Junioreiden Euroopan MM-karsinnat vuoden tauon jälkeen Prahassa

Teksti: 
Riku Harjula
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueemme niin pojissa kuin tytöissäkin lähtee välittömästi uudenvuoden jälkeisinä päivinä kohti Prahaa taistelemaan tulevan kevään MM-kisapaikoista. Pojissa kisoihin matkustaa uutta verta, kun Iiro Sipolan kipparoima nuori joukkue voitti monen yllätykseksi junioreiden Suomen Mestaruuden kokoonpanolla Iiro Sipola, Oskar Ainola, Toni Ylhäinen ja Esko Sinisalo. Viidenneksi pelaajaksi kolmansiin junnukarsintoihinsa mukaan lähtee hopeajoukkueen varakapteeni Leo Mäkelä. Tyttöjen puolella kisakoneeseen paikkansa lunastivat jo kokeneet maamme edustajat Tiina Kölhi (kapteeni), Sanna Puustinen, Päivi Salonen, Heidi Hossi ja Oona Kauste. Osalle tytöistä karsinnat ovat jo viidennet kaiken kaikkiaan. Valmentajana tyttöjen reissussa on mukana Aku Kauste, kun taas Riku Harjula hoitaa vastaavaa postia poikien puolella.

Sekä poikien että tyttöjen karsintojen voittaja lunastaa paikan itselleen junioreiden MM-kisoihin 2008 Ruotsiin. Tytöissä tuosta paikasta taistelee 8 maata ja poikien puolella 12. Kölhin kipparoima joukkue voidaan lukea yhdeksi kisojen suosikeista emäntämaa Tsekin, aina kovan Saksan ja tasoaan nostaneen Italian rinnalla. Tosin juniorikisoissa kokemus on osoittanut, että suuriakin yllätyksiä voi tulla, joten tiukkoja pelejä on varmasti paljon luvassa.

Pojissa maat on jaettu kahteen kuuden maan lohkoon, joista yksinkertaisen sarjan jälkeen molemmista kaksi parasta jatkaa jatkopeleihin. Sipolan johtama joukkue lähtee omaan lohkoonsa haastamaan lähinnä isäntämaa Tsekkiä, joka on varmastikin suurin ennakkosuosikki useampia kisoja kiertäneellä joukkueellaan. Muut alkulohkon maat ovat Belgia, Ranska, Latvia ja Espanja, joten nappisuorituksella Suomelle on kuitenkin varattuna yllättäjän rooli ensikertalaisryhmästä huolimatta! Toisessa lohkossa Venäjä, Italia, Puola ja Viro ratkaissevat jatkopaikat Hollannin ja Slovakian vielä hakiessa kokemusta.

Kisat alkavat kolmas tammikuuta ja kestävät seitsemänteen päivään saakka. Pelejä voi seurata nettiosoitteesta www.curlingpromo.cz/ejcc2008/index.php

Kommentit

...viitateen omaan pääkirjoitukseeni: näissäkin kinkereissä Tsekki toimi (kotijäillä) varsin hyvin ja saavutti poikien sarjassa mestaruuden (ja MM-kisapaikan) ja tytöissä niukan Tie-Break tappion myötä pronssitilan.

Suomen joukkueilla varsin hyvää yritystä, mutta (ainakin omat) toiveeni olivat voittoa tahi kahta korkeammalla... no, ehkä ens vuonna sitten...

 

- JeBa - Curling is my middle name!

- JeBa - "The best guard is second shot." -Russ Howard