Junioritoimintaan ja pyörätuolicurlingiin potkua!

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Junioritoiminta on lajissa kuin lajissa oleellisen tärkeä osa kehityksen sekä lajin tulevaisuuden kannalta! Pyörätuolicurling taas on meille uusi osa rakasta lajiamme, ja yksi osoitus siitä, että curling on "koko kansan peli", kuten yhdessä (ainoassa?) curlingelokuvassa sattuvasti todetaan. Varsinaisesta junioritoiminnasta ei jäsenseuroissamme, Hyvinkään Curling ry:tä ehkä lukuun ottamatta, ole juuri voinut puhua, mihin tietysti pääsyynä on tyypillisen pienlajin tapaan ollut resurssien puute. Pyörätuolicurling rantautui maahamme viime kauden aikana, ja yhteistyö Suomen Invalidien Urheiluliiton (SIU) kanssa oli, ja on edelleen tältä osin avainasemassa! Nyt tavoitteena on, ei enempää eikä vähempää kuin saada curlingin junioritoiminta sekä pyörätuolicurling maan laajuiseksi, jokaisen jäsenseuran ohjelmaan!!

Curlingliitto on hakenut, ja nyt saanut opetusministeriöltä erityisavustusta junioritoiminnan ja pyörätuolicurlingin kehittämiseen! Edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan seuratason yhteistyötä, joten nyt pyydänkin seurojen edustajia olemaan yhteydessä, jotta saisimme käytettyä tuon erityisavustuksen mahdollisimman tehokkaalla ja tuloksekkaalla tavalla!! Pyörätuolicurlingin levittämisessä SIU on tietysti keskeisessä roolissa omien kontaktiensa kautta, mutta myös jäsenseuroissa on jo syytä varautua toiminnan laajentumiseen myös tältä osin.

MM-kisa ovat ovella!

Seniorien MM-kisat ja Mixed Doubles MM-kisat ovat kohta alkamassa Vierumäellä. Suomalaisittain näiden kisojen merkitys korostuu tänä keväänä, koska valitettavasti sen paremmin naiset kuin miehetkään eivät saavuttaneet paikkaa varsinaisiin MM-kisoihin. Näin ollen myös mahdollisen olympiapaikan kohtalo jää ensi vuoden MM-kisojen varaan! Vierumäen kisojen kansainvälisyys näkyy myös vapaaehtoisjoukossa, johon on ilmoittautunut yllättävänkin moni ulkomaalainen curlingin harrastaja - ja hyvä niin, koska se on täyttänyt vajausta täällä kotimaan päässä! Toivon ja kannustan edelleen mahdollisimman monen saapuvan katsomaan kisoja Vierumäelle ja samalla kannustamaan omia edustusjoukkueitamme! Toistaen itseäni, kyse on ainutlaatuisesta tilaisuudesta!!

Lopuksi muistutan Curlingliiton 30-vuotisjuhlista, jotka päätettiin siirtää pidettäväksi 19.4.2008, yhdistäen niihin samalla kauden päättäjäiset! Merkitkää siis jo päivä kalentereihinne, vaikka erillinen kutsu onkin vielä tulossa!!

Aurinkoista ja Hauskaa Curlingkevättä kaikille!!