Pääkirjoitus 3/2008

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Kuvaaja: 
-
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Perinteistä poiketen emme päässeetkään nauttimaan kesällä curling-golfin merkeissä toistemme näkemisestä ja rennosta yhdessäolosta. Toivottavasti tämä oli vain poikkeus, joka vahvistaa säännöllisen vuosittaisen curlingpelaajien golftapahtuman jatkumon tästä iäisyyteen! Perinteistä poikettiin alkukaudesta myös siinä, että naisten edustusjoukkueemme joutui heilauttamaan valkeaa lippua EM-kilpailujen osalta, kun Annen selkä pitkän vihoittelun jälkeen ilmoitti pelien olevan toistaiseksi ohi - toivottavasti Anne paranee pian ja tekee pikaisen paluun sille tasolle, missä olemme tottuneet hänet näkemään. Onnea ja menestystä myös Ellun luotsaamalle Liukumiinat-joukkueelle, joka joutuu varsin kokemattomana kovaan paikkaan EM-kisoissa!

Muuten kausi on alkanut ainakin itseltäni varsin perinteisesti, eli pikkuhiljaa hiiviskellen. Toki innokkaimmat meistä ovat jälleen päässeet avaamaan kauden jo kesäisissä kotimaisissa ja ulkomaisissa turnauksissa, mutta valtaosalta kausi päässee kunnolla käyntiin vasta syksyn ehtoopuolella. Tämä on sinänsä harmi, kun näillä pohjoisilla leveyspiireillämme pitäisi periaatteessa olla käytettävissä olosuhteiden etu kylmän ilmanalan suhteen ja tätä etua pitäisi mielestäni käyttää paremmin hyödyksi.

Toimituksen kokoonpanossa koettiin jälleen muutoksia, kun kauden alla Jari Laukkanen ilmoitti tekevänsä tilaa nuoremmille ja tuoreemmille voimille. Kiitokset Jakelle kaikista näistä vuosista ja tervetuloa nuoret ja tuoreet!

Mielenkiintoista curlingkautta kaikille,
Jermu Pöllänen