Stockholm Ladies Curling Cup 30.10.-2.11.2008

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Kuvaaja: 
-
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Perinteikäs naisjoukkueiden huipputurnaus järjestettiin nyt neljättä kertaa Danderydin kahdeksanrataisessa curlingpyhätössä. Mukana oli totuttuun tapaan tukuittain Euroopan parhaita joukkueita Sveitsistä, Venäjältä ja tietysti isäntämaa Ruotsista.

Turnauksen tasoa laski kenties hieman Anette Norbergin joukkueen poissaolo, sillä heillä oli Kanadan leiri meneillään turnauksen aikana ja tällä kertaa myös skotit loistivat poissaolollaan.

Tulevien EM-kisojen maajoukkueista paikalla olivat A-sarjan Sveitsin Mirjam Ottin luotsaama joukkue sekä Venäjän maajoukkue kipparinaan Liudmila Privivkova. B-sarjan maajoukkueista läsnä olivat Unkarin Ildikó Szekeresin johtama nelikko, Puolan maajoukkue Marta Szeliga-Fryinan johdolla sekä Suomen maajoukkueeksi kauden alussa nimetty Ellen Vogtin kipparoima joukkue. Suhteellisen kovatasoisen turnauksen palkintopotti ylti kokonaisuudessaan aina 50 500 ruotsin kruunuun saakka, josta voittajajoukkueelle lohkesi 18 000 kruunun siivu. Turnauksen yksi parhaita puolia pelaajien kannalta on se, että Triple-Knock -systeemin alkusarjan jälkeen pelit jatkuivat kaikkien joukkueiden osalta vielä Double Knock -systeemillä ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa. Pelejä kertyy näin ollen kaikille joukkueille varsin mojova määrä hyvissä olosuhteissa ja vähintäänkin kohtuullisen tason joukkueita vastan - ei ihme, että turnaus on suuressa suosiossa eurooppalaisten naisjoukkueiden keskuudessa.

Suomen joukkueen turnaus sujui jotakuinkin ennakko-odotusten mukaisesti, kun kansainvälisesti mitattuna vielä suhteellisen kokematon joukkue koki tappiot kaikkia isäntämaan joukkueita vastaan pelatessaan, mutta vastapainoksi se nappasi hienon päänahan peitotessaan Venäjän maajoukkueen, joka voitti EM-kultaa vain pari vuotta takaperin Baselissa. Kolmeen pelipäivään mahtui yhteensä seitsemän ottelua, joista voittoja kertyi kaksi kappaletta, mutta turnauksen paras anti ei ollutkaan tuloksellinen vaan se, että joukkue sai tuiki tärkeää kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä liukkailla jäillä.

Turnauksen voittoon pelasi Stina Viktorsonin kipparoima skellefteålaisjoukkue, joka peittosi finaalissa Sveitsin Mirjam Ottin joukkueen. Pronssimitalit ja palkintorahat matkasivat myös Sveitsiin, kun Binia Feltscher-Beeli johdatti joukkonsa voittoon Cissi Östlundin kipparoimasta Ruotsin nuorten maajoukkueesta.

Naisten turnauksen kanssa samanaikaisesti Sundbybergissä oteltiin miesten kansainvälinen turnaus, jossa niin ikään Suomen maajoukkue oli edustettuna. Suomalaismenestyksellä ei tuossakaan kilpailussa päästy mässäilemään, sillä joukkueen taival päättyi jo alkusarjaan, kun kolmen joukkueen ollessa tasapisteissä jatkoon tiensä raivasi ruotsalaisnelikko, joka oli voittanut molemmat tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset ottelut.