Curlingliiton valmennusjärjestelmä

Urheilijapolku, huippu-urheilusuunnitelma ja valmennusryhmätoiminta

Miesten 2016 edustusjoukkue MM-kilpailuissa (Kuva: WCF/Celine Stucki)
Miesten 2016 edustusjoukkue MM-kilpailuissa
(Kuva: WCF/Celine Stucki)

Curlingliiton strategiassa urheilijapolulla on keskeinen rooli, ja sen tavoitteena on kasvattaa kansainvälisesti menestyviä curlingpelaajia Suomesta. Liiton strategianmukaista urheilijapolkua on kehitetty kaudella 2019-2020, ja se on julkaistu keväällä 2020. Urheilijapolkutyötä jalkautetaan suomalaiseen parhaillaan.

Urheilijapolku 2020 löytyy liitetiedostona tämän sivun alalaidasta.

Suomen curlingliiton vuosittain päivitettävä huippu-urheilusuunnitelma kuvaa suomalaisen pysty- ja paracurlingin tämänhetkistä tilaa ja kansainvälisiä menestystavoitteita.

Huippu-urheilusuunnitelma 2022 löytyy liitetiedostona tämän sivun alalaidasta.

Suomen curlingliiton valmennusryhmä

Suomen curlingliitto siirtyi kaudella 2019-2020 joukkuekeskeisestä valmennusmallista liittojohtoiseen valmennusryhmämalliin, jossa parhaat pelaajat harjoittelevat paljon yhdessä. Valmennusryhmän urheilijoille halutaan luoda harjoitusolosuhteet, valmennus ja muut tukitoiminnot siten, että pelaajan on mahdollista kehittyä huippupelaajaksi. Yksilöiden taitotason kehittyminen parantaa joukkueiden suoritustasoa ja joukkueiden menestymistä arvokisoissa.

Arvokisoihin tähtäävät joukkueet, jotka eivät ole kokoelmajoukkueita valmennusryhmästä, täyttävät valmentautumissuunnitelman kauden alussa. Valmentautumissuunnitelmapohja löytyy liitetiedostona tämän sivun alalaidasta.

Valmennusryhmään voi hakea kahdesti vuodessa puolivuosittain. Hakuaika ja hakuohjeet tiedotetaan Suomen curlingliiton internetsivuilla.

Valmennusryhmän harjoitustunnelmia
Valmennusryhmän harjoitustunnelmia

Valintakriteerit:
● Urheilija on sitoutunut monipuoliseen ja systemaattiseen harjoitteluun.
● Uhreilijalla on seuraavan viiden vuoden aikana realistinen mahdollisuus edustaa
kansainvälisessä kisassa Suomea.
● Urheilija on täysi-ikäinen.

Valmennusyhmän pääyksikkö harjoittelee Uudellamaalla, mutta mukaan voi hakea myös muualta Suomesta, jolloin urheilija harjoittelee omassa kotihallissaan. Valmennusryhmässä urheilija pääsee harjoittelemaan systemaattisesti ja monipuolisesti sekä osallistumaan Kisakalliossa järjestettäviin leirityksiin ja koulutuksiin. Lisäksi urheilijalla on mahdollisuus saada yksilöllistä valmennusta ja seurata henkilökohtaista kehitystään kauden edetessä.

Uudellamaalla harjoittelevalta aktiivisesti valmennusryhmän toimintaan osallistuvalta urheilijalta peritään 500 € maksu (opiskelijat ja alle 25-vuotiaat 250 €). Tämä maksu sisältää valmennuksen, jääajan Uudenmaan harjoitteluyksikössä arkisin ja viikonloppuisin, leiritysviikonloput koulutuksineen ja testeineen, viestintäkanaviin kuulumisen ja webinaareihin osallistumisen. Leiritysviikonlopuissa pelaaja maksaa aina itse majoituksen ja ruokailut. Kotihallilla harjoittelujen hinnat pelaajat neuvottelevat suoraan yhdessä oman seuransa kanssa.

Jos urheilija suorittaa aktiivista arkiharjoittelua kotihallissaan, on hänellä mahdollisuus osallistua valmennusryhmän Kisakallion viikonloppuleirityksiin hintaan 100 €/kausi. Viikonloppuleirityksiin ei saa ikäryhmäalennusta.

Viestintäkanaviin kuuluminen ja webinaareihin osallistuminen on ilmaista.

Valmennusryhmän heittotreenit käynnissä
Valmennusryhmän heittotreenit käynnissä