Väärinkäytöksiä Suomen Curlingliiton valtionavuissa ?

36 posts / 0 new
Viimeinen viesti
Curlinghalli
Väärinkäytöksiä Suomen Curlingliiton valtionavuissa ?

Suomen Curlingliiton toiminta mm. huippucurlingprojektissa ja junioritoiminnassa ovat herättäneet kovasti hämmennystä vuoden 2012 aikana, eikä vastauksia kysymyksiin tule. Onko syytä epäillä väärinkäytöksiä Suomen Curlingliiton valtionavuissa ?

Huippucurlingprojektiin Suomen Curlingliitto sai vuonna 2011 määrärahaa 20 000 euroa. Tuon tuen turvin Suomen Curlingliitto mahdollisti kärkijoukkueille paremmat mahdollisuudet harjoitteluun tukemalla kärkijoukkueita subventoimalla jääaikakustannuksia ja tarjoamalla valmentajapalvelut joukkueille ilmaiseksi. Toiminnan oli tarkoitus jatkua vuonna 2012. Talousarviossa vuodelle 2012 on merkitty tuohon valmennukseen sama 20 000 euron summa kuin vuonna 2011, eikä tämän muuttumisesta mihinkään ole ollut mitään puhetta. Minne rahat katosivat, kun toimintaa ei ole ollut  eikä mitään ilmoitusta linjamuutoksesta ole tullut ?

Alkuvuodesta 2012 Suomen Curlingliitto lopetti yllättäen käytännössä kaiken huippujoukkueille suunnatun tuen ja jäädytti koko projektin. Huippucurlingtoiminnan jatkosta keskusteluryhmän kautta yritettiin saada tietoa, mitään konkreettista tukea ei ole kuitenkaan enää herunut, eikä suunnitelmista saa mitään tietoa. Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Toni Sepperi yhdessä Riikka Louhivuoren kanssa nimettiin projektia suunnittelemaan, mutta näin kilpapelaajan näkökulmasta on helppo todeta, että koko projekti lakkautettiin jo helmikuussa vuoden 2012 osalta.

Kun kysymykset keväällä jäivät ilman vastauksia ja vuosi 2012 lähestyy loppuaan, niin voisiko joku curlingliiton puolesta asioista tietävä valaista konkreettisilla vastauksilla vuodelle 2012 budjetoiduista rahoista, mahdollisista valtionavuista ja toteutuneista kustannuksista sekä loppuvuonna käytettäväksi suunnitelluista rahoista ?

 

Myös junioritoiminta on ollut vähintäänkin yhtä kummallista ja kysymyksiä herättävää, joten samat kysymykset voi asettaa niiden kohdalle.

Ylläolevista aiheista on muualla forumilla tekstiä ja mm. asian omituisuutta valaisevia meilejä on runsaasti, niihin voidaan toki palata. Olisi kuitenkin joka tapauksessa suotavaa, että Suomen Curlingliitto ryhtyisi hieman avoimemmaksi toiminnastaan ja sen toimesta vastauksia näihin kysymyksiin saataisiin. Vastauksia ei ole tullut Suomen Curlingliiton suuntaan esitettyihin kyselyihin, toivottavasti tiedonjako terävöityisi vaikka esimerkiksi curlingliiton keskustelupalstan kautta.

 

Markku Uusipaavalniemi

 

OlliJR

Hyvä Markku ja kaikki muutkin tätä keskustelupalstaa seuraavat,

En ole hirveästi halunnut osallistua keskustelupalstalla kätytyihin väittelyihin, mutta nyt katson sen olevan välttämätöntä! On todella valitettavaa pienen lajimme kannalta, että täällä esitetään täysin aiheettomia epäilyksiä Curlingliiton toiminnasta; voin sen sekä omasta että koko liiton hallituksen puolesta todeta, ettei ole todellakaan mitään syytä epäillä minkäänlaisia väärinkäytöksiä liiton toiminnassa sen paremmin valtionavun käytön kuin junioritoiminnankaan osalta.

Ensinnäkin on selvyyden vuoksi syytä todeta, ettei liito ole saanut mitään erillistä valtionavustusta sen paremmin vuoden 2011 kuin 2012 osalta huippucurlingin valmennusprojektiin, vaan liitto on itse budjetoinut mainitun 20.000 euroa huippucurlingin kehittämiseen, mikä "otetaan" liiton vuosittaisesta toiminta-avustuksesta. Toiseksi liitto tulee käyttämään mainitun summan tänäkin vuonna ko. tarkoitukseen. Rahan  käytössä vain on pyritty mahdollisimman tarkoituksenmukaiseen ratkaisuun, eikä sitä ole haluttu "syytää tuosta vain". Tosiasia on myös se, ettei rahaa voida jakaa aina jokaista yksittäistä henkilöä tai joukkuetta tyydyttävällä tavalla. Ja koska liiton toiminta on edelleen suurimmalta osaltaan luottamustoimintapohjaista, asiat eivät aina etene nopeimmalla mahdollisella tavalla. Sama koskee myös junioritoimintaa, joka kaikkien tietämällä tavalla on maassamme tällä hetkellä heikolla tasolla. Mutta jos juniorien määrä seura- /paikallistasolla on kovin vähäistä, ei liittokaan pysty mihinkään "ihmetekoihin". Joka tapauksessa myös junioritoiminnan osalta liitossa tullaan toimimaan suunnitelmien mukaisella tavalla, sekä käyttämään siihen budjetoidut rahasummat.

Toivon vilpittömästi, että täällä keskustelupalstalla turhiin väittelyihin käytetty energia kohdistettaisiin jatkossa rakkaan lajimme kehittämiseen ja yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseen. Ja yhtä vilpittömästi voin todeta, että Suomen Curlingliitto toimii vain ja ainoastaan Suomalaisen Curlingin kehittämiseksi, jäsenentensä hyväksymien suunnitelmien ja talousarvioiden mukaisesti!

Olli Rissanen, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Curlingliitto 

OlliJR

Curlinghalli

Kun Suomen Curlingliiton puheenjohtaja Olli Rissanen vaivautui jotakin vastaamaan, niin ei liene liikaa pyydetty, että myöskin noihin lukuasioihin olisi saanut liiton puolelta oikeasti valaistusta. Myöskin asioista tiedottamisesta olisi mukava tietää.

Nyt jää vaikutelma, että Suomen Curlingliiton puolelta asiaa yritetään edelleen peitellä tai kiireellä keksiä miten luvut kirjataan, jotta asiat näyttäisivät mahdollisimman hyvältä.

Eli edelleen toistan, että  junioripuolelta ja huippucurlingiin panostuksesta ei ole juuri tietoa herunut ja sen perusteella mitä tiedossa on, niin toiminta ei todellakaan kestä päivänvaloa.

Markku Uusipaavalniemi

Curlinghalli

 Vielä toistettuna pyyntö konkreettisista lukuasioista ensimmäisestä viestistä kopioituna: "Vuosi 2012 lähestyy loppuaan, niin voisiko joku curlingliiton puolesta asioista tietävä valaista konkreettisilla vastauksilla vuodelle 2012 budjetoiduista rahoista, mahdollisista valtionavuista ja toteutuneista kustannuksista sekä loppuvuonna käytettäväksi suunnitelluista rahoista ?

Eli siis junioripuolelta ja huippucurlingista jos nuo saisi tietää, niin voisi jatkaa keskustelua.

Markku Uusipaavalniemi

 

Curlinghalli

OlliJR wrote:

Ja koska liiton toiminta on edelleen suurimmalta osaltaan luottamustoimintapohjaista, asiat eivät aina etene nopeimmalla mahdollisella tavalla. Sama koskee myös junioritoimintaa, joka kaikkien tietämällä tavalla on maassamme tällä hetkellä heikolla tasolla. Mutta jos juniorien määrä seura- /paikallistasolla on kovin vähäistä, ei liittokaan pysty mihinkään "ihmetekoihin". Joka tapauksessa myös junioritoiminnan osalta liitossa tullaan toimimaan suunnitelmien mukaisella tavalla, sekä käyttämään siihen budjetoidut rahasummat.

