Ohjeita

Seuratoimintaan tehoa Trello-tehtävätaulun avulla

Kirjoittanut curling_admin 08.01.2018 - 22:50

Tehokkaassa seuratoiminnassa on tärkeää, että tehtäville on sovittu tekijät että asiat saatetaan valmiiksi sen sijaan, että kaikki asiat junnaavat paikallaan. Trello on ilmainen, sähköinen tehtävätaulu, jonka avulla yhdistyksen toimihenkilöt voivat hallita tehtäviä visuaalisen työnohjauksen avulla.

Joukkueen jaettu Google-kalenteri

Kirjoittanut Markus 27.08.2011 - 16:21

Google Calendar on ilmainen webbipalvelu, jolla pystyy näppärästi pitämään yllä joukkueen treeni- ja pelikalenteria. Tässä artikkelissa kuvataan eräs tapa käyttää Google-kalenteria.

Esivaatimus - Google-tunnuksen luominen kaikille joukkueen pelaajille

Monilla pelaajilla on jo valmiiksi Google-tunnus esim. Gmail-sähköpostipalvelun käyttöä varten. Samaa Google-tunnusta voi käyttää kaikissa Googlen palveluissa, eikä kalenteria varten tarvitse luoda uutta käyttäjätunnusta. Uuden Google-tunnuksen voi tarvittaessa luoda seuraavasti:

Lajiesittelyn esimerkkisisältö

Kirjoittanut curling_admin 20.02.2010 - 09:33

Lajiesittelyn esimerkkisisältö

1. Alkuvalmistelut

  • Osallistumismaksujen kerääminen ja merkkaus ilmoittautumislistaan
  • Alkulämmittely ja turvallisuusinfo
  • Pelin tavoitteen ja pistelaskun selitys
  • Liukkaauteen totuttelu

2. Harjoitteet

  • Liukuasentoharjoite ilman kiveä
  • Heiton harjoittelu kiven kanssa
  • Kierteen laittamisen harjoite
  • Määrisharjoite
  • Jako joukkueisiin ja määrisharjoite harjauksen kanssa

3. Pelaaminen

Curling Jäähallissa

Kirjoittanut Markus 02.07.2009 - 19:36

Käännös WCF:n teoksesta Curling Ice Explained. Kääntäjä: Timo Patrikka. 

8.1 Jäästä Curlingjäähän

Jäällä ja curlingjäällä on iso ero. Tämä luvun tarkoituksena on kerätä yhteen kaikki olennaiset asiat, joilla saadaan jäähallin jää muunnettua curlingjääksi.

8.1.1 Ongelmat

1. Paikkakunnilla, joilla curling on vielä lastenkengissään, ei ole curlinghalleja tai suurta pelaajamäärää. Useilla paikkakunnilla on kuitenkin jäähalli, josta on mahdollista saada jääaikaa curlingille. Jää ei ole kuitenkaan sellaisenaan curlingiin sopivaa, joten se vaatii paljon työtä.

Heittojen tilastointi

Kirjoittanut patrikka 27.03.2009 - 14:22

Seuraava ohje on suuntaa antava tapa pitää tilastointia curlingheitoista. Jokainen heitto pisteytetään nollasta neljään pisteeseen riippuen heiton tyypistä ja lopputuloksesta. On tärkeää huomata, että ei ole olemassa absoluuttista totuutta heiton onnistumisesta, joten pisteytys on subjektiivista. Lisäksi, ei ole olemassa "virallista" pisteytysohjetta, vaan tämäkin ohje on kerätty eri lähteistä (esim. www.curlit.com).