Harjoitteluohjeita

By curling_admin, 21 November, 2020

Tässä esitetty kuviopeli perustuu Ruotsissa käytössä oleviin sääntöihin vuodelta 1987. Kuviopeliä on pelattu Ruotsissa aina harrastuksen alkuajoista, vuodesta 1916 lähtien.

Kuviopeli muodostuu kahdeksasta eri suorituksesta, joissa kussakin pelaajalla on käytettävissään kaksi kiveä radan molempiin suuntiin eli yhteensä neljä kiveä per osa. Alkuasetelmat peleille ovat radan eri päissä toistensa peilikuvia.

Pisteitä voi joka kivellä saada 0-3, eli maksimimäärä osiota kohti on siten 12 pistettä, ja koko pelissä 96 pistettä.

By curling_admin, 27 February, 2018

Liitteenä olevasta PowerPoint-tiedostosta löytyy QR-koodeina linkit tekniikkapajan videoihin. Ajatuksena on, että QR-koodit voi esimerkiksi laminoida ja teipata hallin seinälle.

By curling_admin, 27 February, 2018

Videoharjoittelu on korvaamaton apuväline tekniikkaharjoittelussa. Puhelimille ja tablettitietokoneille on saatavilla erinomaisia sovelluksia, jolla videoita saa analysoitua erittäin helposti. Coach's Eye ja Hudl Technique sisältävät jokseenkin samankaltaiset toiminnallisuudet keskenään. Keskeisimpiä ominaisuuksia ovat:

By JeBa, 1 January, 2018

Tämä ohje on alunperin Jermu Pölläsen käsialaa. Ohjeen on päivittänyt Markus Sipilä.

Videoharjoittelu on tehokas tapa opetella heittotekniikkaa siten, että heittäjä itse näkee suorituksensa kapteenin silmin. Tässä ohjeessa neuvotaan, miten tavallisen videokameran kuva saadaan toistettua pienellä viiveellä tietokoneen ruudulta, jolloin heittäjä pystyy katsomaan oman suorituksena heti sen jälkeen. Heittoa kannattaa kuvata myös muista kuvakulmista puhelimella tai tabletilla.