---Clipclipclip---

Olli Rissanen, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Curlingliitto 

 

Viikko on taas vierähtänyt ja vastaukset antavat odottaa. Ainoa vastaus on tuo Olli Rissasen ympäripyöreä kommentti ilman sen kummempaa faktatietoa menneestä ja tulevasta, jossa pelkällä Suomen Curlingliiton puheenjohtajan arvovallalla yritetään vakuuttaa asioiden olevan kunnossa. Tilanne taustalla on kuitenkin läpimätä.

Sen verran on kuitenkin selvinnyt asioita eteenpäin ainakin junioripuolella, että Suomen Curlingliitto on suuressa viisaudessaan vihdoinkin päättänyt mitä junioripuolella tapahtuu tänä talvena. Lienee ensimmäinen kerta, kun juniorimaajoukkueen status myönnetään ilman karsintaa suoraan sisäpiirin kabinettipäätöksellä (kertomatta jätetyillä kriteereillä) valituille henkilöille (?)

En tietenkään aiemmin halunnut uskoa, että asiat etenisivät noin suorasukaisesti ja häikäilemättömästi, mutta näköjään sekin piti päästä kokemaan. Loppukesästä liikkui huhuja, että Suomen Curlingliiton puheenjohtajan Olli Rissasen tytöt yhdessä joidenkin/jonkun Hyvinkääläisten kanssa olivat menossa (menossa/kasaamassa porukkaa tms) Junioreiden MM-karsintoihin tammikuussa 2013. (Junioritoiminnasta ja yksityiskohdista jatkan mieluusti keskustelua oman otsikon alla, tämän otsikon alla referaatti riittänee). Suomen Curlingliittoon oltiin ajoissa yhteyksissä siitä, että miten karsinnat tänä vuonna järjestetään. Vastassa oli vain outo hiljaisuus.

Juniorivastaava Olli Malmi ei tehnyt minkäänlaista kartoitusta siitä, mitä junioripuolella tapahtuu (päätellen siitä, että joukkueeseen valittiin lajia harrastamattomia puheenjohtajan tyttäriä ja rannalle jätettiin lajia harjoittelevia yksilöitä eikä heidän tekemisistään oltu millään tavalla kiinnostuneita) ja kuitenkin Suomen Curlingliitto oli/on "kykenevä" käyttämään valtaosan Curlingliiton junioribudjetista kyseiseen yksittäiseen turnaukseen. Todennäköisesti suuri osa budjetista meni/menee myös valmentajaksi valitun Olli Malmin kuluihin (olkoon vaikka villi arvaus tai budejettiluonnoksesta poimittu päätelmä)

Useista pyynnöistä huolimatta Olli Malmi ei ole tietoa tehtäväalueistaan Suomen Curlingliitossa jakanut.

Suomalaisen curlingin eduksi ei voi olla se täysin läpinäkymätön ja sisäpiirijakoihin perustuva päätöksenteko, joka näyttäisi yhä vallitsevammin olevan pikemminkin käytäntö kuin poikkeus. Ymmärrettävää on toki, että 100 000euron valtion vuosittaisella tuella tällaista toimintaa mielellään sisäpiiriläiset pyörittävät, mutta toivottavasti joku järki asioihin tulevaisuudessa saadaan.

 

Markku Uusipaavalniemi

 

 

Zepperi

Kesällä oli ilmennyt mahdollisuus pyrkiä kokoamaan tyttöjen juniorijoukkue tammikuun MM-karsintoihin, koska kävi ilmi, että kolme pelaajaa olisi kiinnostunut osallistumisesta kyseisiin karsintoihin. Curlingliitto tiedotti jäsenseurojaan Kisakalliossa järjestettävästä juniorileiristä, johon pyydettiin MM-karsinnoista kiinnostuneita junioreja. Joukkueen valitseminen jätettiin liiton vastuulle ja liitto valitsi joukkueen edellisessä kokouksessaan. Valintaprosessiin ei liity mitään epäselvää, mahdollisesti esteelliset henkilöt eivät osallistuneet päätöksentekoon. Curlingliitto valitsi MM-karsintoihin osallistuvaksi joukkueeksi kokonaisuutena parhaan kokoonpanon urheilullisin perustein.

M15

Zepperi wrote:

Kesällä oli ilmennyt mahdollisuus pyrkiä kokoamaan tyttöjen juniorijoukkue tammikuun MM-karsintoihin, koska kävi ilmi, että kolme pelaajaa olisi kiinnostunut osallistumisesta kyseisiin karsintoihin. Curlingliitto tiedotti jäsenseurojaan Kisakalliossa järjestettävästä juniorileiristä, johon pyydettiin MM-karsinnoista kiinnostuneita junioreja. Joukkueen valitseminen jätettiin liiton vastuulle ja liitto valitsi joukkueen edellisessä kokouksessaan. Valintaprosessiin ei liity mitään epäselvää, mahdollisesti esteelliset henkilöt eivät osallistuneet päätöksentekoon. Curlingliitto valitsi MM-karsintoihin osallistuvaksi joukkueeksi kokonaisuutena parhaan kokoonpanon urheilullisin perustein.

Hyvä juttu, että Sepperi edes jotain tiedomurusia jakelee. Näistä alkaa muodostumaan pikkuhiljaa varsin antoisa kokonaiskuva, kun niitä laittaa aikajanalle ja yhdistelee budjetteihin ja muihin tietoihin. Siis oikeastiko juniorikisoista tiedottaminen on sen varassa, että joku niistä erikseen osaa kysyä ?

Saisikohan herroista Rissanen tai Sepperi jompikumpi myös tänne noita pyydettyjä tietoja suunnitelluista ja toteutuneista lukuarvoista, jotta asioita päästäisiin oikeasti purkamaan ? 

Tarkemmat keskustelut esim tuosta junioritoiminnasta tullaan aloittamaan vielä lähiaikoina, mutta mielenkiintoinen on tuo Sepperinkin näkemys siitä, että joukkue on valittu urheilullisin perustein, vaikka selkeästi olen yllä kertonut ettei juniorivastaavaa Olli Malmia ole pätkääkään kiinnostanut junioreiden tekemiset. Kukaan muukaan curlingliiton puolelta ei ole selvittänyt junioripelaajien tasoa tai harjoitusmääriä yms. Tulee olemaan sangen mielenkiintoista kuulla, miten suomen curlingliiton päätöksenteko on toiminut tässäkin asiassa.

Pakko myöntää, että yhä huolestuttavammalta näyttää Suomen Curlingliiton toiminta. Täällä keskustelupalstalla nyt jo sekä puheenjohtaja Olli Rissanen ja viimeksi kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Toni Sepperi yrittävät painaa villaisella huonosti hoidettuja asioita, sen sijaan että oikeasti oltaisiin valmiita myöntämään virheitä ja puutteita toiminnassa ja pyrkimään korjauksiin asioiden tilassa. 

Markku Uusipaavalniemi

 

Markus

Yritän jäsentää tätä keskustelua omassa pienessä mielessäni. Edelleen sama disclaimer kuin aiemmin, eli en itse ole minkään seuran junioritoiminnassa tai liiton hallituksessa.

Juniorijoukkueen valinta - menikö homma jotakuinkin näin:

 • Kisiksessä järjestettiin siis juniorileiri
 • Ja tämän leirin perusteella valittiin edustusjoukkue juniorikisoihin
 • Markku: eroaako näkemyksesi tästä kohtaa? Jos, niin koetko että oman seurasi joukkue on tullut tässä kaltoin kohdelluksi vai mistä kenkä puristaa?

Markus Sipilä

 

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

M15

Markus wrote:

Yritän jäsentää tätä keskustelua omassa pienessä mielessäni. Edelleen sama disclaimer kuin aiemmin, eli en itse ole minkään seuran junioritoiminnassa tai liiton hallituksessa.

Juniorijoukkueen valinta - menikö homma jotakuinkin näin:

 • Kisiksessä järjestettiin siis juniorileiri
 • Ja tämän leirin perusteella valittiin edustusjoukkue juniorikisoihin
 • Markku: eroaako näkemyksesi tästä kohtaa? Jos, niin koetko että oman seurasi joukkue on tullut tässä kaltoin kohdelluksi vai mistä kenkä puristaa?

