Curlingin Lappisarja toimii

Teksti: 
Seppo Mattila
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Lauantaina 20.1.2007 pidettiin Ranualla kolmas osaturnaus Suomen pohjoisimmassa curlingsarjassa. Olosuhteet olivat hienot: ulkona pakkasta noin viisitoista astetta, sisällä saman verran. Radat olivat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta pojat olivat ehkä kuitenkin käyttäneet liian lämmintä vettä pohjatöissä; jää halkeili paikoin, onneksi ei kuitenkaan varsinaisesti radoilta. Pelit olivat tasaisia, kuten olettaa sopiikin ja sarjan hännillä majailevat joukkueetkin pitivät kärkipäätä ihan tiukilla viime kiville saakka.

Sarjan ensimmäinen turnaus pidettiin Kemijärvellä ja toinen Rovaniemellä. Molemmat olivat hienoja tapauksia ja tunnelma parani vielä Ranualla. Viimeinen osaturnaus pidetään Kemijärvellä 17.3.2007. Odotella sopii, että tästä turnauksesta tulee palkintojenjakoineen, saunoineen ja muine After Curling -aktiviteetteineen paras Lapissa ikinä järjestetty kisa.

Sarjamme on hiukan sovellettu; peli käsittää kuusi päätä, turnaukset ovat yksipäiväisiä ja kustannukset on laskettu minimiin. Näin saamme täällä pitkien välimatkojen maassa homman pyörimään. Ranuan kisasta voisi mainita muutaman hienon asian. Ensimmäisellä kierroksella Rovaniemen Tapaninen ja Kemijärven Rollersit ottivat mittaa toisistaan. Rollersit veivät neljä päätä ja johtivat jo 0-5, sitten alkoi Tapanisen nousu; 4-0 ja 3-0 päät antoivat tulokseksi 7-5. Rollersien juoni katosi täydellisesti neljännen pään jälkeen, eikä oikein löytynytkään enää. Ranuan Vanhala taas piti matalaa profiilia, tuli puun takaa ja voitti kaksi kärkijoukkuetta, sekä Rollersit.

Sarjan kärkeä pitävät Tapaninen ja Kemijärven Markus Halme. Lähellä kärkkyvät myös Ranuan Lohi ja Näyhä. Viimeisessä osaturnauksessa todennäköisesti pelataankin tosi rankkoja pelejä verenmaku suussa. Kemijärven jäähalliyhtiö on luvannut lämmittää saunan pelien päälle, varmaan sitä tarvitaankin.

Seurojen kotisivuilla on mahdollisesti lisää tietoja sarjasta.

www.koti.mbnet.fi/kurlinki

www.lappikurlinki.net

www.personal.inet.fi/urheilu/curling