Mixed SM-kisat Myyrmäessä 20. - 22.4.

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Vantaan Myyrmäen jäähalli oli pitkästä aikaa curlingturnauksen areenana, kun sekajoukkueiden Suomen mestaruudesta taisteltiin huhtikuun lopulla. Hallitseva mestari piti tässäkin mestaruuskilpailussa pintansa, kun Jussi Uusipaavalniemen kipparoima nelikko nappasi voiton ja leimasi näin kisapassit syyskuussa Madridissa järjestettäviin Mixed EM -kilpailuihin.

Myyrmäen jäähallissa peliolosuhteet olivat muutamilla radoilla keväisen haastavat. Siitä, että jäät olivat ylipäätään pelattavissa, saamme kiittää vain ja ainoastaan Mauno Nummilaa, joka oli yksin omalla työpanoksellaan tehnyt valtaisan urakan ja kaiken mahdollisen, mikä noin lyhyessä ajassa oli mahdollista tehdä.

Mestaruus meni toisena vuonna peräkkäin samaan osoitteeseen, kun Jussi Uusipaavalniemen, Anne Malmin, Petri Tsutsusen ja Johanna Pyyhtiän muodostama joukkue pelasi itsensä mestariksi. Helpolla ei mestaruus tullut, sillä tässä ns. triple cup -kaaviossa joukkueelle kertyi pelejä lauantaipäivälle peräti neljä kappaletta, kun se koki niukan jatkopäätappion Tomi Rantamäen joukkuetta vastaan.

Edellä mainitut kaksi joukkuetta kohtasivat lopulta finaalissa, jossa Uusipaavalniemen joukkue osoittautui etevämmäksi. Kärkikaksikko oli turnauksessa selvä, kun molemmat hävisivät koko viikonlopun aikana ainoastaan yhden ottelun ja senkin toinen toistaan vastaan. Hopeajoukkueessa pelasivat kapteeni Rantamäen lisäksi Kirsi Nykänen, Jermu Pöllänen ja Tiina Julkunen (os. Kautonen). Pronssiottelussa Timo Kausteen joukkue peittosi Jukka Lehtosen nelikon, joka pelasi mitaliottelunsa ilman kapteeniaan korvaten hänet Jari Saarelaisella. Muut pronssimitalijoukkueen jäsenet olivat Helena Timonen, Kai Pahl sekä Kirsti Kauste.

Turnauksen aikana oli mukava huomata

myös nuorten mukanaolo, kun Joonas Hellevaaran ja Leo Mäkelän kipparoimat joukkueet tulivat koettelemaan siipiensä kantavuutta aikuisten otteluissa. Hellevaaran joukkue sijoittuikin hienosti kuudenneksi ja antoi uskoa maamme curlingin tulevaisuudelle.

Tuore mestari lähtee edustamaan maamme värejä 24. - 29.9.2007 Espanjan pääkaupunkiin Madridiin, jossa pidetään Mixed EM -kilpailut. Onnea ja menestystä joukkueelle! ●

Lisätietoja Mixed EM-kisoista: http://www.emcc2007.es/

 

Mixed SM 2007

1. Jussi Uusipaavalniemi

2. Tomi Rantamäki

3. Timo Kauste

4. Jukka Lehtonen

5. Aku Kauste

6. Joonas Hellevaara

7. Olli Rissanen

8. Asko Korhonen

9. Ellen Vogt

10. Jaakko Uusitupa

11. Mauno Nummila

12. Lauri Perkiö

13. Lare Norri

14. Markus Kaustinen

15. Hannu Virtanne

16. Leo Mäkelä