Markus Sipilä

 

 

Markus Sipilä: Jos viitsisit lukea viestit, niin luultavasti ymmärtäisit mistä kenkä puristaa. Kuten olen sanonut, niin asiaa tullaan tarkemmin käsittelemään oman otsikon alla. Lyhyet vastaukset sinulle: kysymys 1: Eroaa . kysymys2: , koko prosessi on ollut farssi, kuten koko liiton junioritoimintakin. Puheenjohtaja Olli Rissasen tyttäret eivät pelaa ja toinen leirillä sanoi ettei ole heittänyt vuosiin, seuraus = Valittu, 1-2 muista valituista ei ollut ollenkaan kyseisellä "leirillä", jonka sinä mitään asioista tietämättömänä nimesit (no joo, et nimennyt... mutta kysyit)  "valintaleiriksi". Tuo leiri on ollut ainoa tapahtuma koko junioripuolella kesän jälkeen.

Heitit disclaimerin ettet ole liiton hallituksessa tai missään junioritoiminnassa.

Suomen Curlingliiton web vastaavana olet, vai mitä Markus Sipilä ? Sen lisäksi olet ollut tiedotusvastaavana tms ? Kertoisitko tarkemmin roolisi viime vuosilta.

Kysyn sinulta Markus Sipilä, että miksi täysin aiheettomasti poistit tunti sitten täysin asiallisen viestini keskustelufoorumilta ja uhkasit minua käyttäjätunnukseni sulkemisella ?

Markku Uusipaavalniemi

Markus

Juniroijoukkueen valinnasta:

 • Kuten yritin disclaimerillani sanoa, oli tuo käsitykseni leiristä ja edustusjoukkueen valinnasta.
 • Markku on selkeästi asiasta eri mieltä, joten voisiko joku hallituksen jäsen ystävällisesti tarkentaa täällä foorumilla miten joukkue on valittu?

Oma roolini Curlingliiton toiminnassa

 • Vedin liiton viestintävaliokuntaa viime kevääseen saakka. Hommani oli erityisesti lehdistötiedotteiden kirjoittaminen ja kirjoitusvuorojen koordinointi. Tehtävästä oli rajattu ulos curlingliiton sisäinen viestintä (esimerkiksi tiedotus hallitukselta pelaajille), joka  oli selkeästi sovittu hallituksen vastuulle.
 • Olen ilmoittanut hallitukselle (ja maininnut asiasta  kevään viimeisen curlinglehden kolumnissani), että en pysty jatkamaan viestintävaliokunnan puheenjohtajana enää tällä kaudella.
 • Jatkan yhä Curling.fi -sivuston ylläpitäjänä ja aion kuskata Curlinkanavaa pelipaikoille aina silloin, kun se on omien peliaikataulujen ja muiden omien aikataulujeni osalta mahdollista. Esim. pyörätuolicurlingin MM-kisoihin menen virittämään kanavan tänään töiden jälkeen ja laitteet jäävät Kisikseen myös karsintaviikonlopuksi.

Curling.fi -sivustolla käyttäytyminen ja viestien moderointilinja

 • Olen ilmoittanut sinulle sähköpostitse perustelut viestin poistamiseen. 
 • Curling.fi-sivuston käyttöehdoista keskustelua varten on nyt oma keskustelutopic, jossa voit halutessasi antaa palautetta käyttöehdoista ja esittää niihin parannusehdotuksia. Ketju löytyy tästä.
Markus

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

M15

Markus wrote:

Olen ilmoittanut sinulle sähköpostitse perustelut viestin poistamiseen. 

Markus

Odotan edelleen alkuperäisen viestini lähettämistä minulle ja tarkennusta siitä, mikä kohta oli provokatiivinen. Viestini oli täysin asiallinen.

Aiheesta jatkamme sen jälkeen oman otsikon alla.

M15

 

M15

Curlinghalli wrote:

 Vielä toistettuna pyyntö konkreettisista lukuasioista ensimmäisestä viestistä kopioituna: "Vuosi 2012 lähestyy loppuaan, niin voisiko joku curlingliiton puolesta asioista tietävä valaista konkreettisilla vastauksilla vuodelle 2012 budjetoiduista rahoista, mahdollisista valtionavuista ja toteutuneista kustannuksista sekä loppuvuonna käytettäväksi suunnitelluista rahoista ?

Eli siis junioripuolelta ja huippucurlingista jos nuo saisi tietää, niin voisi jatkaa keskustelua.

Markku Uusipaavalniemi

 

 

Nuo 19.10.2012 esitetyt alkuperäiset kysymykset ovat edelleen pääosin vastauksia vaille. Kopioin ne siis tähän, että liiton hallituksesta kuka tahansa voisi reagoida niihin ja toimittaa luvut ja suunnitelmat curlingkansan tiedoksi.

Marraskuu on jo käynnissä ja niin huippucurlingtoiminta kuin junioritoimintakin ovat olleet käytännössä jäissä koko ajan, eikä mitään konkreettista tietoa asioiden tilasta saa.

Olen yhä vankemmin sitä mieltä, että Opetus- ja kulttuuriministeriön on syytä tutkia Suomen Curlingliiton toiminta.

Markku Uusipaavalniemi

Markus

M15 wrote:

Markus wrote:

Olen ilmoittanut sinulle sähköpostitse perustelut viestin poistamiseen. 

Markus

Odotan edelleen alkuperäisen viestini lähettämistä minulle ja tarkennusta siitä, mikä kohta oli provokatiivinen. Viestini oli täysin asiallinen.

Aiheesta jatkamme sen jälkeen oman otsikon alla.

M15

Olen lähettänyt sinulle sähköpostitse pyytämiäsi lisäperusteluja Flow-ketjun viestisi poistamiseen. Sivuston käyttöehdoista voi keskutella tässä viestikejussa.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

M15

M15 wrote:

Curlinghalli wrote:

 Vielä toistettuna pyyntö konkreettisista lukuasioista ensimmäisestä viestistä kopioituna: "Vuosi 2012 lähestyy loppuaan, niin voisiko joku curlingliiton puolesta asioista tietävä valaista konkreettisilla vastauksilla vuodelle 2012 budjetoiduista rahoista, mahdollisista valtionavuista ja toteutuneista kustannuksista sekä loppuvuonna käytettäväksi suunnitelluista rahoista ?

Eli siis junioripuolelta ja huippucurlingista jos nuo saisi tietää, niin voisi jatkaa keskustelua.

Markku Uusipaavalniemi

 

 

Nuo 19.10.2012 esitetyt alkuperäiset kysymykset ovat edelleen pääosin vastauksia vaille. Kopioin ne siis tähän, että Suomen Curlingliiton hallituksesta kuka tahansa voisi reagoida niihin ja toimittaa luvut ja suunnitelmat curlingkansan tiedoksi.

Marraskuu on jo käynnissä ja niin huippucurlingtoiminta kuin junioritoimintakin ovat olleet käytännössä jäissä koko ajan, eikä mitään konkreettista tietoa asioiden tilasta saa.

Olen yhä vankemmin sitä mieltä, että Opetus- ja kulttuuriministeriön on syytä tutkia Suomen Curlingliiton toiminta.

Markku Uusipaavalniemi

M15

M15 wrote:

M15 wrote:

Curlinghalli wrote:

 Vielä toistettuna pyyntö konkreettisista lukuasioista ensimmäisestä viestistä kopioituna: "Vuosi 2012 lähestyy loppuaan, niin voisiko joku curlingliiton puolesta asioista tietävä valaista konkreettisilla vastauksilla vuodelle 2012 budjetoiduista rahoista, mahdollisista valtionavuista ja toteutuneista kustannuksista sekä loppuvuonna käytettäväksi suunnitelluista rahoista ?

Eli siis junioripuolelta ja huippucurlingista jos nuo saisi tietää, niin voisi jatkaa keskustelua.

Markku Uusipaavalniemi

 

 

Nuo 19.10.2012 esitetyt alkuperäiset kysymykset ovat edelleen pääosin vastauksia vaille. Kopioin ne siis tähän, että Suomen Curlingliiton hallituksesta kuka tahansa voisi reagoida niihin ja toimittaa luvut ja suunnitelmat curlingkansan tiedoksi.

