Katseet tulevaan

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Juuri päättynyt curlingkausi oli maallemme kaikin puolin hedelmällinen. Miesten edustusjoukkueemme onnistui nappaamaan EM-kisoista paikan MM-kisoihin ja kahmimaan sieltä elintärkeitä pisteitä Vancouverin olympialaisten edustuspaikkaa silmällä pitäen. Maailman rankingissa (arvokisasijoitukset viimeisen kuuden vuoden ajalta) Suomen sijoitus putosi miehissä tosin pykälän verran, mutta edelleen ollaan viiden parhaan joukossa!

Naisten edustusjoukkueemme taisteli EM-kisoissa hienosti B-sarjan voitosta ja paikasta MM-karsintaan. Aivan ei puristus riittänyt loppuun saakka, mutta B-sarjan hopean myötä nousu takaisin A-sarjaan mahdollistaa ensi kaudella taistelun MM-kisapaikasta ja sitä kautta mahdollisesti myöhemmin myös olympialaisten karsintapisteistä. Kauden päätteeksi Suomen sijoitus maailman rankingissa putosi yhdellä sijalla neljänneksitoista, kun Tsekki pujahti Suomen ohi äärimmäisen niukasti.

Tuleva kausi tulee myös olemaan tapahtumarikas ja toivottavasti menestyksekäs. Keväällä maassamme järjestetään ensimmäiset MM-tason turnaukset, kun Vierumäellä kansalliset seniorijoukkueet ja Mixed Doubles -joukkueet ottelevat maailman herruudesta. Kyseiset tapahtumat saavat toivottavasti myös suuret massat liikkeelle seuraamaan näitä viihdyttäviä otteluita, sillä ainakin aiempina vuosina useat seniorijoukkueiden pelaajat ovat olleet oman aikansa huippuja ja mahtuupa mukaan muutama legendakin, vai mitä sanotte nimistä: Nancy Kerr, Charlie Kapp, Roxin Brothers tai vaikkapa Al Hackner!

Historian lehtien havinan vastapainona Vierumäellä on tarjolla myös uusi mielenkiintoinen turnausmuoto, kun aiemmin Continental Cupista tuttu Mixed Doubles on pienten muutosten myötä saanut salonkikelpoiset säännöt ja nyt sitä ajetaan aina olympialaisiin saakka. Kävi olympiastatuksen kanssa miten tahansa, laji mahdollistaa pienempienkin curlingmaiden mukanaolon ja menestymisen parin innokkaan yksilön satsauksen myötä.

Eräs merkittävä tapaus kevään aikana oli myös Markku Uusipaavalniemen valinta eduskuntaan: lehtemme onnittelee Markkua hienosta saavutuksesta! Tapaus noteerattiin useissa medioissa kautta maan ja Urheilulehtikin revitteli ennen MMkisoja otsikollaan "Senaattori kiikaroi olympiapaikkaa". Toivottavasti Markulle avautuu mahdollisuuksia edistää lajiamme osana maamme suurinta päättävää elintä.

Mukavaa kesää kaikille toivottaen,
Jermu Pöllänen