Lämminhenkinen tuulahdus

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Vuosi vaihtui ja jälleen on curlingin kevätkausi hyvässä vauhdissa. Näistä hetkistä kannattaakin nauttia kunnolla, tai huomaa äkkiä kauden loppuneen kesken, kun näyttäisi toinen peräkkäinen "EU-talvi" lyhentävän talvikautta entisestään. Hiihtokansan tappio olosuhteissa on keskitalvella koitunut ainakin hyvinkääläisten curlingharrastajien voitoksi, kun "pakastearkussa" ovat kuuleman mukaan lämpötilat pysyneet kohtuullisina ja jäät liukkaina!

Olosuhteiden paranemista on mielestäni tapahtunut myös Oulunkylässä, missä halli on vihdoin pelialueensa osalta siinä kunnossa, jossa itse toivoin sen olevan jo viitisen vuotta sitten. Jäiden pelattavuuden paranemiseen on varmasti ollut osasyynsä aktiivisella henkilökunnalla, joka on kiitettävän usein jaksanut työstää jäätä höyläämällä. Vielä on kuitenkin parannettavaa olosuhteiden saamiseksi tasapuolisen hyviksi, sillä heilahtelut jään luistoissa ja loogisuudessa ovat olleet aika ajoin melko suuria. Omaa kieltään jääolosuhteiden paranemisesta kertoo myös sekin, että ainaisesti tyytymätön curlaajan luonteeni on alkanut kiinnittää huomiota hallin kivisarjojen suuriin eroavaisuuksiin! :)

Kevään etenemisen myötä tulevat jälleen eteen myös lajin arvokisat. Sekä miesten että naisten MM-kisoissa vietetään tänä keväänä suomalaisittain harvinaista välivuotta, joten katseet voitaneenkin siirtää suoraan muihin sarjoihin. Kuinka ollakaan tämä on hyvin helposti toteutettavissa juuri tänä vuonna, kun arvokisat saapuvat luoksemme eikä päinvastoin, kuten yleensä.

Seniorien ja Mixed Doubles MM-kisat Vierumäellä on loistava paikka monelle lajiharrastajalle tutustua halutessaan kilpacurlingiin ja kisajärjestämiseen liittyviin asioihin hieman lähemminkin. Tuoreessa muistissa ovat vielä ajat vuoden 2001 EM-kisoista, joissa pääsin seuraamaan otteluita aitiopaikalta ja opin melko paljon tuon viikon aikana vain seuraamalla rutinoituneiden pelaajien toimintaa kisojen aikana. Suosittelen kaikille lämpimästi vapaaehtoistyötä kisojen aikana, vaikka sitten lyhyempinä pätkinä, jos talviloma ei satu osumaan kyseiselle viikolle! Tällöin työkuorma jakaantuu hieman tasaisemmin ja koko kisat läpi työskentelevät vapaaehtoiset toimihenkilöt saavat edes hieman helpotusta muutoin niin kiireiseen työtahtiin.

Carpe diem - ja kivi nännille!