Mixed SM, Kisakallio 25. - 27.4.2008

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Sekajoukkueiden Suomen mestaruudet ratkottiin Lohjan Kisakallion urheiluopistolla huhtikuun lopussa. Mestaruudesta taisteli kaikkiaan viisitoista joukkuetta ja turnausmuotona oli triple cup.

Turnauksessa parhaiten suoriutuivat hallitsevasta mestarijoukkueesta jakaantuneet kaksi hyvinkääläisjoukkuetta, jotka kohtasivat toisensa finaalissa. Etevimmäksi tässä titaanien taistossa osoittautui Jussi Uusipaavalniemen kipparoima joukkue, joka peittosi Anne Malmin nelikon lopulta lukemin 9-7. Mestaruus oli Jussi Uusipaavalniemen joukkueelta vahva näytös, sillä se ei hävinnyt turnauksessa yhtään ottelua. Pronssiottelussa kohtasivat Joensuun Mikko Saastamoisen ja Helsingin yliopiston curlaajien Lotta Norrin kipparoimat joukkueet. Pronssiset mitalit matkasivat jännittävien vaiheiden jälkeen Norrin joukkueen matkaan sen jälkeen, kun joukkue oli ensin menettänyt viimeisessä päässä kolmen pisteen johtonsa, minkä jälkeen se onnistui ottamaan voittoon tarvittavan pisteen jatkopäästä viimeisen kiven etunsa turvin.

Turnauksen järjestelyt toimivat jälleen loistavasti ja olosuhteet olivat hyvät. Laitaradalla kokeiltiin myös ottelun ajankäytön seurantaa shakkikellon avulla, mutta käytäntö tuomittiin kokeilussa mukana olleiden osalta täysin toimimattomana vedoten kapteenien keskittymisen hajaantumiseen ottelun seurannan ja kellon käytön välillä. Ehkäpä shakkikellon käyttöä voitaisiin harkita, jos se saataisiin sijoitettua pelilinjojen väliselle alueelle ja sitä käyttäisi heittovuoroon tulossa olevan joukkueen toisen puolen harjamies. Viime vuoden tapaan mukana oli jälleen lukuisa määrä joukkueita eri puolilta Suomea ja ikäjakaumakin oli jälleen varsin kattava - sekajoukkueiden mestaruusturnaukselle on selvästi tilausta maassamme!