Kommentti

Teksti: 
Juhani "Hemppa" Heinonen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Menneen kauden SM-sarjan tiimoilta jotakin. Mikään yllätys ei todellakaan ollut, että Markku UPN vei jälleen mestaruuden. Se, että ero kakkossijaan ei ollut järin suuri, johtui - näin arvelisin - Maken tyylistä. Aloitetaan sarja täysillä ja sitten vähän löysäillenkin pidetään vain huoli siitä, että mestaruus voitetaan. Itse olin erittäin iloinen Aku Kausteen kakkostilasta. Kaveri on kehittynyt kipparina ja uskaltaa pelata rohkeastikin omiin taitoihin luottaen. Tosin paranneltavaa joukkueessa on. Ja vielä - alkaako Tomin (Rantamäki) ote vähitellen hiipua? 

Naisten puolella kokenut Anne Malmi vei mestaruuden, mikä sinällään ei minusta ollut mikään yllätys. Liekö lajin saama julkisuus houkutellut jo v. 1983 EM-kisoissa kansainvälisen uransa aloittaneen Annen takaisin tositoimiin? Joukkuetta vahvistanee myös mukavasti paluun tehnyt takavuosien huippupelaaja Tytti Haapasaari.

Aika outoa että vieläkin, vaikka kyseessä on lajin SM-kisa, joka on nosteessa jo olympialaistenkin takia, sallitaan luovutukset, jotka ovat muuten aiemminkin sattuneet viimeisessä turnauksessa. Tämän rinnalla tuntuu aika huvittavalta, että ikämiesten SM-kisoissa luovutuksesta uhattiin muistaakseni 100 euron sakolla. Ja siellä sentään oli joillakin joukkueilla pitempi matka kotiin, kuin SM-sarjalaisilla.

Oma lukunsa on sitten Kari Niemi-Nikkola. Varmaan meistä useimmat kuulivat nuo niin ihmeelliset sanat, kun hän kritisoi Suomen Curlingliittoa. Kaveri voisi itse ihmetellä sitä, miksi SM-sarjaa pelataan kolmella eri paikkakunnalla neljänä eri viikonloppuna, kun meillä on kuusiratainen curlinghalli pääkaupunkiseudulla ja kahdeksasta SM-sarjajoukkueesta seitsemän on tällä hetkellä - ja ehkä pitkäänkin - Oulunkylän lähiympäristöstä.

Voitaisiinko SM-sarja pelata Oulunkylässä ja liitto tukisi Joensuun matkoja Helsinkiin? Pääkaupunkiseudun joukkueet voisivat pelata SM-sarjaa myös viikolla? Näin voisi toteutua Karin toive siitä, että Markulle jäisi tilaisuus (aikaa) pelata enemmän ulkomailla? Toki näitä kirjoittaessani on mielessä myös naisten SM ja divari. Ja sekin, että Make on kansanedustaja ainakin seuraavat neljä vuotta.

Muuten, Aku Kauste, Juha Pekaristo, Ari Ruottu, Olli Orrainen ja ehkä viidentenä Ville Tuominen eli Thunder Bayn junnujen MM-kisajoukkue voisi olla aika kova ryhmä tänä päivänä!