Marraskuu on jo käynnissä ja niin huippucurlingtoiminta kuin junioritoimintakin ovat olleet käytännössä jäissä koko ajan, eikä mitään konkreettista tietoa asioiden tilasta saa.

Olen yhä vankemmin sitä mieltä, että Opetus- ja kulttuuriministeriön on syytä tutkia Suomen Curlingliiton toiminta.

Markku Uusipaavalniemi

Taas on viikko vierähtänyt ja mitään tietoa ei Suomen Curlingliitolta heru. Mihin Suomen Curlingliiton hallitus rahat käyttää ja onko Opetus- ja kultturiministeriön OKM:n valtionapu menossa oikeisiin osoitteisiin ja hakemuksessa esitetyin perustein.

Junioritoiminta on edelleen tyäysin hämärän peitossa ja salamyhkäistä. Koska mitään tietoa ei saada, niin ulkopuoliselle tilanne näyttäytyy yhä vahvemmin sellaisena, että vuoden 2013 juniorimääräraha päätettiin kaikessa hiljaisuudessa käyttää Suomen Curlingliiton puheenjohtajan Olli Rissasen curlingia harrastamattomien tyttärien "turistimatkaan" Prahaan heti alkuvuodesta 2013.

Huippucurlingin tukilinjaukset noudattavat samaa linjaa. Ilmeisesti reilu viikko sitten "paniikkiratkaisuna" tehdyn vuoden 2012 rahanjaon on ilmeisesti tarkoitus vakuuttaa rahoittajat (lähinnä Suomen valtio eli Opetus- ja kulttuuriministeriö, KiHu , Olympiakomitea ), että Suomen Curlingliitossa panostetaan huippucurlingiin. Tosiasiallisesti Suomen Curlingliitto ei ole käytännössä laittanut koko vuonna tikkua ristiin niiden hyväksi, jotka oikeasti panostavat curlingiin ja/tai pärjäävät kansainvälisissä huipputurnauksissa.

 

Markku Uusipaavalniemi

 

Olli Rock

Hyvä Markku Uusipaavalniemi.

 

Oletkin näemmä käynyt täällä curling.fissä keskustelua minusta ja minun tekemisistä. Heti alkuun nöyrimmät anteeksipyyntöni sinulle etten ole vastannut aiemmin sinulle ja muille curlingyhteisön jäsenille. Kuten kaikki jo varmaan huomasivatkin olen lupautunut ottaa vastuun Suomen curlingliiton junioreista. Kun asiaa tekee oman työnsä ohella niin ongelmaksi tekimisien kanssa tulee tuo kuuluisa aika. minulla ei valitettavasti ole 24h enempää käytössäni per vuorokausi. Teen tällä hetkellä 10-11h työpäiviä (työmatkoineen).

Toivontakin nyt sinut tervetulleeksi auttamaan minua, sinulla on todella iso tietotaito curlingista, niin taktisesti kuin siitä miten ja mitä pitää harjoitella. Sinä olet myös kasvattanut nuoria huippupelaajia ja sen takia olisi todella hyvä jos pääset mukaan junioritoimintaan.

Luulen että myös tuo huippucurling porukka olisi tyytyväinen kun kantaisit kortesi kekoon yhteisen hyvä puolesta. Uskon että yhdessä saisimme jälleen Suomen curlingin nousuun. Minun yhteystietoni saat varmaan Ikosen Jonilta, jollei niitä satu sinulla muuten olemaan.

Olit jossain viestissä maininnut että junioreille tarkoitetusta rahasta oli mennyt iso osa minun kuluihini, mihin perustat tuollaisen epäilyn? Tähän mennessä en ole saanut euron euroa liitolta asioiden hoidosta.

Tyttöjen joukkueesta sen verran että joukkueeseen oli vaikea valita pelaajia jotka pelaa ja harjoittelee säännöllisesti. Valitsimme joukkueen sen tiedon mukaan mikä meillä oli sillä hetkellä. Myönnän etten ole ollut esim. Oulunkylässä katsomassa kuinka paljon siellä harjoitellaan. Toivonkin ettei tämä meidän päätöksemme aiheuttanut sitä etteivät CC Dominant Eyen tytöt luule että liitto jotenkin dissaa heitä. Tytöt ovat aina tervetulleita harjoituksiin. Tulemme järjestämään joitain junioreille suunnattuja harjoituksia, missä ja milloin en osaa vielä sanoa.

 

Yhteistyö terveisin

Olavi Malmi

M15

Mukavaa, että täällä curling.fi keskusteluryhmän puolella on jo kerennyt käydä niin Suomen Curlingliiton puheenjohtaja Olli Rissanen, liiton kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Toni Sepperi ja nyt juniorivastaava Olli Malmikin.

Epämukavaa taas on se, että minkäänlaista konkreettista tietoa kyseiset liiton vastuuhenkilöt eivät ole valmiit jakamaan, vaikka muutkin kuin minä niitä ovat asiallisesti pyytäneet.

Junioripuolen kummallisuuksista tullaan avaamaan oma otsikkokin vielä, joten tarkenteet junioritoiminnasta voidaan laittaa sinne. Tosiasia kuitenkin on, ettei Suomen Curlingliitto ole laittanut tikkua ristiin junioritoiminnan hyväksi. 1.9.2012 on ollut muodollinen yhden päivän "leiri" , joka järjestettiin viikon varoitusajalla (ainakin julkisesti). Tämän jälkeen ei juniorivastaavan Olli Malmin lupauksista huolimatta, ole tapahtunut yhtään mitään. Jos tapahtumaksi ei lasketa joukkueen "valintaa", johon siis myös Olli Malmi valittiin valmentajaksi, vaikkei hänellä ilmiselvästi ole tapahtuneiden (lue: tapahtumattomuuden) valossa ja ylläkirjoittamansa mukaan aikaa. Jos ei ole ollut aikaa koordinoida edes yhtä junioreille luvatuista leireistä, niin aikaa ei todennäköisesti ole myöskään valmentamiselle.  Hauskaa matkaa juniorikisoihin Prahaan kuitenkin tammikuun alussa :)

Markku Uusipaavalniemi

ps.

Arvoisat Suomen Curlingliiton vastuuhenkilöt, aiotteko joskus valaista keskusteluryhmässä kysyttyjä asioita mm junioritoiminnasta ja huippucurlingprojektista vai ette ?

 

Teme

"Tosiasiallisesti Suomen Curlingliitto ei ole käytännössä laittanut koko vuonna tikkua ristiin niiden hyväksi, jotka oikeasti panostavat curlingiin ja/tai pärjäävät kansainvälisissä huipputurnauksissa."

Markku voisitko kertoa miten tätä asiaa pitäisi hoitaa TULEVAISUUDESSA Suomessa, jotta olisit siihen tyytyväinen?

M15

Teme wrote:

"Tosiasiallisesti Suomen Curlingliitto ei ole käytännössä laittanut koko vuonna tikkua ristiin niiden hyväksi, jotka oikeasti panostavat curlingiin ja/tai pärjäävät kansainvälisissä huipputurnauksissa."

Markku voisitko kertoa miten tätä asiaa pitäisi hoitaa TULEVAISUUDESSA Suomessa, jotta olisit siihen tyytyväinen?

Kehityskeskustelulle joku voi avata (taas) oman otsikon jos haluaa. Kutakuinkin kaikki SM-sarja joukkueet ovat olleet edustettuina niissä pelaajille suunnatuissa tilaisuuksissa, joissa minäkin olen ollut läsnä ja mielipiteeni tuonut julki. Kyse ei nyt ole kuitenkaan minun mielipiteestäni. Myöskin Teemu tuo lainauksesi tekstistäni sisältää jo samalla olennaisimman osan vastaustani kysymykseesi, eli poimi siitä. ( Huippucurling-tuesta pitäisi osoittaa enemmän tukea panostajille ja menestyjille, vähemmän esim hupiturnauksissa reissailijoille tai "sunnuntaicurlaajille")

Suomen Curlingliitto oli myös hetken oikealla tiellä palkatessaan kotimaisen vahvalla osaamistaustalla varustetun valmentajakaksikon huippucurlingprojektiin (Jari Laukkanen ja Wille Mäkelä) . Kaksikko toi kärkijoukkueiden treeneihin osaamista ja ohjasi harjoittelua asiantuntevin ohjein ja yritti sen lisäksi seurata hieman muutenkin tekemisen määrää ja laatua.

