Peliaikataulut sarjoissa

1 post / 0 new
curling_admin
Peliaikataulut sarjoissa

Tämä viestiketju on siirretty curling.fi:n vanhalta foorumilta. Viestissä olevat linkit saattavat olla rikki.

Ketjun aloitti nimimerkki: upn

Oulunkylän Curlinghallin sarjoissa on tarkoitus pelata vakioaikoina ja vakiopäivinä. Tämäntyyppinen malli on selkeästi yleisin maailmalla toimivista.

Otteluiden aika on 2 tuntia, eli 8 päätä mikäli peli ei ole erityisen hidasta.

Otteluiden alkamisajankohtia ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta vaihtoehtoiset alkamisajankohdat lienee parilliset tai parittomat tasatunnit.
Paras vaihtoehto on varmaankin pelata iltaisin kaksi ottelukierrosta alkaen 18.00 ja 20.00 ?
17.00 saattaa olla hieman aikainen työssäkäyville ja 23.00 päättyvä ottelukierros usean mielestä hiukan myöhäinen ?

 

Vastaus nimimerkiltä: JeBa

(05/22/02 11:00:48)

Totta turajat Make!

Todennäköisesti ainakaan alkuun ei tule tuon kapasiteetin kanssa suurempia vaikeuksia kun on kaikki kuusi rataa käytössä, joten nautitaan nyt siitä niin kauan kun ehditään. Pelirundit klo 18 ja 20 kuulostaa oikein hyvältä, jos vain suinkin kaksi rundia illassa riittää - ja riittäähän se!

Kummosia sarjoja sinne on suunniteltu? Varmaankin jotain firmaliigaa ja sunmuuta...

Vastaus nimimerkiltä: Teme

(05/22/02 11:05:51)

Joo,18 ja 20 taitaa olla ne parhaat ajat. Ainakin Hyvinkäällä oltiin sitä mieltä, kun ehdotin ensimmäiseksi alkamisajaksi 17. Tosin perusteena oli, että moni työskentelee Helsingissä ja ei ehdi viideltä alkavaan peliin. Hyvinkään sarjaohjelman suhteen olen oppinut, että vakiopäivät saattaa olla vaikeita pitää, mutta eiköhän siinäkin löydy kompromisseja tarpeen tullen. Toisille kun sopii tietyt päivät viikossa ja toisille sitten ne toiset.

Vastaus nimimerkiltä: Curlinghalli

(05/22/02 12:34:58)

Sarjamuodoista lisäinformaatiota seuraa tuota pikaa, kunhan Oulunkylän Curlinghallin sivuja aletaan päivittämään lähiaikoina.

Ennakkoilmoittautumisia sarjoihin voi myös alkaa tekemään (mielellään kokonainen joukkue), jotta päästään eri sarjojen aikataulutuksia ja muita yksityiskohtia yhdessä hiomaan.  

Sarjatarjontaan kuuluvat ainakin seuraavat sarjat, mikäli joukkueita ilmoittautuu riittävästi.

Miehet
Naiset
Juniorit,alle 21v, pojat
Juniorit,alle 21v, tytöt
Seniorit, miehet ( 50v.)
Seniorit, naiset ( 50v.)
Mixed, 2miestä & 2naista

Kustakin kategoriasta järjestetään kilpasarja ja aloittelijoiden sarja erikseen, joten jokainen varmasti löytää itselleen sopivan sarjan.

Lisäksi tarjolla on ainakin business-curlingia ja koululaiscurlingia. Yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin.  

Vastaus nimimerkiltä: Tony

(05/22/02 13:53:34)

Kuinka monta pelaajaa saa nimetä per joukkue?

Saako pelata kahdessa eri sarjassa yhtä aikaa ilman, että aletaan kinuamaan enemmän rahaa köyhän ihmisen muutenkin jo tiukasta taskusta  ;D

Vastaus nimimerkiltä: Atomi

(05/22/02 13:55:39)

Mikä on Oulunkylän sarjojen status? Pelataanko niiden lisäksi Pääkaupunkiseudun mestaruussarjaa, SM-sarjaa jne. Mitä Oulunkylän miestensarjassa menestyminen tuo tullessaan?

Tomi

Vastaus nimimerkiltä: Tony

(05/22/02 14:01:11)

Eihän se voi/saa tuoda mitään tullessaan muuta kuin mainetta ja kunniaa (ja rahaa) ... koska kaikki eivät siihen voi osallistua ..

SM-sarjaturnaukset on pakko järjestää erikseen, että todella voidaan selvittää kuka on paras Suomessa ..

Niin ja kellonajoista vielä ... 18 ja 20 ovat ehdottomasti parhaat ...  

Vastaus nimimerkiltä: Steam

(05/22/02 14:17:58)

Pitää tässä heittää ilmoille sellainen kysymys että vieläkö SM-sarjaa meinataan pelata Vierumäellä, siis sen jälkeen kun halli on valmis?  ??? Valistakaa minua tietämätöntä...  :-/

Vastaus nimimerkiltä: Tony

(05/22/02 14:43:18)

Ei ole vissiin tullut mitään päätöstä .. mutta mielestäni vierumäkeä pitäisi hyödyntää edelleen, vaikkakin itselläni on huomattavasti lyhyempi matka oulunkylään, mutta kaikilla ei ole ..

Vastaus nimimerkiltä: Teme

(05/22/02 14:53:01)

Minusta SM-sarjaa pitäisi pelata Oulunkylässä sen jälkeen, kun se on valmis ja ainoa oikea curlinghalli Suomessa. Toinen juttu on sitten, jos niitä ilmestyy muuallekin. Onhan meillä edellleen SM-cup, joka soveltuu varmasti Vierumäen maisemiin. Ehkä ensi talven ensimmäisen turnauksen voisi pelata Vierumäellä ???

Vastaus nimimerkiltä: Okko

(05/22/02 14:53:50)

Mitäs etua vierumäessä. Jos kallis halli saadaan, sitä tulisi tukea runsaalla käytöllä. (Ennen kun harrastaja määrä kasvaa röjähdysmäisesti.) Vierumäki ei kuitenkaan tarjoa lajille näkyvyyttä... Toiseksi viimevuonna Vierumäki ei edes pystynyt tarjoamaan riittävästi curling-viikonloppuja ja osa sarjasta pelattiin muualla. Uskon että Oulunkylä tulee tarjoamaan parhaat puitteet SM-sarjalle. Esim. SM-Cup on sopiva turnaus kierrätettäväksi ympäri valtakuntaa, jotta huomio ei keskittyisi liiaksi yhdelle paikkakunnalle.

Vastaus nimimerkiltä: Tony

(05/22/02 14:59:28)

Onhan noinkin ... saisi kyllä tulla jokin lisäturnaus vielä, jota voisi kierrättää ... muutenhan perinteiset curling-viikonloput jäisi lähes kokonaan unholaan .. esimerkiksi joensuussa tai joensuussa (ei voi muistaa kummassa oli eräs sm-cup) ... no kuitenkin siellä voisi alkaa järjestää perinneturnausta .. sellaista vähemmän vakavaa kuten bonspiel ..

Vastaus nimimerkiltä: JeBa

(05/22/02 19:07:19)

Jees SM-kinkerit Ogeliin heti kun se vaan on mahdollista (ensi kaudella pelattaneen Vierumäellä 1 tai 2 viikonloppua)! Ja tosiaan SM-Cuppi vois olla sellanen kiertävä turnaus (kuten on nykyäänkin), joka järjestettäisiin vuorotellen eri paikkakunnilla.

Nyt menee vähän aiheen vierestä, mutta onko kellään ideoita SM-Cupin (voittaja oli aiemmin Suomen mestari) arvostuksen nostamiseksi? Joku huisin hieno kiertopysti voittajalle ja sponssien (pääsponsori?) kautta järettömät rahapalkinnot ???

Vastaus nimimerkiltä: Steam

(05/22/02 19:51:51)

Niin tuota ideaahan kannattaisi miettiä, sillä nythän SM-cupilla ei oikeastaan ole mitään arvoa (lämmin kädenpuristus voittajalle MR. Presidentiltä) ::) Ehkä kannattais noita rahapalkintoja harkita tuonne SM-cupin puolelle sillä nehän toisivat lisää panosta...

Vastaus nimimerkiltä: Tony

(05/22/02 20:05:19)

Eikö teille pojat riitä se suuri kunnia, kun MR. President puristaa teidän käden vereslihalle?  ;D

Vastaus nimimerkiltä: Honxu

(05/23/02 08:47:36)

> Otteluiden aika on 2 tuntia, eli 8 päätä mikäli peli ei ole erityisen hidasta.

Tästä kannattaa varmaan sitten tehdä kunnon säännöt, nimittäin yhtälö 8 päätä = 2 tuntia ei meidän kulttuurissamme oo viime vuosina toiminut ollenkaan (ainakaan SM-sarjassa/divarissa tai PK-seudun sarjassa). Enemmän maailmaa kiertäneet osaavat varmaan sanoa onko parempi pakottaa joukkueet tohon 15 min/pää-rytmiin vai suosiolla pelata jonkinlainen aikapeli. Itse olen jo lyhyellä urallani ehtinyt monesti kyllästymään molemminpuoliseen vastustajan hoputtamiseen kun aikataulut venyvät. Tosin meidän joukkuehan ei koskaan mieti liian kauaa  8) 8) eikä tohon viiteentoista minuuttiin tarvi tehdä yhtään hätäistä ratkaisua.

Vastaus nimimerkiltä: Okko

(05/23/02 09:26:54)

..ja radat pitäis kunnostaa vielä välissä. Tietysti tohon aikaan (2h) olis päästävä. Alkaisiko eka peli esim 17.45 tai 17.30, jotta viimeisetkin kerkeisivät nukkumaan. Toisaalta mulle on sama, koska en voi osallistua kuitenkaan tähän iltasarjaan.

Vastaus nimimerkiltä: Tony

(05/23/02 10:14:42)

17:30  .. vois olla kyllä aika r0x0r ... ja toka peli 20:00 .. ehtii radat heittää parit reeniheitot .. ja jutella niitä näitä .. 17:30 on kuitenkin semmonen aika että siihen kerkiää ... JOPA hyvinkäältä asti   ;)

Vastaus nimimerkiltä: Kauko

(05/23/02 11:34:32)

Kyllä kaks tuntia pitäisi riittää yhteen peliin. Tämähän sivuaa aikaisempaa kellonkäyttökeskutelua Sm-sarjassa. Nämä on varmaan hyviä sarjoja harjoitella ripeämpää peliä. Varsinkin jos/kun jääajasta maksetaan käytön mukaan. Vähän hitaammalla pelillä joutuu raottamaan kukkaronnyörejä hieman enemmän...

Kauko

Vastaus nimimerkiltä: Kim

(05/23/02 11:42:54)

eiköhän sarja maksu ole kuitenkin aika kiinteä

Vastaus nimimerkiltä: upn

(05/23/02 12:30:00)

Sarjamaksu varmastikin on kiinteä, mutta maksu muodostuu yksinkertaisella matematiikalla: Varattu aika*tuntihinta. Eli mikäli otteluille varataan 2,5h 2h asemesta, on maksu 25%suurempi.

Lähes kaikissa halleissa esim. Kanadassa pelivuoron pituus on 2 tuntia, jossa ajassa 8 päätä pelataan.
Pienessä osassa halleista summeri n. 10 minuuttia ennen ajan päättymistä kertoo  viimeisen pään olevan käynnissä.
Suuremmassa osasta halleja ottelut osataan kaikessa hiljaisuudessa - ilman summeria -  lopettaa ajoissa. Yleensä joukkueet kyllä kerkeävät hyvin 8 pään pelin 2 tunnissa pelaamaan.

