Pyörätuolicurlingia seuroihin

Teksti: 
Osku Kuutamo
Kuvaaja: 
-
Juttutyyppi: 
Liittyvä artikkeli: 
Curlinglehden numero: 

Suomen Curlingliitto ja Suomen Invalidien Urheiluliitto tekevät vahvasti yhteistyötä juurruttaakseen pyörätuolicurlingin suomalaiseen urheilukenttään. Tällä hetkellä pyörätuolicurlingia pelataan vielä suhteellisen pienen harrastajaryhmän keskuudessa, pelaajia on noin 20. Aktiivista toimintaa on pääkaupunkiseudulla, Hyvinkäällä ja Rovaniemellä. Pelaajia on myös Tampereen alueella, mutta jääolojen vuoksi he harjoittelevat Hyvinkäällä. Pyörätuolicurlingpelaajat rupeavat olemaan tuttu näky myös curlingin paikallissarjoissa. Hyvinkäällä pelataan jo toista kautta ja Oulunkylän sarjassa ensimmäistä. Lappisarjassa osallistuminen jäi valitettavasti ilmoittautumisen asteelle tänä vuonna.

Maajoukkuevalmentaja Lauri Ikävalko ja pyörätuolicurlingpelaajat tekevät täsmäiskuja Suomen Curlingliiton jäsenseuroihin pitäen esittelytapahtumia. Näissä tapahtumissa on tarkoituksena koota seuran edustajat, kaupungin tai kunnan erityisliikunnan tai liikuntatoimen edustajat, potentiaaliset pelaajat ja muut tarpeelliset taustatahot yhteen ja lajikokeilun lisäksi luoda edellytykset pyörätuolicurlingtoiminnan säännölliselle aloittamiselle seurassa.

Joulukuussa kokeilutapahtumia oli Lahdessa ja Pieksämäellä. Molemmilla paikkakunnilla saimme aikaiseksi sen, että säännöllinen toiminta alkaa heti vuoden alusta. Pieksämäki Curling ry:n harjoitusvuoroille näyttäisi pelaajia olevan tulossa Mikkelin, Pieksämäen ja Varkauden alueelta toistakymmentä, joten pyörätuolicurlingharrastajien määrä maassamme kasvaa vuoden alusta heti kolmanneksen. Pieksämäki Curling ry:n puheenjohtaja Eila Keinonen kertoikin tapahtumaillan onnistuneen seuran kannalta mainiosti. Mukaan ilmoittautuneet pelaajat ottivatkin jo kunnianhimoisen tavoitteen olla mukana pyörätuolicurlingin SM- turnauksessa huhtikuussa.

Jos haluat pyörätuolicurlingtapahtuman seuraasi, ota yhtyttä: Osku Kuutamo, pyörätuolicurlingin lajipäällikkö, SIU, p. 045 677 0516, osku [dot] kuutamo [at] siu [dot] fi