 

Eikö kukaan Suomen Curlingliiton hallituksesta ( http://www.curling.fi/fi/liitto/hallitus-ja-valiokunnat ) tosiaankaan halua tuoda esiin lukuarvoja, suunnitelmia ja toteutuneita tekemisiä vuodelta 2012 mm huippucurlingin osalta ja junioritoiminnasta ?

Toivottavasti Suomen Curlingliitto suhtautuu paremmin rahoittajana toimivan valtion (  lähinnä Opetus- ja kulttuuriministeriö ) kyselyihin, kuin pelaajien tai seurojen.

Markku Uusipaavalniemi

 

 

Teme

On helppo sanoa että joku tekee väärin, mutta voitko (kertauksen vuoksi) kertoa miten asiat huippucurlingin osalta tehdään jatkossa oikein?  Jos ei tämän, niin sitten oman otsikon alla. Edustamasi joukkuehan ei osallistunut viime vuonna Willen ja Jaken valmennukseen, joten mikä sinulle kelpaa?

M15

Teme wrote:

On helppo sanoa että joku tekee väärin, mutta voitko (kertauksen vuoksi) kertoa miten asiat huippucurlingin osalta tehdään jatkossa oikein?  Jos ei tämän, niin sitten oman otsikon alla. Edustamasi joukkuehan ei osallistunut viime vuonna Willen ja Jaken valmennukseen, joten mikä sinulle kelpaa?

Voit Teemu heitellä noita provoja toisen otsikon alle, jos huvittaa. Olimme viime kaudella 5 vk Kanadassa ja suurimman osan muista viikonlopuista turnauksissa. Valmennukselle tiedotettiin harjoitusajoistamme ja olivat toki tervetulleita meidänkin harjoituksiimme.

Jatketaan toisen otsikon alla, kun aikaa on. Ainakin oma näkemykseni eroaa tuntuvasti sinun näkemyksestä, joka oli siis mm se, että sinulle olisi tarvinnut 3 vuotta etukäteen taata Olympiapaikka vuoden 2010 Olympia-kisoihin. Ei kuulosta huippu-urheilulta, vaan kabinetti-peliltä. Voidaan hyvin palata noidenkin 2006-2007 asioiden käsittelyyn, ettei jää epäselvyyksiä. Aiheen ympäriltä olevat sähköpostit kertovat kyllä selkeää kieltä mistä oli kyse.

 

Tämän otsikon alla pidän edelleen esillä ketjun pääasian:

"Eikö kukaan Suomen Curlingliiton hallituksesta ( http://www.curling.fi/fi/liitto/hallitus-ja-valiokunnat ) tosiaankaan halua tuoda esiin lukuarvoja, suunnitelmia ja toteutuneita tekemisiä vuodelta 2012 mm huippucurlingin osalta ja junioritoiminnasta ?

Toivottavasti Suomen Curlingliitto suhtautuu paremmin rahoittajana toimivan valtion (  lähinnä Opetus- ja kulttuuriministeriö ) kyselyihin, kuin pelaajien tai seurojen.

Markku Uusipaavalniemi"

 

 

 

 

Teme

Ei ole tarkoitus provota, vaan koittaa käsittää, että mikä sun tarkoitus on? Ammut alas kaikki, jotka jotakin kommentoivat, mutta et esitä mitään parannuksia. Kaikki on vain väärin. Haluatko Rissaseksi Rissasen paikalle? Suomen Ingvaldseniksi? Vai haluatko vain edustamallesi yritykselle lisää liikevaihtoa? Mikään noista ei kuulosta teikäläiseltä.

Lasketko joukkueesi tällä hetkellä meihin sunnuntaicurlaajiin vai tosissaan lajiin panostaviin? Eli onko kyse siitä, että Oslon finaalipaikka olisi pitänyt liiton toimesta palkita jotenkin?

M15

Teme wrote:

Ei ole tarkoitus provota, vaan koittaa käsittää, että mikä sun tarkoitus on?

Haluan, että curlingliitto hoitaa sitä tointa mitä varten se on olemassa. Ja mihin se saa merkittävää valtionapua.

En halua, että curlingliiton hallituksesta/"sisäpiiristä" muodostuu entistä enemmän kuppikunta, joka vain kiertelee hupi-/känniturnauksia pelaillen ympäri suomea (+Tallinnaa) ja jättää curlingin kehityksen suomessa hoitamatta kiireisiin ja vapaaehtoisuuteen vedoten. Luottamustehtävän vastaanottaneet voisivat hoitaa hommansa hallituksessa/valiokunnissa, eikä jättää niitä kokonaan hoitamatta, kuten vuonna 2012 on tapahtunut mm junioritoiminnassa ja huippucurlingissa.

Olen tuonut täällä esille esimerkkinä kaksi asiaa, jotka on käytännössä täysin jätetty hoitamatta Suomen Curlingliiton toimesta vuonna  2012. Suomen Curlingliitolla on ollut jo liki kuukausi aikaa näiden epäilyjen esittämisen jälkeen tuoda tänne faktoja, joilla se olisi voinut hälventää olemassa olevan tiedon pohjalta varsin perustellut epäilyt valtionavun väärinkäytöksistä.

Tuo alkuperäinen pyyntö siis Suomen Curlingliitolle toimintansa tiedottamisesta vuodelta 2012 on edelleen pääkysymys.

Markku uusipaavalniemi

Woodstock

M15 wrote:

En halua, että curlingliiton hallituksesta/"sisäpiiristä" muodostuu entistä enemmän kuppikunta, joka vain kiertelee hupi-/känniturnauksia pelaillen ympäri suomea (+Tallinnaa) ja jättää curlingin kehityksen suomessa hoitamatta kiireisiin ja vapaaehtoisuuteen vedoten. Luottamustehtävän vastaanottaneet voisivat hoitaa hommansa hallituksessa/valiokunnissa, eikä jättää niitä kokonaan hoitamatta, kuten vuonna 2012 on tapahtunut mm junioritoiminnassa ja huippucurlingissa.

Seuraava kommentti on entisen seura-aktiivin, nykyisen sunnuntaicurlaajan kirjoittama:

Kun itse aikoinani toimin seuramme puheenjohtajana (HYC) ei minulla ollut mitään ongelmia saada tietoa Suomen curling liitosta. Kaikkiin kysymyksiin vastattiin asianmukaisesti, tosin en kysynyt kysymyksiäni liiton keskustelupalstalla otsikoiden niitä tyyliin "väärinkäytöksiä Suomen Curlingliiton valtionavuissa".Ihmettelenkin että täällä puhutaan niin paljon provokaatioista, jos keskustelun otsikot saavat olla noinkin provokatiivisia.

Mielestäni on erityisen tärkeää ja huomionarvoista että curlingliiton puheenjohtaja Olli Rissanen kiertää ympäri Suomea järjestetyissä turnauksissa, vaikka ne olisikin niin sanottuja hupi-/känniturnauksia. Uskon että puheenjohtaja tulisi Oulunkyläänkin turnaukseen jos siellä sellainen järjestettäisiin.

HYC oli aikoinaan elävä seura, kasvatti nopeaan tahtiin jäsenistönsä määrää ja järjesti useita omia turnauksia (joihin ulkopuolisetkin olivat tervetulleita) ympäri vuotta. Tänä päivänä seuran toiminta on käytännössä nollassa ja syitä siihen voi itse kukin miettiä. Osa syynä saattaa olla hankaluudet seuratoiminnan järjestämisessä pääkaupunkiseudun curlingharrastukseen sovellustuvissa tiloissa.

Terveisin Markus Kaustinen 100% Sunday curler

M15

Woodstock wrote:

[Seuraava kommentti on entisen seura-aktiivin, nykyisen sunnuntaicurlaajan kirjoittama:

Kun itse aikoinani toimin seuramme puheenjohtajana (HYC) ei minulla ollut mitään ongelmia saada tietoa Suomen curling liitosta. Kaikkiin kysymyksiin vastattiin asianmukaisesti, tosin en kysynyt kysymyksiäni liiton keskustelupalstalla otsikoiden niitä tyyliin "väärinkäytöksiä Suomen Curlingliiton valtionavuissa".Ihmettelenkin että täällä puhutaan niin paljon provokaatioista, jos keskustelun otsikot saavat olla noinkin provokatiivisia.

Mielestäni on erityisen tärkeää ja huomionarvoista että curlingliiton puheenjohtaja Olli Rissanen kiertää ympäri Suomea järjestetyissä turnauksissa, vaikka ne olisikin niin sanottuja hupi-/känniturnauksia. Uskon että puheenjohtaja tulisi Oulunkyläänkin turnaukseen jos siellä sellainen järjestettäisiin.

HYC oli aikoinaan elävä seura, kasvatti nopeaan tahtiin jäsenistönsä määrää ja järjesti useita omia turnauksia (joihin ulkopuolisetkin olivat tervetulleita) ympäri vuotta. Tänä päivänä seuran toiminta on käytännössä nollassa ja syitä siihen voi itse kukin miettiä. Osa syynä saattaa olla hankaluudet seuratoiminnan järjestämisessä pääkaupunkiseudun curlingharrastukseen sovellustuvissa tiloissa.

Terveisin Markus Kaustinen 100% Sunday curler

 

Tämän otsikon alla toivon saatavan joskus oikeasti tietoa Suomen Curlingliiton toiminnasta 2012. Ei liene liikaa pyydetty ?

Nyt otsikon alle tulee kaikenlaista sekalaista tietoa, mistä toki kiitän, mutta pyydän avaamaan oman otsikon sekalaisille avautumisille. Oman otsikon alla voit Kaustinen vaikka hieman avata tuota väitettäsi HYC:n aktiivisesta toiminnasta. Kun curlingpelaajat ymmärtävät yleensä turnauksen vähintäänkin 2 päiväisenä tapahtumana, niin haluaisinpa tietää koska olette järjestäneet seurana yhtäkään turnausta. Jos olet lukenut turnauskäsitteen alle pari tuntisen jäällä pelailun parinkymmenen hengen voimin ennen pikkujoulun viettoa, niin sitten ymmärrän väitteesi seurasi aktiivisuudesta kahden vuosittaisen pelihetkenne perusteella.

Tämän otsikon alla olen pyytänyt tietoa liiton huippucurlingin jaosta. Kohdallasi tämä avautumisesi herätti minussa hälytyskellon kun kirjoitit, että olet 100% Sunday curler. Tarkistin meilejä ja toden totta... pelasit kilpaluvaliokunnan puheenjohtajan Toni Sepperin joukkueessa viime kaudella. Toni Sepperi toimi myös kaksi henkisessä huippucurlingin kehitysryhmässä, jonka tehtävänä oli päättää/esittää huippucurlingohjelman jatkosta sen jälkeen, kun päävalmentaja Jari Laukkanen sai tarpeekseen keväällä 2012 Suomen Curlingliiton huippucurlingprojektin käsittelystä curlingliiton hallituksessa.

Toni Sepperi ilmeisesti on ollut vahvana vaikuttajana siihen, että Toni Sepperin joukkue (sinä mukaanlukien) on ollut SM-sarjan 6. sijan  myötä (vai millä perusteella ?) huippucurlingtuen piirissä keväällä 2012.  (lähteeni Toni Sepperin meili 28.4.12, jossa allekirjoituksena "Toni, SCL Huippucurlingin valmennusporjektin työryhmä")

Te olette olleet tuossa jaossa samalla viivalla kaikkien tosissaan panostavien ja menestyneiden kanssa. En varmasti ole ainoa, joka asiaa ihmettelee.

 

Huippucurlingtoiminnalle 2012 osalta on avattuna myös toinen otsikko (http://www.curling.fi/fi/keskustelufoorumi/yleinen-keskustelu/8755 ) , jonka alla mm. on erittäin hyvä ja asiallinen Jari Turton kommentti ja esimerkki toisen lajiliiton osalta tiedottamisesta, jonka mielellään näkisi toimivan pohjana Suomen Curlingliitonkin tiedottamisen kehittämisessä. 

 

Tuo alkuperäinen pyyntö siis Suomen Curlingliitolle toimintansa tiedottamisesta vuodelta 2012 on edelleen pääkysymys.

Markku Uusipaavalniemi

Zepperi

Kommentoin ensin ympäripyöreästi Markun esittelemiä salaliittoteorioita ja muita vihjeitä erinäisistä väärinkäytöksistä. Omalta osaltani (mukaan lukien hallitukset ja valiokunnat, joissa toimin) voin todeta niiden olevan perättömiä. En ole osallistunut SCL:n hallituksessa esteellisenä mihinkään päätöksentekoon. En ole myöskään kilpailuvaliokunnassa toimiessani pyrkinyt suosimaan omaa etuani, vaan olen pyrkinyt kilpailujärjestelyihin liittyvässä päätöksenteossa mahdollisimman objektiivisiin ratkaisuihin pitäen kaikki samalla viivalla. Nämä periaatteet allekirjoittavat kaikki kolleegani hallituksissa ja valiokunnissa, joisa toimin.

M15 wrote:

Tämän otsikon alla olen pyytänyt tietoa liiton huippucurlingin jaosta. Kohdallasi tämä avautumisesi herätti minussa hälytyskellon kun kirjoitit, että olet 100% Sunday curler. Tarkistin meilejä ja toden totta... pelasit kilpaluvaliokunnan puheenjohtajan Toni Sepperin joukkueessa viime kaudella. Toni Sepperi toimi myös kaksi henkisessä huippucurlingin kehitysryhmässä, jonka tehtävänä oli päättää/esittää huippucurlingohjelman jatkosta sen jälkeen, kun päävalmentaja Jari Laukkanen sai tarpeekseen keväällä 2012 Suomen Curlingliiton huippucurlingprojektin käsittelystä curlingliiton hallituksessa.

Toni Sepperi ilmeisesti on ollut vahvana vaikuttajana siihen, että Toni Sepperin joukkue (sinä mukaanlukien) on ollut SM-sarjan 6. sijan  myötä (vai millä perusteella ?) huippucurlingtuen piirissä keväällä 2012.  (lähteeni Toni Sepperin meili 28.4.12, jossa allekirjoituksena "Toni, SCL Huippucurlingin valmennusporjektin työryhmä")

Te olette olleet tuossa jaossa samalla viivalla kaikkien tosissaan panostavien ja menestyneiden kanssa. En varmasti ole ainoa, joka asiaa ihmettelee.

 

Huippucurlingtoiminnalle 2012 osalta on avattuna myös toinen otsikko (http://www.curling.fi/fi/keskustelufoorumi/yleinen-keskustelu/8755 ) , jonka alla mm. on erittäin hyvä ja asiallinen Jari Turton kommentti ja esimerkki toisen lajiliiton osalta tiedottamisesta, jonka mielellään näkisi toimivan pohjana Suomen Curlingliitonkin tiedottamisen kehittämisessä. 

 

Tuo alkuperäinen pyyntö siis Suomen Curlingliitolle toimintansa tiedottamisesta vuodelta 2012 on edelleen pääkysymys.

Markku Uusipaavalniemi

Kyseinen joukko viittaamassasi sähköpostissa on sama, joka oli huippucurlingin valmennusprojektissa mukana kauden 2011-2012. Kukaan ei ole asiaa aikaisemmin kyseenalaistanut, edes kyseisen projektin päävalmentaja Jari Laukkanen, joka valmisteli valmennustapahtumaa keväälle 2012 ennen kuin luopui tehtävästään.

Valmennusprojektia jatkettiin myös keväällä 2012 Jari Laukkasen vetäydyttyä ja omalta osaltani en hyödyntänyt huippucurlingin valmennusprojektia kevään osalta euron vertaa, joten se kertonee riittävästi siitä vahvuudesta, jolla olen pyrkinyt vaikuttamaan oman joukkueeni kuulumiseen kyseisen valmennusprojektin piiriin keväällä 2012 (lue: en ole pyrkinyt vaikuttamaan asiaan).


