Curlingkausi 2007-2008 - Täyttä höyryä eteenpäin!

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Curlingkausi on jo pitkällä, ja se lähti perinteisesti käyntiin Loimaan Country Curling turnauksella, josta on jo tullut "massiivinen" 30 joukkueen turnaus monine ulkomaisine joukkueineen. Turnaus oli jälleen menestys ja sai varauksetonta kiitosta!! Jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan, millaisen shown loimaalaiset laittavat pystyyn ensi vuonna, kun vietetään seuran 10-vuotisjuhlaa! 

Olen myös jo pitkään peräänkuuluttanut lisää kotimaisia turnauksia, ja nyt yksi uusimmista jäsenseuroistamme, Kangasniemi Kurlinki tarttui haasteeseen järjestämällä ensimmäisen Syysturnauksensa syyskuun loppupuolella. Kiitettävää aktiivisuutta kangasniemeläisiltä, ja kisan sosiaalinen tilaus näkyi heti siinä, että paikat turnaukseen menivät hetkessä. Ja erityisen hienoa oli, että mukaan Kangasniemellekin saapui joukkue naapurimaastamme Virosta. Tämäkin turnaus sai pelkkää kiitosta niin peliolosuhteiden kuin myös oheisohjelmankin osalta. Ja jo nyt päätettiin, että turnauksesta tulee jokavuotinen - joten näkemisiin siis Kangasniemellä myös ensi vuonna!

Lajimme kehittämisen kannalta merkittävä askel eteenpäin otettiin pyörätuolicurlingin käynnistämisen myötä. Suomen Invalidien Urheiluliiton, Kisakallion Urheiluopiston ja Curlingliiton aktiivinen yhteistyö, josta erityisen suuri kiitos meidän Anne Malmille, mahdollisti toiminnan aloittamisen. Tässä tapauksessa se ehkä poikkeuksellisesti käynnistyi maajoukkuetoiminnalla, jonka myötä edustusjoukkueemme on juuri tätä kirjoitettaessa pelaamassa Pyörätuolicurlingin MM-karsinnoissa Skotlannissa! Kiitettävää rohkeutta myös näiltä ennakkoluulottomilta pelaajilta, jotka heti muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen olivat valmiit lähtemään edustamaan maatamme. Uskon, että pyörätuolicurling tulee nyt nopella tahdilla leviämään jäsenpaikkakunnillemme!!

Vierumäen MM-kisat lähestyvät!

Kisajärjestelyt Vierumäellä ovat hyvässä vauhdissa ja kansainvälisen curlingliiton, WCF:n edustajat kävivät tutustumassa olosuhteisiin pari viikkoa sitten. Saamamme palautteen perusteella olemme hyvin aikataulussa, ja olosuhteet ovat muutoinkin Vierumeällä tutun turvalliset ja toimivat. Vapaaehtoisrekrytointi on edelleen menossa, ja vielä mahtuu mukaan tähän ainutlaatuiseen tapahtumaan. Lähde siis kokemaan jotain sellaista, mistä riittää kerrottavaa ja iloa vielä pitkäksi aikaa - näytetään Suomalaisen Curlingin Voima!!

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin :(

Vantaalla on curlingia pelattu jo yli 20 vuotta, vaikka käytettävissä on ollut vain yksi rata Myyrmäessä. Nyt kuitenkin Myyrmäen Urheiluhallit Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen, jonka mukaan tämän ainoan curlingradan ylläpito lopetetaan vuoden vaihteessa ja jääalue siirretään muiden jäälajien käyttöön...? Käsittämätön ja lajimme kannalta hyvin valitettava päätös. Tällä päätöksellä tuskin saavutetaan mitään lisäarvoa näille muille jäälajeille, mutta viedään siis yksi mahdollisuus vantaalaisilta ja muilta pääkaupunkiseudun asukkailta, erityisesti nuorilta: mahdollisuus harrastaa tätä hienoa lajiamme! Curlingliiton, samoin kuin paikallisen seuran puolesta kitkerät terveiset kaupungin liikuntatoimen edustajille!!