1 - Johdanto tulospalvelujärjestelmän käyttöön

Curling.fi:n tulospalvelujärjestelmällä on mahdollista kerätä ilmoittautumisia ja julkaista sarjojen tuloksia. Järjestelmä osaa mm. laskea sarjataulukkoja ja piirtää cup-kaavioita automaattisesti.

Sarjan tilaaminen ylläpidolta ja tulospalvelujärjestelmän testaaminen

Sarjan luominen tilataan curling.fi:n ylläpidolta sähköpostitse osoitteesta yllapito [at] curling [dot] fi. Pyynnön yhteydessä on hyvä kertoa ne käyttäjätunnukset (ei salasanoja, pelkät käyttäjätunnukset), jotka sarjaa tulevat ylläpitämään. Lisäksi on hyvä liittää mukaan sarjan pelisysteemi, jotta ylläpito voi opastaa sarjan rakenteen luomisessa.

Kun ylläpito on luonut sarjan, pääsevät sarjan ylläpitäjät hallinnoimaan sarjaansa sisäänkirjautumisen jälkeen sivun ylälaidan Erikoistoiminnot -linkin kautta.

Mikäli haluat testata tulospalvelua ennen päätöstä, voit pyytää muokkausoikeudet testisarjaan, joka löytyy osoitteesta http://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/3408

Sarjan hallinnan työvaiheet

Sarjojen tulospalvelun hallinta koostuu karkeasti ottaen viidestä osasta, jotka ovat

  1. sarjan joukkueiden luominen
  2. Pelisysteemin mukaisen sarjan rakenteen määrittely
  3. Pelien luominen ja muokkaaminen
  4. Sarjan päätyttyä lopullisten sijoitusten määrittely
  5. Sarjan etusivun tekstien muokkaus

1. Sarjan joukkueiden luominen

Kun sarja on luotu, voidaan siihen luoda joukkueita. Kun joukkueet on luotu, voidaan niitä hallinnoida sarjanhallinnan Joukkueet-välilehdeltä.

Tutustu tarkempaan ohjeeseen joukkueista.

2. Pelisysteemin mukaisen sarjan rakenteen määrittely

Kun joukkueet on luotu ja niille on vahvistuksen yhteydessä määritelty joukkuekoodit, voidaan sarjalle määritellä haluttu rakenne. Rakenne määritellään sarjanhallinnan Sarjan asetukset -välilehdeltä.

Tutustu tarkempaan ohjeeseen sarjan rakenteesta.

3. Pelien luominen ja muokkaaminen

Kun sarjan rakennekin on luotu, on aika luoda pelejä. Tämä tapahtuu sarjanhallinnan Pelit-välilehdeltä.

Tutustu tarkempaan ohjeeseen pelien luomisesta ja muokkaamisesta.

4. Sarjan päätyttyä lopullisten sijoitusten määrittely

Kun sarja on saatu pelattua, määritellään joukkueiden lopullinen sijoitus. Lopulliset sijoitukset määritellään joukkueille käsin, tulospalvelujärjestelmä ei yritä arvata tuloksia sarjataulukkojen perusteella. Tämän taustalla on se, että sarjan säännöissä saatetaan tuntea jaettuja sijoituksia (esim. neljällä joukkueella voi olla cup-turnauksessa sijoitus "5-8").

Kun sijoitukset on määritelty ja sarja on merkattu päättyneeksi, tulevat sijoitukset automaattisesti näkyviin kaikkien sarjan pelaajien pelaajaprofiileihin.

Joukkueiden sijoitukset määritellään Joukkueet-välilehden alasivulta Ilmoittautumiset ja joukkueiden asetukset, eli samalta sivulta jolta määriteltiin sarjan alussa joukkuekoodit.

Sarja on tämän jälkeen vielä merkattava päättyneeksi sarjan asetuksista (ks. seuraava kohta).

5. Sarjan etusivun tekstien muokkaus

Sarjan etusivulla näytettävää tekstiä voi muokata sarjahallinan Sarjan asetukset -välilehden kohdasta Muokkaa sarjaa. Samalta sivulta voi määritellä sarjan päättyneeksi, jolloin edellisessä kohdassa joukkueille määritellyt lopulliset sijoitukset listataan automaattisesti sarjan etusivulla.

Sarjan asetussivulla on vapaatekstialue suomen- ja englanninkielisille etusivuille. Vapaatekstissä kannattaa kertoa ainakin seuraavia asioita:

  • Sarjan säännöt
  • Osallistumisoikeus, sarjan hinta
  • Ilmoittautumiskäytäntö ja ilmoittautumisen määräaika

Lisäohjeita

Tulospalvelu on tehty helpottamaan seurojen toimihenkilöiden elämää. Mikäli kaipaat lisäohjeistusta johonkin kohtaan, kysy ihmeessä lisäohjeita näiden ohjeiden kommenteissa! Kysymys on hyvä esittää nimenomaan täällä curlingwikissä, jolloin siihen annettu vastaus on heti myös muiden vastaavassa tilanteessa olevien saatavilla.

Wikiartikkelin kategoria: