Uudenlainen sarjatoiminta Ogelissa

10 posts / 0 new
Viimeinen viesti
jaakko
Uudenlainen sarjatoiminta Ogelissa

Allaoleva viesti on lähetetty viime kauden Ogelin hallisarjan yhteyshenkilöille. Laitoin viestin kuitenkin nyt myös tänne, jotta se saavuttaisi kaikki potentiaaliset sarjapeleistä kiinnostuneet.

--

Moi kaikki,

Hallin järjestämää curlingsarjaa ei siis ole tulossa ensi kaudelle ja nykytiedoilla näyttäisi siltä, että Ogelin halli on curlingin käytössä pääsääntöisesti lähinnä sunnuntaisin. Koska itsenikaltainen harrastelija ei oikein jaksa syttyä vain satunnaisiin harjoitusvuoroihin, mutta lajia ei haluaisi jättääkään, haluaisin saada ensi kaudelle pyörimään harrastelijavetoisen curlingsarjan Ogeliin. Luulisin tälle olevan tilausta muidenkin osalta ja ajatus oli myös hallille ok.

Tässä ajattelemiani suuntaviivoja sarjalle:
*pelejä sunnuntaisin noin tahdilla kaksi peliä kolmeen viikkoon
*peliaikoja tasaisesti läpi sunnuntain (hallin toivomus/vaatimus)
*sarjakausi lokakuusta huhtikuuhun, yhteensä noin 20 peliä
*sarjaohjelmassa otetaan huomioon joukkueiden toiveet etukäteen
*peliajat varataan hallilta kootusti ja otteluohjelma lyödään kasaan koko kaudeksi
*yo. syystä peruutuksia ei enää sarjakauden aikana, mutta kun joukkueiden pelaajamäärä ei ole niin rajattu, varapelaajan metsästys olisi huomattavasti helpompaa
*kustannukset siedettävällä tasolla noin 1000e/joukkue (tuntihinta 50e ja 20 peliä)

Taloudellisesti pelien pelaaminen on halvempaa kuin treenaaminen, mikä varmaan kannustaa osallistumaan sarjaan. Treenaavat joukkueet voisivat yhä pitää treenit aamupäivällä sunnuntaina ja pelata pelin myöhemmin päivällä/illalla tai toisinpäin. Ja kuten sanottua, aktiivinen sarja pitää ihmiset lajin parissa, mikä epäilemättä on tärkeää curlingin kannalta.

Toivoisin, että sarjaa pyörittämään löytyisi muutaman ihmisen porukka. Työmäärä on lähinnä sarjaohjelman laatiminen etukäteen ja tulosten päivittäminen nettiin. Myös järkevän sarjajärjestelmän laatiminen (kaikille sopivantasoisia pelejä) olisi tarpeen. Ehkä voisi harkita, että muut joukkueet voisivat jonkun kympin maksaa korvausta järjestelyorganisaation jengeille? Jos kiinnostuneita järjestelijöitä on jonoksi asti, niin mieluummin itse vain pelaan =)

Mutta siis toivoisin nyt teiltä kaikilta vastauksia meikäläisen sähköpostiin jaakko(piste)uusitupa(at)gmail.com kiinnostaako tämänkaltainen sarja (ts. lähteekö joukkueenne mukaan, jos tämä pistetään pystyyn). Nyt kun ihmiset ovat jo pääsääntöisin palanneet lomilta, niin ehkä jonkinmoisen vastauksen osaatte antaa ensi viikon sunnuntaihin (21.8.) mennessä. Mieluiten toki mahdollisimman pikaisesti! Sana on myös vapaa, jos jonkinmoisia ajatuksia herää. Ja etenkin, jos sarjan järjestelyihin osallistuminen kiinnostaa, mainitsethan siitä!


terv.
Jaakko Uusitupa
Otaniemen Jyllääjät

Markus

Moi,

kuten tuli meilitsekin kirjoiteltua, niin mä voin koodata Curling.fi:n tulospalveluun sellaisen uuden ominaisuuden, että joukkueet pystyvät itse syöttämään pelien tulokset nettiin. Näin tämä vaiva saadaan hajautettua pelaajien kesken esim. siten, että voittaja on velvollinen syöttämään tuloksen (luulisi voittajajoukkueella olevan tähän jonkinlainen motivaatio) ja näin tämä tulospalvelunakki ei kuormita ketään yhtä henkilöä kohtuuttomasti. Tämän toteuttaminen ei ole ihan triviaalia ja sen totetuttamisessa on sen verran vaivaa, että en osallistu sarjan muihin järjestelyihin.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

LowIronPond

Sain hallilta tälläistä tietoa kun kysyin treenipäivistä:

Maanantai ja sunnuntai ovat pääsääntöisesti varmoja päiviä curlingille, ja myös lauantai todennäköisesti muodostunee curlingpäiväksi

starlit

Jos curlingpäivät ovat erikseen, niin mitä toimintaa hallilla mahtaa muulloin olla ja miten tämä vaikuttaa jääolosuhteisiin?

