Onko Curlingliitolla curlingtoimintaa ?

11 posts / 0 new
Viimeinen viesti
M15
Onko Curlingliitolla curlingtoimintaa ?

Mitä Suomen Curlingliitto oikeastaan tekee ?

Suomen curlingliitto saa opetusministeriöltä tukea noin 90 000euroa/v ja sillä on ainakin omien papereidensa mukaan myös henkilö joka saa korvausta tekemästään työstä.

 

Ihmettelin täällä foorumilla jo aiemmin sitä, että miten on mahdollista, ettei Suomen Curlingliiton nettisivuille saada yhtään juttua lajin MM-kisojen aikana. MM-kisoissa suomi on ollut viimeisen neljän vuoden aikana  yhden kerran. Luulisi paukkujen riittävän edes jonkinasteiseen uutisointiin.

Curlingliitto jatkoi siitä mihin noissa kisoissa jäi. Viime kuussa oli seniorimiesten MM-kisat, seniorinaisten MM-kisat ja mixed-Doubles MM-kisat. Miten Suomen Curlingliitto valisti näistä kisoista ?

Omille nettisivuilleen curlingliitto ei saanut yhtään ennakkojuttua, ei yhtään kilpailujen aikaista juttua, ei yhtään jälkikäteisjuttua.

 

Tiedostus ei ainakaan siis tunnu olevan curlingliiton "pääjuttu". Junioritoiminta on retuperällä, kuten myös huippucurling ja lajinlevittäminen. Mikä se curlingliiton juttu sitten oikein on ?

 

Suomen curlingliiton kevätkokous oli huhtikuussa. Pöytäkirjaa toimintakertomuksineen ei ole tullut liiton nettisivuille. Kuuleman mukaan ne odottavat Toni Sepperin työpöydällä puhtaaksikirjoittamista.

Sille pöydälle on moni paperi aiemminkin hukkunut ja toiminta pysähtynyt. Toivottavasti nuo pöytäkirjat liitteineen kuitenkin tällä kertaa mahdollisimman pikaisesti sieltä nettiin  tiensä löytäisivät, jotta curlingliiton toimintaa voisi koittaa niiden perusteella arvioida.

M15

Zepperi

Ihan hyvin asiat Curlingliiton puolella on. Hallinnollinen puoli pyörii, kilpailut tulee järjestettyä ja junioripuoli tekee nousua. Lisäksi yhteisössä on ainakin omien kokemusteni mukaan hyvä fiilis.

Vihjailut laiminlyönneistäni kiistän. Olen hoitanut henkilökohtaisella tasolla kaikki velvoitteet Curlingliiton alaisuudessa toimiessani ja niin teen myös jatkossa. Edellä mainitut pöytäkirjatkin löytävät tiensä Curlingliiton web-sivuille aikanaan.

Viestintäpuolella tosiaan kaivataan lisäpaukkuja, joten jos vapaaehtoistyö viestintään liittyen kiinnostaa, kannattaa asiasta ilmoitella vaikka sähköpostitse osoitteeseen liitto [dot] hallitus [at] curling [dot] fi.

 

Toni Sepperi

Markus

Onkohan kevätkokouksen pöytäkirja tulossa webbiin jossain vaiheessa? Muistuttaisin kohteliaasti, että liiton kokous (sääntöjen mukaisesti ylin päättävä elin) on ohjeistanut hallitusta julkaisemaan hallituksen kokousten pöytäkirjat kahden viikon kuluessa kokouksen pitämisestä. Hyvään hallintotapaan kuuluisi ainakin minun mielestäni noudattaa samaa ohjeistusta myös liiton syys- ja kevätkokuksien pöytäkirjojen kohdalla.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Anonymous

Viesti poistettu.

Zepperi

Omalta osaltani voin todeta, että nämä viime aikaiset viiveet pöytäkirjojen suhteen johtuvat lähinnä minusta - pahoittelut siitä. Sivulauseessa kuitenkin totean, että asetan henkilökohtaiset kiireeni ja voimavarani luottamuspohjaisen curlingliiton hallituksessa toimimisen edelle. Pöytäkirjat julkaistaan webissä pian. Mainittu SM-sarjajoukkueiden tiedottaminen hoidettaneen syksyllä sääntöjen ym. julkaisun yhteydessä.

Anonymous

Viesti poistettu.

starlit

Joni wrote:

Ja kun otsikko antaa myöten niin kysäsenpä samalla, että missä menneen huippucurling-projektin suhteen?

Huippucurling-projektin ympärille kerätään uutta työryhmää, jonka tarkoituksena on kehittää pidemmälle tahtäävä suunnitelma huippucurlingin kehittämiseksi. Minä olen vastuussa ryhmän kasaamisesta ja myös siitä, että jotain konkreettisia ehdotuksia/toimenpiteitä tullaan tekemään.Tätä työtä tullaan tekemään yhteistyössä Olympiakomitean Huippu-urheilu yksikön kanssa. Tämä mahdollistaa myös oman lajiliittomme ulkopuolisen osaamisen hyödyntämisen.

Tälle aiheelle olisi varmasti hyvä avata oma otsikkonsa, missä keskustelu voisi alkaa laajemmin välittömästi?

Kehitysideoita, kysymyksiä ja näkemyksiä huippucurlingista voi laittaa myös suoraan minun sähköpostiini tero.tahtinen (a) curling.fi. Kaikki mielipiteet ovat arvokkaita!

 -Tero Tähtinen

"Kehitys lopuu tyytyväisyyteen"

Jari Laukkanen

Huippucurlingprojektille toivon ennen kaikkea harjoituksia.

-ezzi-

Olen samaa mieltä Laukkasen kanssa !! 

Treenaaminen on tärkeintä.

Sen jälkeen kun perusasiat on kunnossa voidaan miettiä tarviiko syödä yksi vai kaksi porkkanaa ennen peliä, jotta se menisi paremmin :D  

-eszter-

Kapa

Minun mielestäni kokonaisvaltainen ajattelu lajiin kuin lajiin on oleellista. Jokainenhan tietää, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Heittokin kulkee, jos ei tarvitse miettiä perunoiden hankkimista laariin. Jäällä harjoittelu, pelaaminen sekä kilpailu ovat curling:in osa-alueita, ja ne ovat todistetusti tärkeitä kilpacurling:ssa. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollista päästä hyville jäille silloin kun itse haluaisi, ja kuitenkin pitäisi kehittyä lajissa jota haluaa harrastaa. Minulle jäällä olon lisäksi hyviksi harjoitteiksi olen kokenut uinnin, pyöräilyn, kävelyn, juoksun ja punttisalin. Futis ja tenniskin on kivaa. 

Lueskelin joutessani liiton pöytäkirjoja, ja mielestäni Suomen Curlingliiton toiminta on mennyt eteenpäin verrattuna aikaan jolloin itse istuin hallituksessa. Kiitokset kaikille jotka ovat vieneet lajia ja jääolosuhteita eteenpäin. 

daleyn

Niin, lueskelin tätä ketjua ja tarttui silmiini ja hieman karahti korviini tuo "perusasiat kuntoon ensin" -tyyppinen ajattelu. Sillä - jos oikein ymmärsin -  ilmeisesti tarkoitetaan sitä, että laitetaan tekniikka ja taktinen puoli pelistä ensin kuntoon ja sitten vasta keskitytään näihin ravinto-, juomailu-, unentarve-, yms. fysikaalisiin seikkoihin.  Näistähän olen itse ääriesimerkki, miten ne on tehty joskus väärin. Kommentoinpa silti, kun takavuosina tuli suht ammattimaisessa organisaatiossa valmennettua tulevia huippufutaajia. Lajihan oli jalkapallo, juniorit väliltä A-D (ikäluokat 19-12). Joka tapauksessa jo 12-13 -vuotiaille alettiin opettaa em. "pikkuasioiden" merkitystä "huippujalkapallossa".

Joo, kyllähän ne asiat voi laittaa kuntoon vasta sitten kun osaa heittää ja kun joukkue on taktisesti kypsä. Mutta:

Niin,  Mutta miksi sitä pitäisi odottaa? Kaikki tutkimustieto viittaa kuitenkin siihen, että oikeilla ravinnon, juoman, treeni- ja lepomäärien ja unen suhteilla on ratkaisevakin vaikutus huipulla ja kaiken kaikkiaan joka pelissä. Esimerkkejä löytyy  joka divaritasolta, vaikka kakkosdivisioonassa se vaikutus näkyy parhaiten joka turnauksessa. Siellä saa juoda kaljaa ja joskus niin paljon kuin huvittaa matsia edeltävänä iltana. Olen ollut sellaisessa mukana minäkin. Kappas kuitenkin vaan, että ne joukkueet, jotka ovat silläkin saralla öistä kukkumista merkittävästi vähentäneet ja hoitaneet nestetasapainon, ruokailun ja unen ajoituksen oikein, voittavat useammin ja ovat myös pikkuhiljaa siirtyneet sinne ykkösdivariin. Varmaan on joitakin joukkueita vielä kakkosessa, jotka hoitavat tämän puolen oikein, en väitä sitä. Mutta ei sinne ykköseen ainakaan tappiin asti tanssimalla ole enää noustu.

VArmaankin voisi ajatella niin, että yleinen lajinomainen kunto, taito, tekniikka, joukkuehenki ja taktiikkataito tekevät varmaan 90-95% maksimisuorituksesta (lajissa kuin lajissa). Mutta entä sitten, kun mennään juuri sinne huipulle (maajoukkuetasolle tai kansalliseen kärkeen), jossa monilla vastustajajoukkueilla asiat alkavat näissäkin suhtessa olla kunnossa. Annetaanko vielä huvikseen tuo 5-10%:n etu, mikä oikealla fysiologisella valmistautumisella saataisiin kurottua umpeen tai että se ei olisi enää vaikuttava tekijä, kun nämä seikat olisivat joukkueiden välillä tasavahvoja ja hyvin hoidettuja?

Tällainen työryhmä, joka on käytettävissä muiden lajien ohella osapäivätyönään myös huippucurlaajille, on ehdottomasti tarpeen. On suotavaa, että huippujoukkueet sen suomat mahdollisuudet hyödyntäisivät. Ja huipulle pyrkivät joukkueet siltä työryhmältä neuvoja aktiivisesti kyselisivät ja ainakin tilaisuuksissa kuuntelisivat. Vain siksi, että ne erot huipulla ovat todella pieniä. Sitä 5-10% ei kannata antaa tasoitusta tässäkään, vaikka olisi kuinka kuningasheittäjä. Jos siis huipulle haluaa ja siellä haluaa pysyä.

Toivoisin ainakin oman seuran puolesta, että mahdollisen tulevan, monelle lajille suunnatun ja asiantuntijoista koostuvan huuippu-urheilun taustatyöryhmän mahdollisuuksia lajimme huippujoukkueet (ja huipulle pyrkivät joukkueet) oikeasti voisivat hyödyntää ja heidän neuvojaan kuunnella ja tilaisuuksiin saisi osallistua edustajia kaikista joukkueista, joita kehittyminen lajissa kiinnostaa.

T. PIHYPUCUAU
(Piippuhyllyn pulkska curling-auditoija)

 

I will be back ! :D