Videokamera treeneihin

Tämänkertainen harjoitusvinkki palvelee joukkuetta sen harjoitellessa tekniikan samanlaisuutta. Se onkin yksinkertainen, mutta vaatii hivenen vaivaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ottakaa videokamera treeneihin mukaan ja kuvatkaa heittojanne eri voimilla. Laittakaa videokamera jalustalla pystyyn pesän taakse siten, että kamera tarkennetaan toisen pään hakille. Laittakaa pesään kaksi kiveä vierekkäin ja harja pystyyn niiden väliin siten, että se on keskellä kuvaa suorassa. Kivillä siis "puristatte" harjan pystyyn ja paikalleen. Sitten automaattitarkennus päälle ja nauhoitus käyntiin. Heittäkää jokainen merkkiharjaa kohti eri voimilla ja kierteillä monta kertaa peräkkäin. Vaihtakaa harjan paikkaa ja heittäkää lisää heittoja.

Kun sitten treenien jälkeen kokoonnutte purkamaan nauhan antia, on helppo jokaisen nähdä eroavaisuuksia heittojen irrotuksissa ja käden asennossa. Heitoista voi laskea kierteitä, katsoa irrotuspaikkaa ja kiven lähtöpaikkaa hakilla.

Nauha paljastaa myös lahjomattomasti sen, miten hyvin liuku lähtee merkkiä kohti. Jokaiselle tekee hyvää nähdä oma heittonsa kipparin silmin. Se ei aina välttämättä näytä samalta kuin heittäjästä heiton aikana tuntuu. Merkkiharja näyttää selkeästi kuinka paljon kivi on merkin kummalla puolella, jos se ei ole aivan keskellä. Lisäksi tarpeeksi toistoja tekemällä nauhalta voi poimia tyyppivirheet helposti ts. jokaisen omat tyypilliset vaikeudet jossain tietyssä heitossa.

PS. Kannattaa pysäyttää kivi ennen kuin se osuu merkkiharjaan ...

Tämä Jakke Laukkasen treenivinkki on julkaistu curlinglehden numeross 3/2005.

Wikiartikkelin kategoria: