Curlingliitto tarvitsee kynäniekkaa

3 posts / 0 new
Viimeinen viesti
Markus
Curlingliitto tarvitsee kynäniekkaa

Huhuu!

Hoidin takavuosina liiton webbisivujen ylläpidon lisäksi myös SM-viikonloppujen ja arvokisojen uutisointia. Viime kaudella paukut eivät riittäneet tiedotuspuolen hoitamiseen ja seuraus oli tiedotuspuolella aika surullinen: edes MM-kisoista ei ollut kisojen aikana yhtään tiedotetta vaikka Suomi pelasi noissa karkeloissa ensimmäistä kertaa moneen vuoteen.

Kannan alkavalla kaudella oman korteni kekoon ja huolehdin siitä että Curling.fi -sivusto pysyy pyörimässä ja Curlingkanavaltakin tullaan saamaan livekuvaa. Yksi ihminen ei voi kuitenkaan ihan oikeasti tehdä kaikkea. Sen jälkeen kun ilmoitin lopettavani tiedotushommat (kevät 2012), tätä asiaa ei ole hoitanut kukaan. Nyt on siis lähdössä käyntiin toinen kausi putkeen, jolloin tiedottamista ei tulla juuri näkemään. Esim. nyt viikonloppuna on alkamassa mixed EM-skabat, mutta niistä ei ole tällä haavaa tulossa yhtään riviä tänne Curlnig.fi:hin ellei joukkue itse tuolta reissusta jotain rustaile. Ja arvokisoissa edustavan joukkueen soisi keskittyvän mielummin vaikkapa niihin peleihin.

Tämä vuodatus on henkilökohtainen vetoomukseni kaikille kirjoitustaitoisille curlingperheemme jäsenille. Yhteisömme pyörii vapaaehtoisvoimin ja ihan jokainen meistä voi ihan oikeasti vaikuttaa merkittävästi asioihin. Tiedotteiden rustaaminen ei vie ihan hirveästi aikaa, sillä hyvä tiedote on lyhyt ja napakka. Teknisesti uutisen lisääminen Curling.fi:hin ei ole vaikeaa ja jos osaat kirjoittaa sähköpostia, osaat myös lähettää uutisen lehdistölle. Journalismin taso ei suomalaisessa mediakentässä tänä päivänä päätä huimaa, joten ihan oikeasti jokainen kirjoitustaitoinen on täysin pätevä noita tiedotteita rustailemaan.

Joten: ottakaa please joku tämä tiedostushomma hoidettavaksenne. Apuakin löytyy aivan varmasti muista kun vaan pyytää (pari vuotta sitten meillä oli kirjoittajarinki), mutta jonkun pitää ottaa se koordinoiva rooli joka jakaa kirjoitusvuorot. Itselläni ei valitettavasti virta riitä tuohon ja käytän energiani Curling.fi:n pyörittämiseen, Curlingkanavaan ja junnucurlingiin. Halukkaat voivat ilmoittautua joko tähän ketjuun tai hallitukselle osoitteeseen liitto [dot] hallitus [at] curling [dot] fi.

Epäselvyyksien välttämiseksi mainittakoon, että en itse kuulu hallitukseen, vaan tämä on ihan meikäläisen henkilökohtainen vetoomus. Sille, kuka tämän nakin ottaa hoitaakseen, lupaan kerätä kauden päätösbanketissa kaljakolehdin kanssapelaajiltamme. Joten rajattoman arvoustuksen lisäksi tiedossa on ruskeaa jaffaa niin paljon kuin jaksaa juoda.

Markus Sipilä
Sähköjänis, jonka virta ei kuitenkaan riitä ihan kaikkeen 

Zepperi

Toisin kuten Markus mainitsee, kevään MM-kisoista oli kaksi tiedotetta Curlingliiton julkaisemana, jotka kokosivat kasaan Suomen kisataipaleen alkamisen ja päättymisen. Yle hoiti raportointia MM-kisoista erittäin aktiivisesti, joten ilman näkyvyyttä ei silloin onneksi jääty.

http://www.curling.fi/fi/uutiset/2013/9098

http://www.curling.fi/fi/uutiset/2013/9108

Tämä ei muuta sitä tosiasiaa, että tiedotus vaatisi hieman aktiivisempaa otetta ja tässä kohdassa lajille olisi saatavissa hyvinkin pienellä panoksella hyvää näkyvyyttä mediassa (Yle, Iltasanomat, Iltalehti ym.). Yhdyn siis Markuksen vetoomukseen.

Markus

Kiitos Tonille mixed-ennakon kirjoittamisesta! Peräänkuuluttaisin silti edelleen aktiivisuutta muiltakin tässä asiassa, ettei kaikki tekeminen kaadu yhden ihmisen niskaan. Tonin harteilla on tällä hetkellä ns. riittävästi tekemistä jo ennestään, joten tuoreet apukäsiparit eivät olisi pahitteeksi...

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.