"Kehitys lopuu tyytyväisyyteen"

Markus

Ylläpidon huomautus - tässä topicissa keskitytään ainoastaan sarjan suunnitteluun.

Yleisemmälle keskustelulle Ogelin tulevaisuudesta on oma keskustelusäikeensä.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

jaakko

Alkuperäinen "deadline" meni ja tulkitsisin vastauksista, että sarjaan olisi tulossa toistaiseksi yhdeksän joukkuetta. Viime kauden top8-jengeistä mukana on vain M-Curling, mutta pari muutakin epävarmaa oli. Alempaa viime kauden sarjasta kiinnostuneita oli tasaisesti.

Huomattavaa kuitenkin oli, että varsinaisesti ei-vastaus tuli vain yhdeltä joukkueelta ja sekin jengin hajoamisen takia. Yli puolelta viime kauden joukkueista en saanut lainkaan vastausta, mikä on toki valitettavaa, mutta tulkitsisin kuitenkin sarjalle olevan yleisesti kiinnostusta ja että sitä kannattaa lähteä suunnittelemaan eteenpäin.

Halli tulee olemaan curlingkäytössä ilmeisesti sittenkin myös maanantaisin ja osa peleistä voidaan pelata silloin. Edelleen sarjaohjelmassa voidaan ottaa huomioon ei-sopivat ajankohdat (etenkin SM-sarjasunnuntait), koska pelejä on suunniteltu kahdelle viikolle kolmesta. Hallin puolesta viesti oli myös, että jäähän panostetaan ja se tulee olemaan curlingpäivinä yhtä hyvä kuin parilla edelliselläkin kaudella hallin muusta käytöstä huolimatta. Hallin suunnasta voinee kysellä tarkemmin detaljeja, jos osallistuminen mietityttää olosuhteiden kannalta.

Tarkoitus olisi, että varsinainen ilmoittautuminen laitetaan samoihin aikoihin kuin SM-sarjankin dl on (10.9.). Siihen mennessä itse kullakin lienevät ainakin joukkuekuviot paremmin selvillä. Oletukseni onkin, että sarjan joukkuemäärää saadaan vielä kasvatettua jopa suht reilusti. Jo ennen tuota varsinaista ilmoittautumista kuulisin kuitenkin mieluusti fiiliksiä ainakin niiltä, joista ei vielä ole mitään kuulunut. Sarjan olisi tarkoitus alkaa lokakuun alusta tai ehkä vähän aiemmin ja jatkua huhtikuulle.

Sovin Jonin kanssa, että palaveeraamme hallilla tän viikon keskiviikkona klo 17. Jos muita sarjan järjestelyistä kiinnostuneita on vapaana, niin tervetuloa mukaan.

Anne

Hallilta tuli viesti, että voi ilmoittautua sarjaan. Minkälaisesta sarjasta on kyse? Mitä palaverissa sovittiin?

Elämä on ...

jaakko

Anne wrote:

Hallilta tuli viesti, että voi ilmoittautua sarjaan. Minkälaisesta sarjasta on kyse? Mitä palaverissa sovittiin?

Sarjassa mennään hyvin pitkälle tän ketjun ekassa viestissä mainittujen suuntaviivojen mukaisesti. Erona oikeastaan vain, että osa peleistä (valitettavasti ei kaikkia) voidaan asetella myös maanantaille. Ilmoittautuminen aukeaa lähiaikoina ja samalla vielä hieman tarkemmin selvitettynä sarjakuviota.

Stay tuned!

Moving Pictures

Luonnollisesti mitään ei taaskaan tämän paikan järjestämästä sarjatoiminnasta kuulunut. Lopulta sivuille tuli ilmoitus "Ilmoittautumisten vähäisyyden vuoksi sarjaa ei pelata."

En yhtään ihmettele, miksi.

Roll the Bones

Markus

Hallihan ilmoitti jo heinäkuussa, että se ei organisoi hallisarjaa tällä kaudella. Tämän jälkeen Jaakko Uusitupa tarjoutui järjestämään sarjan, josta tässä ketjussa oli kyse.

Tätä Jaakon organisoimaa sarjaa mainostettiin kaikille viime kauden joukkueille meilitse ja Curling.fi:n etusivulla. Ymmärsin, että Jaakko oli saanut meilitse kiinnostuksenosoituksia sarjaa kohtaan ja niinpä sen ilmoittautuminen avattiin. Deadlineen mennessä sarjaan ilmoittautui ainoastaan kolme joukkuetta ja homma kuivui kasaan.

Pointtini tässä on siis se, että ihan kaikkea ei voi kaataa halliyhtiön niskaan. Tähän sarjaan ei vaan yksinkertaisesti löytynyt tarpeeksi kiinnostusta. Liekö syynä ollut sunnuntai pelipäivänä, sillä en usko sarjamaksun nousun 800 --> 1000 euroon yksin selittävän kiinnostuksen totaalista lopahtamista.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.