Ranualla pelattiin ensimmäinen Perinteinen Poro Cup

Teksti: 
Seppo Mattila
Kuvaaja: 
-
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Cup oli ehkä liikaa turnauksen nimessä; kaikki pelasivat saman määrän pelejä, eikä kukaan pudonnut jatkosta. (tai no ehkä omasta halustaan...)

Voittajat kuitenkin saatiin tällekin turnaukselle. Poron raato lähti kohti Helsinkiä Presidentin Miesten mukana.

Tapahtuma oli tuttuun ranualaiseen tyyliin lämminhenkinen ja mukaansa tempaava. Ranua Curlingin urheiluvastaava, Timo Peisa, oli piiskannut talkoomiehensä ylittämään itsensä; koskaan aikaisemmin ei Ranualla ole nähty niin hyviä ja pelattavia jäitä kuin nyt. Joukkueita oli ilmoittautunut koko Suomen mitalta, Helsingistä Kemijärvelle saakka, kaikkiaan kymmenen. Kangasniemen Huru-Ukot olivat toista kertaa Ranualla ja näyttivät, että Kangasniemeltä kajahtaa joka kerta aina vaan kovemmin. Viimekeväinen avoin PSM-kisa oli ehkä pettymys heille, mutta Poro Cupissa joukkue näytti kehittyneen huomattavasti.

Oulusta tuli mukaan kaksi joukkuetta, Mark Middleton omallaan ja nuorten oululaisten kasaama O6-joukkue. Nuoret kertoivat olevansa lähinnä haistelemassa curlingilmapiiriä turnauksessa. Ehkä juuri ennakkoasenteen vuoksi joukkue hellitti toisen päivän puolessa välissä ja siirtyi viettämään After Curling -aikaa ratojen ulkopuolelle.

Olli Rissasen luotsaama Presidentin Miehet -kombo pelasi rennosti ja kokemuksen turvin, eikä antanut yhdellekään vastustajalleen mahdollisuuksia voittaa itseään. Muutama joukkue kykeni viemään pään tai pari, mutta voittajasta ei kukaan ollut epävarma.

Femmes Fatales Ranualta oli turnauksen ainoa naisten joukkue. Vasta-alkajiksi joukkue osoitti aika nopeaa etenemistä lajin saloihin, joukkue voitti O6-joukkueen ja pelasi ihan hyvän vastuksen antaen muitakin joukkueita vastaan.

Ranua Curlingin sivuilla enemmän seuran touhuista. Tässä liitteenä sijataulukko:
Tulokset:

I   Presidentin Miehet    pääkaupunkiseutu
II   Lohi           Ranua
III  Peisa           Ranua
IV   Kemppainen        Rovaniemi
V   Näyhä           Ranua
VI   Mattila          Kemijärvi
VII  Huru-Ukot         Kangasniemi 
VIII  Middleton         Oulu
IX   Femme Fatales       Ranua
X   O6            Oulu