensin.

Joukkueet, joille määritellään joukkuekoodi, muuttuvat vahvistetuiksi joukkueiksi. Vain vahvistettuja joukkueita voidaan määritellä pelaamaan pelejä.

Joukkueiden lopullisten sijoitusten määrittely sarjan päätyttyä

Joukkueiden asetussivulta määritellään sarjan päätyttyä kunkin joukkueen lopullinen sijoitus. Sijoitus kytketään aina sarjatasoon: esimerkiksi miesten SM-sarjassa yksi joukkue voi sijoittua I-divisioonan sijalle 1. ja toinen joukkue voi sijoittua II-divisioonan sijalle 1.

Kun joukkueiden lopulliset sijoitukset on määritelty, tulee sarjan asetuksista käydä vielä merkkaamassa sarja päättyneeksi. Tämän jälkeen sijoitukset näytetään automaattisesti sarjan etusivulla ja sarjan pelaajien pelaajaprofiileihin ilmestyy automaattisesti tieto sijoituksesta.

Joukkueen muokkaaminen

Sarjan ylläpitäjä voi muokata joukkueiden kokoonpanoa ilmoittautumisen jälkeen. Muokkauslinkki löytyy joukkueiden asetussivulta (sama sivu, josta määritellään joukkuekoodit). 

Sarjan ylläpitäjät eivät voi poistaa ylimääräisiä joukkueita itse. Joukkueiden poistopyynnön voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen yllapito [at] curling [dot] fi.

Wikiartikkelin kategoria: