Curlingkanavan avustajien yleinen ohje

1 post / 0 new
wood
Curlingkanavan avustajien yleinen ohje

Dear all,

tämä on yleinen ohje kaikille curlingkanavan avustajille. Eli juuri te arvokkaat henkilöt jotka olette vaihtamassa kameran suuntaa ja selostamassa.

Jos kuva ja nettiyhteys ei toimi, tarkistakaa onko verkkoyhteys toiminnassa tai mikäli käytetään mokkulaa niin onko mokkulan yhteys avattu.

Itse Adoben lähetysohjelmistosta tarkistakaa että sekä videon että audion puolella on valittuna "Microsoft DV..." jonka loppua en muista. Näillä asetuksilla pitäisi kuva ja ääni tulla hyvin läpi. Myös konvertterissa (pieni boxi) tulisi olla vihreä valo että sitä kautta tulee kaikki signaalit perille koneelle lähetystä varten.

Mikserissä on useita säätökä ääniä varten. Tarkastakaa missä linjoissa on mikit kiinni ja missä kenttämikrofonit. Näitä voitte säätää 1. gain-kohdasta isommin, ja 2. level säädöstä hienosäätö.

Jotta saisimme kaikki oleellisen datan talteen arkistoomme myöhempiä katselukertojavarten on suositeltavaa harjoittelun jälkeen painaa Adobe-ohjelmistosta ensin Stop, ja sen jälkeen Start jotta tallennetut tiedostot leikataan hyvään kokoon jo talennusvaiheessa. Samasta syystä myös ottelun päättymisen jälkeen on hyvä painaa STOP-START. että tiedostojen koot pysyvät kohtuullisina eikä jälkikäsittelyä tarvita.

Mikäli ohjelma käynnistetään alusta on syytä painaa ensin Connect-nappia asetussivun oikealta puolelta.

Illan viimeisen ottelun päätettyä muistakaa painaa Adobe-ohjelmistosta STOP-nappia että lähetys katkeaa. Muuten saattaa käydä niin että koko yön on lähetys päällä ja näytetään tyhjää pimeää hallia. Lähetyksen pysäyttäminen säästää verkkokaistaa jota ei ole tässä tapauksessa tarpeenmukaista kuluttaa enempää kuin on tarve.

Kameroita tai muita curlingkanavan laitteita ei ole tarpeen kytkeä pois päältä tai irrottaa töpseleitä keskesn turnausviikonlopun.

Toivottavasti näillä ohjeilla säästytään mielipahalta jatkossakin jota joillekkin henkilöille on tämän viikonlopun aikana tullut.

Terveisin curlingkanavan säätäjä Janne Ojanperä.