Markku Uusipaavalniemen joukkue menestyi Euroopan kiertueella

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Takavuosien menestynyt maajoukkueemme kävi kapteeninsa Markku Uusipaavalniemen johdolla muistelemassa vanhoja kauden viimeisessä WCT-E osaturnauksessa Prahassa. Joukkueen peli asettuikin uomiinsa melko nopeasti ja tuloksena loistavien pelisuoritusten myötä turnauksen kakkostila ja sen tuomat 4758 Kanadan dollaria. Tällä yksittäistuloksella joukkue nousi kauden tienestilistalla sijalle 12. Nähtäväksi jää oliko tämä kertaluontoinen kokeilu vai näemmekö tulevaisuudessa joukkueen jälleen yhdessä jäällä - toivottavasti.

Seuraavassa joukkueen kakkosheittäjä (taannoin ykkösenä heittänyt) Jari Laukkanen kuvailee tuntojaan turnauksen jälkeen:

"Siellä tosiaan käytiin muistelemassa vanhoja. Turnauksessa oli oikein mukava pelata, paikalla oli hyviä joukkueita (mm. 3 Euroopan mestaria, joukkueita viime olympialaisista ja muuten kovia joukkueita esim. Sveitsistä, Norjasta, Italiasta). Olosuhteet olivat kunnossa, jäätä tehtiin antaumuksella ja aika hyväksi se oli myös saatu. Nousua parhaimmillaan metrin verran määriksellä ja luisto heilui siellä 24:n hujakoilla. Hallissa oli mukava ravintola ja edullinen hintataso, kisajärjestäjien tarjoama hotelli 5 min. kävelymatkan päässä ja sekin edullinen.

Pelit sujuivat meidän osalta yllättävänkin hyvin, ottaen huomioon viime vuosien hiljaiselon osalla joukkueemme pelaajista. Pelattiin neljän päivän sisään 9 peliä saldolla 7 voittoa - 2 häviötä. Vaikka pelit olivat 8 pään pelejä, niin tottumattomalle harjamiehelle (kuten minulle) yhtäkkinen jatkuva pelaaminen aiheutti hivenen kipeitä paikkoja. Lisäksi jalkavaivojen takia Make ei heittänyt viimeisiä kiviä kuin ensimmäisessä pelissä ja vähän toisen alussa. Pelattiin sitten koko turnaus järjestyksessä Make, Jakke, Tommi ja Wille. Wille pisteli kiveä tarvittaessa nätisti nännille ja tuplat lähtee tarvittaessa, joten ei hätää, vaikka kaikki oudommilla heittopaikoilla pelasivatkin.

Kaiken kaikkiaan oikein positiivinen kokemus. Näköjään kaikki taidot eivät vielä ole meiltä eläkeläisiltä unohtuneet. "