Karjalasta kajahtaa!

Teksti: 
Riku Harjula
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Tällä kertaa esittelemme juttusarjassamme Suomen curlingperheen uuden jäsenen Itä-Suomesta. Kiteellä lajia harrastetaan organisoidusti nyt ensimmäistä vuotta, mutta innostus on kova ja maaliskuussa seura järjestää ensimmäisen kansallisen turnauksensa vuoden 2007 SM-Cupin! Kiteeltä haastattelimme Kiteen Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Seppo Hakulista.

Seppo, kuinka kaikki alkoi Kiteellä curlingin osalta?

- Anoimme curlingin Kiteelle tulemiseen hankerahoitusta maaseudun kehittämisrahaston kautta. Saatuamme myönteisen rahoituspäätöksen laitoimme curlingsetin tilaukseen. Kivet tulivat Kanadasta lokakuun lopussa 2006. Jäähallissa toimintaa on läpi vuoden ja tämän vuoksi haluamme myös laajentaa palvelutarjontaamme. Seuratoiminnan perustaminen on meneillään. Joensuun curlingseurasta saimme tukea Mika Maliselta, joka toimii siellä seuran puheenjohtajana. Aluksi meillä oli Joensuusta curlingsetti lainassa, ja Mikalta olemme saaneet myös opastusta lajiin liittyen.

Millaisissa kantimissa toiminta Kiteellä sitten nykyisin on? Millaisissa olosuhteissa lajia päästään harrastamaan?

- Jäähalli on valmistunut Kiteelle vuonna 1998. Curling on toimintana osa Kiteen Jäähalli Oy:n toiminnan laajentamista. Jääaikaa vuodessa on pääsääntöisesti 10kk/vuodessa, alkaen juhannukselta ja päättyen maalis-huhtikuun vaihteeseen. Toimintaa on pyritty jatkuvasti kehittämään ja laajentamaan (jääkiekkoleirit, taitoluisteluleirit jne.). Jäättömänä aikana hallissa järjestetään konsertteja ja messuja. Tällä hetkellä lajin parissa paikkakunnalla on aktiivisesti noin 10 henkilöä sekä lisäksi lajista kiinnostuneita yrityksiä on ajoittain käynyt jäähallissa pelaamassa curlingia. Lajin tulevaisuus Kiteellä näyttää positiiviselta. Lisäksi Joensuun läheisyys huomioiden voisi ajatella jopa puulaakisarjojen alkamista alueella.

Maaliskuussa 9. - 11.3. järjestätte Kiteellä ison tapahtuman tämän vuoden SM-Cupin muodossa. Kisa perinteisesti kiertää uusia paikkakuntia, mutta on uudelle seuralle aina iso haaste järjestelyiltään. Mistä idea Kiteen osallistumiseen järjestäjänä sai alkunsa?

- SM-Cupin järjestämiseen ajatus tuli suoraan Joensuun curlingseuran puheenjohtajalta Mika Maliselta. Hänen kertomansa mukaan SM-Cupille ei ollut tuolloin vielä paikkaa selvillä. Cupin myötä curling täysin uutena lajina saa tunnettavuutta seutukunnalla ja ehkä laajemmallakin alueella. SM Cuppiin osallistuvat joukkueet saavat tutustua paikkakuntaamme sekä mahdollisuuteemme tarjota harjoittelu- sekä leiritoiminnan järjestämiseen varsin hyvät puitteet.

Miten nuo järjestelyt tähän mennessä ovat sujuneet?

- Turnauksen järjestämiseen liittyviä vastoinkäymisiä on vaikea nimetä, sillä laji sekä Cupin järjestäminen on kaikki varsin uutta paikkakunnallamme. Tämä huomioiden pyritään kaikessa tekemään parhaamme. Tämän hetkinen tunne on se, että kaikki Cupin järjestelyissä mukana olevat tekevät kaikkensa Cupin onnistumiseksi. Suuri kiitos tästä kuuluu Mika Maliselle, joka on antanut ja antaa jatkossakin ammattitaitonsa ja näkemyksensä hyödynnettäväksi järjestelyissämme ja tapahtuman onnistumiseksi. Onnea niin kevään järjestelyihin kuin pitemmällekin aikavälille kiteeläisen curlingin osalle curlinglehdenkin puolesta!