Viimeinen kivi ratkaisi sarjavoiton - Kemijärvelle Lapin curlingvaltikka

Teksti: 
Hannu Alaluusua
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Curlingin Lappi-Sarjassa koettiin pienoinen yllätys, kun Lapin curlingvaltikkaa vuosikaudet hallinneet Ranua ja Rovaniemi löysivät voittajansa Kemijärveltä. Tasaisen varmasti koko kauden pelannut Kemijärven Urheilijoiden Northern Lights Curlingin joukkue Markus Halme, Jukka Valle ja Kari Koskenranta otti nuoruuden innolla ja tasaisilla esityksillä hallitun voiton lokakuussa käynnistyneessä Lappi-Sarjassa.

Syksystä lähtien piikkipaikalla kulkenut Halmeen joukkue sai kovan vastuksen rovaniemeläiseltä Tapanisen joukkueelta, joka päätyi sarjassa myös kymmeneen voittoon. Kulta ratkesi Kemijärveläisten eduksi viidellä kivipisteellä, pistein 33 - 28. Kemijärven turnauksen avausottelussa Team Tapaninen (Marja ja Timo Tapaninen, Miikka Ruokamo, Tapio Kekki, Jari Herva ja Petri Kotila) kukisti Halmeen kivipistein 9 - 3 ja maksoi marraskuisen 7 - 1 kotikenttätappion. Tärkeällä voitolla Tapaninen tarrasi kiinni Lappi-Sarjan voittoon, mutta illan viimeisessä otteluissa Ranuan kokenut konkarijoukkue Tuomas Vanhala, Matti Pekkala, Sakari Onnela ja Lauri Kauhanen opetti nuorisoa kukistamalla Tapanisen joukkueen jännittävien vaiheiden jälkeen pistein 5 - 4 ja näin Kemijärvi korjasi sarjavoiton niukimmalla mahdollisella tavalla mestaruuden ratketessa illan viimeisellä heitolla.

Lokakuussa käynnistynyt kahdeksan joukkueen sarja oli tasainen. Kuusi kärkijoukkuetta mahtui kolmen voittopisteen sisään. Kemijärven turnauksen ykköseksi kohosi huimassa kevätvireessä oleva Tuomas Vanhalan konkarijoukkue Ranualta, joka voitti kaikki kolme ottelua kivipistein 21 - 6. Halme, Tapaninen ja Kemppainen saivat Kemijärven Wirta-Areenalla kaksi voittoa. Lappi-Sarjan voittaja Kemijärven Halme keräsi talven aikana 10 pistettä ja 33 kivipistettä. Hopeaa voittanut Team Tapaninen sai myös 10 pistettä ja 28 kivipistettä. Pronssille noussut Vanhala Ranualta sai kasaan 9 pistettä ja viisi pistettä. Ranuan joukkueet Lohi ja Näyhä saivat kasaan 8 pistettä ja kukistivat kuudenneksi tulleen Rovaniemeläisen Kemppaisen yhdellä pisteellä. Kemijärven joukkueet Mattila ja Kilkkaajat saivat kauden aikana kaksi voittoa ja jäivät turnauksessa hännille.

Lappisarja lopullinen taulukko 2007