Koulutus ja lajin kehittäminen hyvässä vauhdissa

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Yhteistyössä Kisakallion urheiluopiston kanssa kehitetty lajiohjaajien valmennusjärjestelmä on lähtenyt kiitettävästi käyntiin, ja 2. tason ensimmäinen kurssikin on jo pidetty! Erityisen hienoa on ollut innostunut ja aktiivinen osallistuminen tähän koulutukseen, mukana on ollut lajin harrastajia ympäri Suomea ja jonossakin olisi ollut lisää tulijoita. Tämä on mielestäni hyvä ja kannustava esimerkki siitä, että lajia halutaan kehittää ja viedä eteenpäin myös paikallisella tasolla, mikä väistämättä tulee lisäämään rakkaan lajimme suosiota. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin kaikille koulutuksen tekemiseen ja järjestämiseen osallistuneille henkilöille, jotka pääosin ovat tehneet tätä pyyteetöntä työtä oman toimen ohessa ja talkoopohjalta!

Curlingliiton hallituksen alainen valiokuntatyöskentely on myös lähtenyt nyt hyvin käyntiin. Lajinedistämisvaliokunnan toimenkuvaan on tässä vaiheessa koottu lajin edistäminen, junioritoiminta, valmennus ja mm. pyörätuolicurling, jonka aktiivinen toiminta on nyt vihdoin alkamassa. Anne Malmin aktiivisella otteella valiokunnan työ on käynnistynyt, mutta tekijöitä tarvitaan lisää, sillä tehtäväkenttähän on huikean laaja ja lajin kannalta erityisen tärkeä. Ilahduttavaa oli myös aktiivinen mukaantulo uuden kilpailuvaliokunnan toimintaan, jonka tuloksia saamme seurata jo alkavalla kaudella. Suuret kiitokset kaikille mukanaolijoille omatoimisesta aktiivisuudesta, teitä ei koskaan ole liikaa!

MM-kisat Vierumäellä jälleen suuri mahdollisuus lajillemme

Tuleva kausi on jälleen historiallinen, kun Suomessa ja Vierumäellä järjestetään ensimmäistä kertaa lajin MM-tason arvokilpailut. Kyseessähän on siis Seniorien MM-kisat 2008 sekä sen yhteydessä pidettävät Mixed Doubles MM-kisat, mikä on täysin uusi peliformaatti ja tähtää olympialajiksi vuoden 2014 talvikisoihin. Ensimmäisten kisojen myöntäminen Suomeen on taas yksi tunnustus suomalaiselle curlingille, ja toivon että se saa ansaitsemansa arvostuksen lajimme parissa kautta maan. Voit olla mukana tapahtumassa vapaaehtoisena tai sitten seuraamassa kisoja paikan päällä ja kannustamassa omia joukkueitamme huippusuorituksiin. Pääasia on että tulet mukaan, sillä kysymys on todellakin historiallisesta tapahtumasta suomalaisessa curlingissa, eikä näitä tilaisuuksia ole turhan usein! Tehdään siis jälleen yhdessä hyvät kisat!

Ensi kaudelle (helmikuu 2008) osuu muuten myös Curlingliiton 30- vuotisjuhlapäivä! Eiköhän se ole taas juhlan paikka! Ja nyt pitäisi myös viimeistään alkaa tehdä liiton historiikkiakin, ennen kuin on "liian myöhäistä"... Ideat ja tekijät ovat näiltäkin osin mitä tervetulleimpia!

Kiitokset jälleen mukavasta kaudesta, ja toivotan kaikille Hauskaa ja Lämmintä Kesää! Olkaa valmiina ensi kauden uusiin seikkailuihin!