Terveisiä Baselista

Teksti: 
Olli Rissanen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

EM-kisat Baselissa oli suomalaisittain mielestäni menestys: miehet saavuttivat MM-kisapaikan ja naiset nousivat takaisin A-sarjaan. Tästä on hyvä jatkaa, ja vaikka suomalaisen huippucurlingin kärki onkin kapea, se kuitenkin toimii ja tuottaa tuloksia sekä ilon hetkiä meille "curlingfaneille". Onnittelut meidän kaikkien puolesta Annen ja Markun joukkueille. Minusta oli myös hienoa seurata Annen joukkueen ensikertalaisten aitoa iloa ja positiivista suhtautumista kokemukseen, jonkalaisia ei valitettavasti ole kaikille tarjolla.

Kansainvälisten liittojen kokouksissa oli myös paljon mielenkiintoisia asioita esillä: pelisääntöjä työstetään modernimpaan ja selkeämpään muotoon. Olympialaisiin yritetään saada curlingiin lisälajiksi Mixed Double -formaatti aikaisemmin suunnitellun kuviopelin sijaan. Tästä tulee liitoille ja sen myötä pelaajille tarkempaa tietoa lähitulevaisuudessa. WCF:n pitäaikainen mediavastaava, Ruotsin Håkan Sundström jäi hyvin ansaitulle "eläkkeelle" ja hänen tilalleen tuli kokopäivätoimisena toimiva George Karrys, jolla oli jo runsain mitoin esiteltävää tiedotuksen kehittämisen osalta. Asioita, joita meilläkin on syytä miettiä, pienemmässä mittakaavassa tosin. WCF:n nettisivut on uudistettu niin ulkoisesti kuin sisällöltäänkin, ja tässä yhteydessä oli ilo todeta, että kehitystyö myös oman liittomme kotisivujen osalta on alkanut. Suuret kiitokset tässä vaiheessa Aku Kausteelle, joka toistaiseksi on vastannut web-masterina sivujemme ylläpidosta, mutta joka ymmärrettävistä syistä joutuu nyt keskittymään omaan työhönsä ja jättämään ainakin toistaiseksi web-masterin työt. Kiitos myös Markus Sipilälle, joka on ottanut haasteen vastaan ja luvannut toimia tästä eteenpäin sivujemme koordinaattorina!

Suomi oli hyvin edustettuna EM-kisoissa, sillä liittomme edustajien lisäksi paikalla olivat myös Kari Piipari edustaen Seniorien MM-kisojen 2008 kisaorganisaatiota sekä Kisakalliosta Harri Hollo ja Hannu-Allan "Allu" Stick, jotka olivat esittelemässä suomalaisen curlingin koulutusjärjestelmää sekä siitä vielä erityisenä osana "junioricurlingia". Kisakallion edustajilla oli mukana myös suomalaisesta graniitista tehtyjä lasten kiviä, jotka yhdessä kokouksissa esitetyn koulutusjärjestelmän kanssa saivat suurta positiivista huomiota ja palautetta. Suomen Curlingliiton kannalta on ollut erityisen hienoa, että niin Suomen Urheiluopisto Vierumäellä kuin myös Kisakallion Urheiluopisto Lohjalla ovat suhtautuneet varsin positiivisesti ja kannustavasti suomalaiseen curlingiin. Yhteistyökumppaneina ne ovat sellaisia, joita me emme pysty "rahalla ostamaan". Lisäksi edellä mainittujen lasten kivien "isällä", Harri Hollolla on paljon sellaista energiaa ja uusia ideoita, joilla suomalaista curlingia viedään eteenpäin! Suuret kiitokset Harrille, Allulle ja Karille mukanaolostanne Baselissa ja antamastanne tuesta suomalaiselle curlingille!

Ja lisää seuraa...

Torinon olympialaisten jälkeen olemme jo saaneet kolme uutta curlingpaikkakuntaa ja parissa muussa toiminta on juuri alkamassa. Mielenkiinto rakasta lajiamme kohtaan on edelleen nouseva, kunhan vain jäätä on tarjolla. Ikävänä seikkana on todettava, että suomalaisen curlingin kehdossa Hyvinkäällä vireillä ollut hallihanke ei toteutunutkaan kovista ennakko- odotuksista huolimatta. Mutta ei hätää, sillä uudet suunnitelmat ovat jo vireillä, ja uskon ettei Hyvinkään kaupungilla ole enää varaa hukata tätä tilaisuutta, jonka suomalainen curling sille tarjoaa!

Yhdessä SLU:n kanssa on nyt tarkoitus neuvotella toimenpiteistä, joilla pääsemme askel askeleelta jälleen eteenpäin. Raportoimme tästä mahdollisimman pian! Oma uskoni suomalaiseen curlingiin on jos mahdollista entistä vahvempi ja yhteisellä positiivisella asenteella teemme ihmeitä!

Toivotan kaikille menestyksekästä ja hauskaa Curlingvuotta 2007!