Sekalaista pohdintaa

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Kuvaaja: 
-
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Vuosi lähenee jo loppuaan, mutta curlingkausi on vasta lähdössä kunnolla käyntiin. Kansalliset mestaruussarjat pyörähtävät vuoden vaihteen molemmin puolin käyntiin oikein toden teolla ja taistelu mestaruuksista voi alkaa. Parhaat joukkueet voittavat mestaruudet, kuten aikaisempinakin vuosina, samaten jäältä kauden päätyttyä poistuvat voittajina jälleen kaikki me, jotka olemme saaneet pelata ja harrastaa tätä hienoa lajia yhden kauden lisää.

Keväällä riittää muutakin jännitettävää kuin kansalliset mestaruussarjamme, sillä hienosti menneiden EM-kilpailuiden myötä miesten joukkueemme nähdään jälleen vuoden tauon jälkeen MM-kilpailuissa ja tavoitteena ei enempää eikä vähempää kuin paikka seuraavissa olympialaisissa. Onnea matkaan vaan pojat ja kiitokset jännittävistä hetkistä EM-kisaviikon aikana.

Tapahtuu täällä curlingrintamalla kevätpuolella tietenkin paljon muutakin, mutta erityisesti itseäni kiinnostaa nähdä kuinka Markun vanha joukkue saa pelinsä jälleen kulkemaan, kun se mittaa Itämeren ympärysvaltioiden joukkueiden iskukyvyn Oulunkylässä järjestettävässä Baltic Cupissa. Vastus ei ole aivan terävintä kärkeä, joten veikkaukseni on, että pienen alkuhaparoinnin jälkeen joukkue löytää vanhaan rutiiniin pohjautuvan perusvarmuuden otteisiinsa ja poistuu turnajaisista jälleen yhden pokaalin voittaneena.

Mukava olisi nähdä jäällä muitakin menneiden vuosien mestareitamme, myös naisia. Suomi on curlingissa niin pieni maa, että meillä ei olisi varaa hukata vanhojen mestareiden hankkimaa tieto-taitoa ja pelkän läsnäolon mukanaan tuomaa lajin perinteen kunnioitusta. Toisinaan ihmettelen, mihin on kadonnut lajimme parista kymmenpäinen joukko vanhoja mestareita? Eikö pelaaminen aktiivisen kilpauran jälkeen enää kiinnosta, jos se ei ole enää niin tavoitteellista ja laadukasta? Eikö riitä enää pelkkä hauskanpito ja sosiaalisen pelailun ilo? Vai onko sittenkin kyse edelleen olosuhteiden puuttumisesta?

Niin tai näin, eiköhän yritetä me muut pitää hauskaa curlingia pelatessamme, ettei pääse kiinnostus tätä upeaa herrasmiesharrastusta kohtaan hiipumaan!