Tulospalvelujärjestelmän ohjeet

5 - Tulosten päivittäminen

Kirjoittanut curling_admin 22.11.2020 - 21:43

Kilpailun asetuksista voi määritellä, sallitaanko tulosten päivittäminen joukkueille. Mikäli tämä asetus on valittu, pääsevät ne Curling.fi -sivuston käyttäjät muokkaamaan pelejä, jotka ovat ilmoittaneet joukkueen sarjaan. Joukkueiden yhteyshenkilöt eivät voi luoda uusia pelejä eivätkä pääse muutoinkaan muokkaamaan sarjan asetuksia.

7 - Ohjeita cup-turnaukseen

Kirjoittanut Markus 09.11.2008 - 13:13

Tulospalvelujärjestelmä osaa piirtää automaattisesti graafisia cup-kaavioita. Tällä sivulla kerrotaan, miten tällaisen pelisysteemin tulospalvelu voidaan rakentaa Curling.fi:n sarjanhallintajärjestelmällä. Esimerkkinä käytetään miesten SM-sarjan 2007-2008 ensimmäistä karsintaa, jossa pelisyssteeminä oli triple cup. Toisena esimerkkinä on Mixed SM 2008, jossa pelattiin lisäksi vielä sijoitusotteluita.

6 - Ohjeita Schenkel-turnaukseen

Kirjoittanut Markus 09.11.2008 - 13:12

Johdanto

Schenkel-pelisysteemissä joukkueet on jaettu alkulohkoihin. Ensimmäisen pelikierroksen jälkeen joukkueet järjestetään ranking-järjestykseen, jonka perusteella seuraavalla pelikierroksella kohtaavat sijoilla 1 ja 2 olevat joukkueet, sijoilla 3-4 olevat joukkueet jne. Ranking määräytyy seuraavassa järjestyksessä: pelipisteet, voitetut päät, omat kivipisteet, kivisuhde.

4 - Pelien hallinta

Kirjoittanut Markus 09.11.2008 - 13:06

Pelien luominen tapahtuu sarjahallinnan Pelit-välilehdellä. Pelejä voi luoda joko yksitellen tai niitä voi luoda pelikierroksittain useamman kerralla. Edellytyksenä pelien luomiselle on, että sarjan rakenteeseen on luotu vähintään yksi lohko, koska pelit kuuluvat aina johonkin lohkoon.

Useamman samanaikaisen pelin luominen kerralla

Kun pelejä luodaan kierroksellinen samaan aikaan, syötetään peleille yhteinen päivämäärä, kellonaika ja paikka. Kullekin radalle syötetään tämän jälkeen

3 - Sarjan rakenteen määrittely

Kirjoittanut Markus 09.11.2008 - 13:05

Sarjan rakenteeseen liittyvät käsitteet ja niiden väliset suhteet

Sarja: Jokaista kilpailua varten on järjestelmässä yksi sarja. Eri kauden sarjoja varten tulee luoda eri sarjat.

Sarjataso: Sarjatasot kuuluvat sarjaan. Sarjatasoja voi olla sarjassa useita, mutta niitä on oltava aina vähintään yksi. Turnauksissa on tyypillisesti vain yksi sarjataso.

2 - Joukkueiden hallinta

Kirjoittanut Markus 09.11.2008 - 13:04

Ilmoittautumisten kerääminen

  • Avaa ilmoittautuminen sarjan asetuksista
  • Määritä ilmoittautumisen deadline, jonka jälkeen järjestelmä sulkee ilmoittautumisen automaattisesti.
  • Kun ilmoittautuminen on auki, voi kuka tahansa kirjautunut käyttäjä ilmoittaa joukkueita kilpailun etusivulta.
  • HUOMIO: Sarjan asetuksissa voi määritellä, saavatko joukkueet päivittää pelituloksia itse. Tulosten ylläpito-oikeudet tulevat niille Curling.fi -sivuston käyttäjätunnuksille, jotka ilmoittivat joukkueita sarjaan.

1 - Johdanto tulospalvelujärjestelmän käyttöön

Kirjoittanut Markus 09.11.2008 - 13:02

Curling.fi:n tulospalvelujärjestelmällä on mahdollista kerätä ilmoittautumisia ja julkaista sarjojen ja turnausten tuloksia. Järjestelmä osaa mm. laskea sarjataulukkoja ja piirtää cup-kaavioita automaattisesti. Kilpailun asetuksista voi määrittää, voivatko joukkueet päivittää pelitulokset itse esimerkiksi kännykän selaimella suoraan hallilta pelin päätyttyä.