Leppävirran kesäturnaus - Vantaan punakone iski jälleen

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Leppävirran toinen kesäturnaus pelattiin viikkoa ennen juhannusta ja mukana oli ennätysmäärä, peräti 30 joukkuetta. Ratoja oli kaukaloon lisätty edellisvuoden neljästä viiteen, mikä mahdollisti näinkin monta joukkuetta, kun pelit aloitettiin jo perjantai-aamupäivällä. Harmillista oli sen sijaan se, että latvialaiset olivat siirtäneet oman Ventspils Cup -turnauksena samalle viikonlopulle, minkä vuoksi Leppävirralla ei tällä kertaa nähty sen paremmin latvialaisia kuin virolaisiakaan joukkueita. Kansainvälisyyttä toi kuitenkin kaksi venäläistä joukkuetta, joista toista kipparoi Venäjän curlingliiton monivuotinen puheenjohtaja Konstantin Zadvornov! 

Pelimuotona oli perinteinen Schenkel-systeemi, jossa joukkueet oli jaettu kolmeen lohkoon. Jää oli saatu Mika Malisen johdolla varsin hyvään kuntoon, mistä kiitokset kaikille talkoolaisille, samoin kuin jäähallin henkilökunnalle. Olosuhteet olivat jälleen kohdallaan hauskalle viikonlopulle, sosiaaliselle kanssakäymiselle, ja siinä sivussa myös hyville peleille. Paikkanahan Kylpylähotelli Vesileppis oli jo edellisenä kesänä todettu mitä soveliaimmaksi niin pelaajille kuin taustajoukoillekin, ja monella olikin taas perheenjäseniä mukana. Pelien välillä lepäily porealtaassa ja vesiliukumäki toimivat oivallisesti myös joukkuehengen kohottajana! Kun myös niin ruoka- kuin juomahuoltokin pelasivat moitteettomasti, ei ainakaan allekirjoittaneen mielestä olisi paremmin voinut mennä...

... No jos vielä pelitkin sujuisivat, niin se olisi ehkä jo liikaa vaadittu! Mutta tällä kertaa Vantaan Punakone yllätti paitsi itsensä, myös muut voittamalla toisen turnauksen putkeen puhtaalla pelillä! Mieleen jäävin peli oli lauantaipäivän toinen peli Jussi UPN:n johtamia Pingviinejä vastaan, joka "vilisi entisiä ja nykyisiä maajoukkuepelaajia". Peli päättyi tiukan väännön jälkeen Punakoneen voittoon 7-5! Mutta vielä mieleenpainuvampi hetki oli heti viimeisen pelin, ja turnausvoiton ratkettua: Jo etukäteen oli sovittu, että mikäli Punakone voittaa, lähtee joukkueen kakkosheittäjältä, Vaeltavalta Aaveelta tukka!:) Ja näinhän siinä kävi, että kapteeni kaivoi pelin jälkeen kassista partakoneen, jonka sivuleikkurilla alkoi Aaveen tukan "jyystäminen" - ja palkintojenjaossa riittikin sitten katsomista!! Voittajajoukkueessa pelasivat kapteeni Olli Rissanen, Kai Wist, Sami Kallunki ja Kari Tuulari. Toiseksi turnauksessa sijoittui veteraani Jussi Heinosen luotsaama FiBa ja kolmanneksi Jussi UPN:n Pingviinit. Leppävirralla pelataan jälleen ensi vuonna viikkoa ennen juhannusta, joten laittakaa kisa ylös kalenteriinne!