Huippucurlingin valmennusprojekti vuonna 2012

Huippucurlingin valmennusprojektin vaiheet ilmenevät hallituksen kokouspöytäkirjoista. Alkukeväästä Curlingliitto jakoi tukea 5000 euroa huippucurlingjoukkueille. Loppukeväästä huippucurling valmennusprojektiin kuuluneet joukkueet saivat mahdollisuuden 30 % tukeen 400 euroon saakka harjoittelukustannuksiin. Tämän jälkeen Curlingliitto sai kesän aikana hankittua Ruotsista valmentajan vetämään valmennusleiriä, joka toteutettiin syksyllä Kisakallion Urheiluopistolla.

Viimeisimmässä hallituksen pöytäkirjassa tai valmennusprojektin työryhmän tiedotteissa on lueteltu loput vuoden 2012 aikana jaetut huippucurlingin valmennusprojektin tuet: edustusjoukkueet saavat 4000 euroa, joiden lisäksi 6 joukkuetta saavat maksimissaan 1000 euroa tukea harjoittelu- ja valmennuskustannuksia vastaan.

 

Omat kokemukseni curlingin harrastamisesta pääkaupunkiseudulla vastaavat Markus Kaustisen esittämää kuvausta hyvin. Oulunkylässä oli pari vuotta sitten laaja ja tasokas paikallissarja (jopa noin 30 joukkuetta) ja sarjajoukkueet saivat tietyn määrän treenivuoroja mielestäni kohtuulliseen hintaan 60 euroa / 2 h harjoitusvuoro. Myös pienimuotoista seuratoimintaa oli Markus Sipilän koordinoiman sunnuntai-klubin muodossa, jonne sai mennä pelaamaan sekalaisilla kokoonpanoilla tai vaikka yksin, jos curlinghammasta sattui sunnuntaina kolottamaan. Viime kaudella paikallissarjaa ei ollut ja treenivuorojen hinnat alkoivat kiivetä. Nykyään viikottaisen vakiovuoron saa hintaan 110 euroa / 2 h harjoitusvuoro ja foorumilta saa lukea kuinka on lähdössä "poissa kotoa"-tyyppiselle ryyppyreissulle Tallinnaan entisen curlinglehden päätoimittajan kanssa. Toistaiseksi käytän oikeuttani olla ostamatta palvelua.

 

Toni Sepperi, 99 % Sunday curler

M15

Kiitokset vaan kilpailuvaliokunnan puheenjohtajalle Toni Sepperille sekalaisesta avautumisesta ja, mutta voisitko myös saada aikaiseksi tänne ne pyydetyt faktatiedot huippucurlingtoiminnasta 2012 kokonaisuudessan ? (ja junioritoiminnasta)

Markku Uusipaavalniemi

Woodstock

M15 wrote:

 

Tämän otsikon alla toivon saatavan joskus oikeasti tietoa Suomen Curlingliiton toiminnasta 2012. Ei liene liikaa pyydetty ?

Nyt otsikon alle tulee kaikenlaista sekalaista tietoa, mistä toki kiitän, mutta pyydän avaamaan oman otsikon sekalaisille avautumisille. Oman otsikon alla voit Kaustinen vaikka hieman avata tuota väitettäsi HYC:n aktiivisesta toiminnasta. Kun curlingpelaajat ymmärtävät yleensä turnauksen vähintäänkin 2 päiväisenä tapahtumana, niin haluaisinpa tietää koska olette järjestäneet seurana yhtäkään turnausta. Jos olet lukenut turnauskäsitteen alle pari tuntisen jäällä pelailun parinkymmenen hengen voimin ennen pikkujoulun viettoa, niin sitten ymmärrän väitteesi seurasi aktiivisuudesta kahden vuosittaisen pelihetkenne perusteella.

Tämän otsikon alla olen pyytänyt tietoa liiton huippucurlingin jaosta. Kohdallasi tämä avautumisesi herätti minussa hälytyskellon kun kirjoitit, että olet 100% Sunday curler. Tarkistin meilejä ja toden totta... pelasit kilpaluvaliokunnan puheenjohtajan Toni Sepperin joukkueessa viime kaudella. Toni Sepperi toimi myös kaksi henkisessä huippucurlingin kehitysryhmässä, jonka tehtävänä oli päättää/esittää huippucurlingohjelman jatkosta sen jälkeen, kun päävalmentaja Jari Laukkanen sai tarpeekseen keväällä 2012 Suomen Curlingliiton huippucurlingprojektin käsittelystä curlingliiton hallituksessa.

Toni Sepperi ilmeisesti on ollut vahvana vaikuttajana siihen, että Toni Sepperin joukkue (sinä mukaanlukien) on ollut SM-sarjan 6. sijan  myötä (vai millä perusteella ?) huippucurlingtuen piirissä keväällä 2012.  (lähteeni Toni Sepperin meili 28.4.12, jossa allekirjoituksena "Toni, SCL Huippucurlingin valmennusporjektin työryhmä")

Te olette olleet tuossa jaossa samalla viivalla kaikkien tosissaan panostavien ja menestyneiden kanssa. En varmasti ole ainoa, joka asiaa ihmettelee.

Markku Uusipaavalniemi

Anteeksi että annan vielä vastineeni tässä ketjussa noihin HYCin turnauksiin. HYC:n aktiivisella toiminnalla tarkoitin noita kolmea vuosittaista muutaman tunnin pituista "turnausta" tuo toimi lämmittelynä pikkujouluihin ja muihin hauskanpitoihin. Ja mielestäni curling on useimmitten hauskaa. Tämän lisäksi HYC järjesti hallissa alkeiskursseja yhdessä hallin kanssa ja hankki sitäkin kautta uusia jäseniä. Tosin turhaan, kun ei ollut Brierin tasoisia turnauksia tarjottavana.

Varsinainen vastaukseni koskee väitettä että olisin ollut samalla viivalla tosissaan panostavien ja menestyneiden kanssa. Kauden alussa oli Kisakalliossa tapahtuma, jossa oli pyydetty pelaajilta sitoutumista curling valmennukseen. Itse en paikalla ollut enkä myöskään jälkikäteen sitoumuksia antanut. Joukkuetovereistani iso osa vastaavan sitoumuksen antoi ja myöskin panosti harjoitteluun. Olin ko. kaudella yksissä harjoituksissa, joissa Wille Mäkelä oli tunnin ajan katsomassa meidän joukkueen harjoittelua ja näyttämässä merkkiä ja antamassa palautetta. SIis valmentamassa. Tuo valmennus kohdistui muihin pelaajiin, mutta katsoipa Wille minunkin heittoja. Eli tuon verran hyödynsin huippucurling valmennusprojektia. Anteeksi seuraava mutuilu, mutta mielestäni Tommi Hätikin kertoi Markku teidän joukkueenne tähdätessä Sotsiin, että hän on mukana vain kiusaamassa nuorempiaan.

Olen myöskin sen verran realisti, että olen aikoja sitten vetänyt omat johtopäätökseni omasta tasostani ja omasta potentiaalistani. Lähinnä surullisena seuraan lajimme tasoa, jossa tällainen lahjakkuus pystyy pelaamaan SM-sarjaa. Toisaalta se on myös curlingin rikkaus, että joukkueeseen mahtuu eritasoisia pelaajia ja silti joukkue pystyy pelaamaan täysipainoisia pelejä.

Lisäksi varaan itselleni jatkossakin mahdollisuuden harjoittelun aloittamiseen ja muuttamaan tuota 100 prosentin sunnuntaicurlaus allekirjoitusta. Tällä kaudella olen ollut kerran harjoittelemassa kahden tunnin vuoron Kisakalliossa ja lisäksi osallistunut kahteen turnaukseen. Kolibris cupiin Prahassa ja Sundbyberg Openiin Tukholmassa. Itseasiassa tuo sunnuntaicurling on siinä mielessä ontuva että molemmissa turnauksissa onnistuimme early exitiin kaaviosta eikä pelejä jäänyt sunnuntaille pelattavaksi, mutta sitäkin kivempi oli viettää aikaa hallien kahviossa keskustelemassa curlingyhteisön jäsenien kanssa hyvässä hengessä hyvien ruokien ja juomien äärellä.

