Miesten SM-sarjassa tasaista

Teksti: 
Markus Sipilä
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Kun miesten SM-sarjan alkusarjasta on vielä muutamia pelejä pelaamatta, on tilanne erittäin jännittävä. I-divisioonassa alkusarjat saatiin pelattua, ylemmän ja alemman loppusarjan joukkueet ovat selvillä.

Miesten mestaruussarjan toinen peliviikonloppu saatiin päätökseen Vierumäellä. Sarjan pelisysteeminä on ensin kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen neljä parasta joukkuetta pelaa kaksinkertaisen ylemmän loppusarjan. Alkusarjan perusteella neljä heikointa joukkuetta pelaa kaksinkertaisen alemman loppusarjan.

Viikonloppuun lähdettiin erittäin tasaisissa tunnelmissa, kun Kalle Kiiskisen ja Pekka Vaittisen kipparoimat joukkueet olivat tasapisteissä ensimmäisen peliviikonlopun jäljiltä. Vaittisen joukkue oli väkevämpi joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa. Kiiskinen nousi kuitenkin sarjakärkeen voitettuaan muut viikonlopun pelinsä ja Vaittisen kärsittyä tappiot sekä Jussi Uusipaavalniemen että Aku Kausteen joukkueille. Vaittisen kärsimien tappioiden myötä jaetulle kakkostilalle nousi myös Tomi Rantamäen joukkue.

Ylemmän loppusarjan neljännestä ja viimeisestä paikasta taistelevat vahvimmin Jussi Uusipaavalniemen ja Aku Kausteen joukkueet, jotka eivät ole vielä kohdanneet alkusarjan toisella kierroksella. Alempaan loppusarjaan näyttäisivät tämänhetkisen sarjatilanteen perusteella jäävän Kimmo Ilvosen, Timo Kausteen ja Toni Sepperin luotsaamat joukkueet. Timo Kausteella ja Kimmo Ilvosella on tosin vielä mahdollisuudet nostaa asemiaan ylempään loppusarjaan kolmannen peliviikonlopun voittoputkella, mutta ylemmän sarjapaikan saavuttaminen edellyttäisi samanaikaisia epäonnistumisia sekä Jussi Uusipaavalniemen että Aku Kausteen joukkueilta.

I-divisioonan alkusarja päätökseen - joukkueet jaettiin ylempään ja alempaan loppusarjaan

Miesten I-divisioonan kaksinkertainen alkusarja saatiin pelattua jo kuluneen viikonlopun pelikierroksilla, sillä sarjapeleiksi huomioitiin myös SM-karsintaturnauksessa pelatut keskinäiset pelit. Piikkipaikalta ylempään loppusarjaan lähtee Tuomas Huolmanin kipparoima kadettijoukkue. Perään hengittää yhden tappion enemmän kärsineenä Jakke Saarelaisen joukkue ja heistä yhden tappion päässä Olli Rissasen punakone. Viimeisen ylemmän jatkosarjapaikan vei monien yllätykseksi koko kauden erittäin hyvin pelannut Jaakko Uusituvan joukkue. Uusitupa osoitti sinnikkyyteensä voittamalla sekä Rissasen että Lasse Perkiön kovat joukkueet viikonlopun aikana.

Alempaan loppusarjaan jäivät Perkiön seuraksi Markus Kaustisen, Joonas Hellevaaran ja Tom Stenmanin joukkueet. Etenkin Perkiön jääminen ylemmän loppusarjan ulkopuolelle oli monelle yllätys.

Curlingin SM-sarjan pelit jatkuvat 15. - 17.2. Vierumäellä. Sarjan viimeinen peliviikonloppu pelataan 29.2. - 2.3. Kisakalliossa Lohjalla.