Curlingia Etelästä Pohjoiseen ja Lännestä Itään

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 

Curlingliiton jäsenseuroja samoin kuin lajipaikkakuntia on jo lähes 30 kumpiakin! Nuppineulat Suomen kartalla lisääntyvät tasaisen tappavasti, ja vaikkei harrastajien määrä olekaan kasvanut räjähdysmäisesti, lisääntyy se koko ajan. Erityisen ilahduttavaa on se, että junioripelaajien määrä tuntuu olevan selvässä nousussa. Seurojen jäsenmäärien päivitys, jonka tuloksena saamme tarkat luvut on juuri menossa.

Lisää toimintaa ja mukanaoloa!

Toiminnan taso, erityisesti erilaiset sarjat, on lisääntynyt huomattavasti eri alueilla ja liiton nettisivujen keskustelupalstalla onkin käyty vilkasta keskustelua siitä, miten nämä erilaiset sarjat tulisi organisoida tai mahdollisesti liittää mukaan Curlingliiton alaiseen kilpailutoimintaan. Alueellinen toiminta on mielestäni erittäin tärkeätä ja tältä osin toivonkin, että seuroista löytyy riittävästi aktiivisia henkilöitä tätä toimintaa pyörittämään. Myös liittotasolla toiminnan lisääntyminen vaatii uusia toimenpiteitä ja koordinointia. Kilpailutoiminnan osalta juuri valitulla liiton uudella kilpailuvaliokunnalla onkin tältä osin paljon työsarkaa, jonka tuloksia pääsemme mahdollisesti näkemään jo ensi kaudella.

Lisenssit

Toinen paljon keskustelua herättänyt asia on ollut lajilisenssit ja niihin liittyvä vakuutusturva. Tilannehan on se, ettei paikallisella tasolla seuroilla ole käytännössä minkäänlaista vakuutusturvaa omille jäsenilleen. Curlingliiton onkin nyt tarkoitus ottaa käyttöön lajilisenssi ensi kauden alusta lukien. Se toteutetaan yhteistyössä SLU:n ja vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa. Lisenssin ja siihen liittyvän vakuutuksen hinnoista informoidaan heti, kun seurojen jäsenmäärät on saatu selvitettyä ja vakuutusyhtiö on sen pohjalta antanut oman tarjouksensa.

Näyttävää näkyvyyttä!

Rakas lajimme on ollut muutoinkin edelleen varsin hyvin julkisuudessa esillä. Curling on tunkenut itsensä mukaan niin kauppakeskuksiin kuin jopa vaalikampanjoihinkin!:) Yhteistyö ja mukanaolomme Linnamäen Jäähelmi-tapahtumassa on tuonut lajillemme erittäin positiivista julkisuutta sekä toisaalta mahdollisuuden tuhansille lapsille ja aikuisille kokeilla, miltä curlingkiven heittäminen jäällä tuntuu. Uskon, että tämäkin poikii jatkossa uusia harrastajia! Ja tässäkin yhteydessä on taas korostettava ja kiitettävä myös Kisakallion Urheiluopiston mukanaoloa ko. tapahtumassa, mikä mahdollisti myös juniorikivien esittelemisen ja kokeilemisen! Näkyvyyteen voi jokainen vaikuttaa omalla aktiivisuudellaan ja mukanaolollaan. Muistutan myös, että jokainen meistä on omalta osaltaan lajimme "käyntikortti", joten myös Sinun panoksesi on tärkeä! Toivotan kaikille aurinkoista alkavaa curlingkevättä!