M15

Tämän otsikon alla pidän edelleen esillä ketjun pääasian:

"Eikö kukaan Suomen Curlingliiton hallituksesta ( http://www.curling.fi/fi/liitto/hallitus-ja-valiokunnat ) tosiaankaan halua tuoda esiin lukuarvoja, suunnitelmia ja toteutuneita tekemisiä vuodelta 2012 mm huippucurlingin osalta ja junioritoiminnasta ?

Toivottavasti Suomen Curlingliitto suhtautuu paremmin rahoittajana toimivan valtion (  lähinnä Opetus- ja kulttuuriministeriö ) kyselyihin, kuin pelaajien tai seurojen.

Markku Uusipaavalniemi"

 

Markus

Liiton toiminnan avoimuudesta ylipäänsä

Kuten olen aiemminkin sanonut, olen Markun, Jari Turton ja Tommi Hätin kanssa pitkälti samoilla linjoilla siinä, että hallituksen tulisi toimia entistä huomattavasti avoimemmin. Tonille kiitokset, että avasit valmennusproggiksen rahoitusta tässä foorumitopikissa. Toivon samalla, että hallituksen pöykyt julkaistaisiin jatkossa täällä Curling.fi:ssä eikä ainoastaan lähetettäisi meilitse seurojen yhteyshenkilöille.

Valmennusproggiksen rahoituksesta

Markku on esittänyt huippucurlingprojektin (ja junioritoiminnan) osalta hyvin vahvoja syytöksiä suoranaisita väärinkäytöksistä. Minun laskupäälläni Tonin esittämistä luvuista tulee seuraavaa:

Alkukevät 5000 euroa (Oletan tämän tarkoittavan kauden 2011-2012 valmennusohjelmaa ennen kuin Jakke lopetti valmentajana)
Loppukevät max 400 euroa / joukkue
Maajoukkueet / syksy 4000 + 4000 euroa
Muut 6 joukkuetta / syksy max 6*1000 = 6000 euroa

Yhteensä ollaan melko lähellä budjetoitua 20 000 euroa.

Markku: täsmentäisitkö ystävällisesti mikä tämän valmennusproggiksen osalta on nähdäksesi väärinkäytöstä?

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

larry

Kun kysyin muutamia mielipiteitä viimeisestä keskustelun palstan aiheesta, suurin osa vastauksesta alkoi kirjaimella – H- ("Hyvä" sana ei ole listalla). Itse käyttäisin toisen H sana: Hävetän.  En ole huippu urheilija joten se siitä. Tietoni liiton toiminnasta on vain yhden pisaran verran koko kesän säde määrästä. Lisäksi Suomen kieleni pätkii todella pahasti. Mutta jotain tajun viestintä menetelmästä ja vaikutuksesta. Viimeaikaiset keskustelu tasot eivät ole kovin korkeita.  

Pitäisi kysyä asiallisesti. Välitettävästi asiallinen viestintä tarvitsee aivojen työskentelyä miten saadaan, ei vain kysymyksen asetellun, vaan haluttu vastauksen. Viestintä tuo omat mielipiteet esiin, kyllä, mutta myös avaa ikkunan omaan persoonallisuuteen. Ja kun avaa ikkunan, kaikki pääsevät katsomaan sisään ja vetää omat johtopäätökset. Jokainen pitäisi miettiä sitä ennen kun lähtee sotapolulla netissä. Suosittelen ennen netin kirjoittamista pieni lenkki ja olisi suotavaa jos olisi kapakka reitin varrella.

Kun kysytään, on perus sivistyksen vaatimus vastata hyvissä ajoissa. Tässäkin olisi ensin syytä pohtia ja tarkastaa vastauksen oikeellisuutta. Kehitys aina tarvitsee kritiikkiä. Rakentava kritiikki on juuri sitä: se rakentaa. Ymmärrän, että stonewalling on täällä Suomessa maan tapa mutta se vain kasvaa paranoia ja aiheuta lisää bensaa tulipaloon. Toisaalta, jos tarkastettu ja annettu vastaus ei mene perille useita yrityksiä huolimatta, se ei koskaan mene perille.

Tämä molemmin osapuolien kommunikaation vaikeus ja saamattomuus saavuttaa yhteistä ja pitkäaikaista linjan on hämmentävää, varsinkin kun kaikki osapuolet asuvat pääkaupunginseudulla (tai kun eräs henkilön ilmaisi asian: tapellevat samassa hiekkalaatikossa).  Mikä hyöty on liiton kevään ja syys kokoukset? Näitä asiat olisivat voineet selvittää siellä valomerkin asti jos, tekstin perusteella, ovat elämä tai kuolema vakavuudella kysytty. Vai onko kyseessä enemmän self-esteem issues?  Ja minkälainen kuva se antaa ulkopuolisille?

Juniorin kohdalla, ihmettelen vielä enemmän repivästä keskustelusta. Onko niin vaikea myöntää, että vanhat konstit kehittää jatkuva nuorten virtaus valtakunnallisesti ovat epäonnistuneet? Moneen vuoteen ei ole turnauksen karsinta vaan kaappaus jostain lähi piiristä.  Jos muistan oikein, vanhassa curling lehdessä oli juttu miten joku palasi Hyvinkäälle ja oli pettynyt, että juniorin määrä siinä aikana ei ole menty yhtään askel eteenpäin. Ja tämä oli lehti jossa oli vain musta-valkoiset kuvat. Miksi vasta nyt on kohu asiasta? Minusta, tässäkin, juniorin aihe käytetään vain lyömä aseena. On jotain muu motiivi tuoda tämä aiheen esiin sillä tavalla kun on tuotu. Aiheesta pitäisi ehdottomasti keskustella mutta toivoisin enemmän asiallisuutta.

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, ja olen ollut monta vuotta, että liitto pitäisi tehdä radikaalinen muutos. Kehitys ei ole mahdollista jos on käytössä vain irtonaiset hetket leipätyö ja vapaa ajan välissä. Olisiko kevyempi kuorma jos olisi tukityöllistetty toimisto-apulainen josta saa valtion avustusta? Hän voisi kerätä tausta tiedot, nuoleskella postimerkit ja, jos ei ole ketään dieetillä, leipoa kahvikakun hallituksen kokoukseen.  Erityisesti olen iloinen että Tero Tähtinen uskaltaa ota vastaan Development Officier toimin vastaan.  Ja enemmän iloinen että tulee pääkaupunginseudun ulkopuolelta. Terapiassa tai työnohjauksessa aina tarvitaan ulkopuolinen, neutraalinen taho joka on ristiriitaisuuden ulkopuolella. Jotain uutta todella tarvitaan tai tämä stagnaation vielä jatkuu; nuo näkyvät oireet mikä nyt ovat toistumassa.

Toisaalta, ihmettelen mihin Teron itsesuojelu väistö on hävinnyt kun hän on yksin astumassa Colosseumiin missä voimakkaita persoonallisuudet ja asennolliset vaatimukset ovat teroittamassa hampaita.

Larry Gregorwich

PS: Minusta, termi – sunnuntai harrastelijat on useasti käytetty alentavasti. Toivon, että henkinen kasvu tapahtuisi ennen kun tuo termi käytetään tulevaisuudessa. Korostan, että ulkopuoliset lukevat näiden keskustelu palstat; jotkut heistä mahdolliset tulevat liiton jäsenet vaikka ovat joka - toinen - sunnuntai- harrastelijat. Liitto on (ainakin toistaiseksi) valtakunnallinen. Jos valtakunta tarkoita omassa mielessä vain oma joukkue, curling tässä maassa on todella pulassa.

PS. PS: Kun luin nuo harjoitusvuoron hinnat yllä oleva viestissä, etsin nenäliinan. Pääkaupunkilaiset voivat ottaa 2 h. harjoitus aika ja myös taksi kyydin kotiin meidän jäähallin vaaditulla hinta tasolla.

Sivut