Aika näyttää tarvitaanko suomessa toimenpiteitä, että pelit loppuvat ajallaan, vai mukautuvatko pelaajat pelaamaan 8 pään pelin 2 tunnissa.

Mitenkäs homma toimii tätä nykyä eri paikkakuntien sarjoissa ?  (poislukien SM-sarja, jossa välillä aikaa mitataan kalenterilla kellon sijasta)

Vastaus nimimerkiltä: Okko

(05/23/02 12:33:51)

Ilman kelloja on aika epärealistista uskoa että pelit menisi kahdessa tunnissa. Monesti rataa ei edes ole alotettu kunnostamaan kun pelin pitäisi jo alkaa. Ainankin harjoitus aikoja myytäessä pitäisi ottaa huomioon ratojen kunnostus aika ennen pelejä. Jos pelit alkaa kello 18.00 pitäisi väliin olla laskettu minimissään 5 minuuttia radan kunnostusaikaa. Ei iso juttu, mutta kukas lopettaisi harjoittelun ennen maksetun ajan päättymistä ::)

Vastaus nimimerkiltä: Okko

(05/23/02 12:55:13)

Eli tossa summerisysteemissä joukkue voi pelata aikaa
Quote:
Pienessä osassa halleista summeri n. 10 minuuttia ennen ajan päättymistä kertoo  viimeisen pään olevan käynnissä.  
Mutta hyvä jos pelit saa näin pysymään aikataulussa.

Vastaus nimimerkiltä: upn

(05/23/02 13:13:47)

Curling on herrasmiespeli  ??? :) :)

Muistakaa se >:(   ???   ;D

Vastaus nimimerkiltä: Teme

(05/23/02 13:44:12)

Hyvinkäällä homma toimii ainakin käytännössä niin, että kuudelta alkavaan peliin saavutaan viis vaille (itseni mukaan lukien) ja sitten aletaan kunnostamaan jäätä. Käytäntö lienee, että peli alkaa kaksikymmentä yli. Sinänsä aikataulussa varmaan pysytään aika hyvin, mutta aloitus on aina mitä on. Sitten tietysti se kahden ekan heittäjän rooli. Aikaa saa kulutettua vaikka kuinka, jos ei tiedetä, mitä tehdään. Uusilla joukkueilla tuppaa olemaan se neljän kapteenin taktiikka ja siksi jokainen heitto kestää. Ehkä alkuun voisi yrittää jotain sääntöä kahdelle ensimmäiselle heittäjälle valmiina olemisesta ja kun kulttuuri kehittyy, voidaan palata nykytilanteeseen, eli vain "neuvotaan" olemaan heti valmiina.

Vastaus nimimerkiltä: Steam

(05/23/02 13:47:30)

Korjaus... Nykyisin säännöissä lukee, jos haluat aloittaa 18 pelin kunnon jäällä, sinun täytyy olla 1745 hallilla hiomassa jäätä... jos peli alkaa 10 min myöhässä niin siitäkin oli joku sanktio tyyliin eka pää tulkitaan pelatuksi 0-0 sillä KLO 2000 pelin pitäisi alkaa ajoissa..  mitä tosin harvemmin tapahtuu  ;D

Vastaus nimimerkiltä: Tony

(05/23/02 13:58:54)

Curling herrasmieslaji ... JA PASKAT!  ;D

Mutta joo ... sääntöjähän voi olla monenlaisia, mutta jos ne ovat edes vähänkin idioottimaisia niin niitä ei noudateta, koskaan ... tämä asia pitää päättää jossain kokouksessa, jossa kaikki olisivat mielellään yksimielisiä .. eikö?

Vastaus nimimerkiltä: Kake

(01/23/03 22:09:32)

Heippa!

Mites jos haluttaisi osallistua tohon sekajoukkoeiden sarjaan, mutta aina ei ole tuota kahta miestä tai naista paikalla? Meillä kun tulee ne paikalle, jotka pääsee/jaksaa. Välillä on pelkkiä miehiä ja joskus pelkkiä naisia, mutta jengi kyllä aina saadaan kokoon.

T:Kake