Taktiikkapaja

Taktiikkapaja - Täydentävää materiaalia 2 - Vastustajan kivien hyödyntäminen takaa-ajoasemassa

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 21:45

Japani-Kiina, naisten MM-kilpailut 2015, seitsemäs pää

Pohdintoja

Japani oli edellisessä päässä antanut Kiinalle kolme pistettä huonojen heittovalintojen seurauksena ja on nyt 3-6 tappiolla. Seitsemännessä päässä Japani pelasi hammerin turvin ja oli kipeästi pisteiden tarpeessa.

Taktiikkapaja - Täydentävää materiaalia 1 - Kulmasuojan taa pelaamsien vaarat ilman hammeria

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 21:39

Japani - Kiina, naisten MM-kilpailut 2015, kuudes pää

Pohdintoja

Ilman hammeria tasatilanteessa parillisessa päässä pelaava Japani onnistuu pään alussa provosoimaan Kiinan poistopeliin, joka sopii Japanille oikein hyvin, sillä nollapäällä viimeisen kiven etu parillisissa päissä kääntyisi japanilaisille.

Taktiikkapaja - Perusskenaario 10: Hammerilla pelaaminen, kun yksi piste riittää

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 21:12

Tämä skenaario on erittäin tyypillinen viimeisessä päässä (tai jatkopäässä), jossa hammerilla pelaavalle joukkueelle riittää yksi piste tai nollapää. Ilman hammeria pelaava joukkue yrittää pelata kahta keskisuojaa skenaarion 8 mukaisesti, mutta hammerilla pelaava joukkue pyrkii pitämään keskustan avoimena viimeistä kiveä varten splittaamalla suojat.

Esimerkkipää 1 (splitti onnistuu)

Skotlanti - Ruotsi, EM-kilpailut 2019, kahdeksas pää

Taktiikkapaja - Perusskenaario 09: Johtoasemassa pelaaminen ilman hammeria / takaa-ajo hammerin kanssa

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 18:48

Perusskenaario 9A: Kulmasuojat eri puolilla

Johtoasemassa ilman hammeria pelaavan joukkueen ensisijainen tavoite on tässä skenaariossa yrittää pakottaa vastustaja yhteen pisteeseen tai vähintäänkin varmistaa, että hammerilla pelaava vastustaja ei saa kahta pistettä enempää. Hammerilla pelaava joukkue puolestaan yrittää saada aggressiivisella pelilillä vähintään kaksi pistettä. Hammerilla voi pelata maksimihyökkäyksen (kaksi kulmasuojaa) joko eri puolille tai keskenään samalle puolelle.

Taktiikkapaja - Perusskenaario 08: Maksimihyökkäys ilman hammeria kahdella keskisuojalla

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 18:22

Kun ilman hammeria pelaavalla joukkueella on suuri tarve lisäpisteille tai se ehdottomasti haluaa voittaa pelin loppupuolella parillisen pään, on sen tyypillinen avaus heittää kaksi keskisuojaa riippumatta siitä, mitä hammerilla pelaava vastustaja tekee.