Ylläshalli yllättää

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Kuvaaja: 
-
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Pääkaupunkiseudulle on tulossa parikin uutta ympärivuotista talviurheilukeskusta, joiden lajikirjoon kuuluu myös curling. Toinen näistä keskuksista on tulossa Helsingin Kivikkoon saaden yhteistyökuvion myötä nimekseen YlläsHalli. Suomen curlinglehti otti lyhyellä kyselyllä selvää hankkeen tilanteesta ja yhtiön tavoitteista. (Lisätietoa YlläsHallista yrityksen nettisivuilta: http://www.yllas-halli.fi)

1. Hallin peruskiven muuraus tapahtui nettisivujenne mukaan 26.6.2008. Mihin aikaan ennustatte rakennusprojektinne valmistuvan ja palveluntarjontanne alkavan?

Keskuksen hiihtopuoli, kahvio, kuntosali ja myymälät avataan 20.3.2009 ja sen jälkeen rakennetaan loppuun curling-halli ja 3-kerros. Näiden valmistuminen tapahtuu kesän 2009 aikana.

2. Kuinka monta curlingrataa tiloihinne on tarkoitus rakentaa ja minkälaista ratavuokraa olette ajatelleet pyytää?

Halliin tulee kolme täysmittaista rataa. Hinnoittelu on ajateltu tuntipohjaiseksi ja hinta n. 100-125 €/h. Hallin curling-toiminnot ovat vielä lopullista toimintasuunnitelmaa vailla (haetaan yhteistyökumppania/seurojen mahdollista yhteistyötä).

3. Onko yrityksenne harkinnut lisäävänsä myös jääliikuntakaukalon jäähän curlingratamerkintöjä mahdollistaakseen näin myös suurempien curlingturnausten järjestäminen tiloissanne?

Meille ei tule kaukaloita, mutta voimme aurata lumialueelle lisää ratoja. Käytössämme on esimerkiksi 30mx60m alue, johon voimme tehdä väliaikaisia ratoja.

4. Miten yrityksenne aikoo profiloitua curlingratojen palveluntarjoajana, keskityttekö välttävien harrastusolosuhteiden tarjoamiseen aloitteleville harrastajille, vai onko suunnitelmissa tarjota huipputason jääolosuhteet, jotka miellyttävät myös lajiharrastuksessa pidemmälle ehtineitä?

Tarkoitus on tehdä curlingista ja radoista huippuluokkaa olevat, jotka kelpaavat kaikille harrastajille, sekä huipuille että aloittelijoille. Olemme kuitenkin toistaiseksi vailla hyvää yhteistyökumppania, jolla olisi tieto ja taito hyödyntää hallin tarjoamat mahdollisuudet curlingille.

5. Onko yrityksenne hankkinut tai aikeissa hankkia jään koneelliseen höyläämiseen siihen tehtävään varta vasten tarkoitettua konetta?

Olemme kalustoasioissa yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntaviraston kanssa. Alustavasti on sovittu, että tulemme saamaan vuokralle latukoneen sekä jäänhoitokoneen, jolla hoidetaan hallissa oleva yleisöluistelualue sekä myös tarvittaessa curling-hallin jää.

6. Entäpä kivisarjat, minkälaisia kiviä ja mistä maasta olette niitä hankkimassa/hankkineet?

Hankimme kivisarjat Skotlannista tai Kanadasta. Kivien hankinta on vielä kokonaisuudessaan auki, sillä se on ensi kevään hommia. Toivoisimme tässä asiassa apua myös tulevalta curling-yhteistyökumppaniltamme.

7. Onko yrityksenne palveluksessa curlingjäiden valmistamiseen perehtyneitä osaajia, vai oletteko aikeissa hankkia tätä tietämystä ulkopuolisilta tahoilta?

Hankimme tietämystä ulkopuoliselta taholta. Kuten edellä mainitsin, haemme mahdollista yhteistyökumppania seuroista, liitolta tai muulta taholta (Uusis?)

8. Kertoisitteko vielä lyhyesti lisää yrityksestänne, mitä muita lajeja kuuluu palvelutarjontaanne ja miten yrityksenne toiminnassa on huomioitu esimerkiksi ympäristöasiat?
Halliin tulee ainakin seuraavat suorituspaikat ja palvelut:
- 1,3 km latua, leveys 8m sis. 2 perinteistä, 1-2 vapaata
- Yleisöluistelualue n. 400- 500 m2
- Pulkkamäkiä lapsille
- Curling-radat 3 kpl
- Kuntosali 450 m2 Arctic Gym
- Suksi/luistin vuokraamo (Patrol)
- Proshop (Patrol)