Joensuun kuulumisia

Teksti: 
Mika Malinen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

Torinon laukaisema buumi kantaa edelleen. Lajin saama noste näkyy hallin käyttöasteen kasvuna ja parhaina päivinä halli on aktiivisesti käytössä aamusta iltaan. Aamupäivän ja alkuiltapäivän hallin täyttävät koululaiset ja opiskelijat. Alkuiltaan mahtuu esittelyjä työyhteisöille ja yrityksille ja illalla pelataan paikallissarjaa. Hieno fi ilis ylipäätään.

 

Toki tämän kaltainen tilanne tuo uusia haasteitakin. Sähköisen varausjärjestelmän luominen on ollut tekeillä jo parin vuoden ajan. Ensimmäistä järjestelmää ei koskaan saatu yleiseen käyttöön. Nyt paine hallin varaustilanteen ajantasalla pitämiseksi sai uutta vauhtia tähänkin hankkeeseen. Ensiapu löytyi verkosta, mikä vinkiksi muillekin tämän positiivisen ongelman kanssa painiville. Google.com/ calendar tarjoaa työkalun ainakin alkuun. Tosin järeämmän järjestelmän työstäminen ja samalla seuran kotisivuston uusiminen vastaamaan tätä päivää on työn alla.

Uusien joukkueiden ja pelaajien opastaminen lajiin sekä hallin säilyminen pelikuntoisena (mm. jää) tuo jonkin verran lisää pohdittavaa, niin seuran johdolle kuin ns. vanhoille pelaajillekin. Olosuhteet ovat Joensuussa hyvät ja työtä niiden vieläkin paremmaksi saamiseksi tehdään jatkuvasti. Kiitokset Hyvinkäälle ja Höyrylle Ice- King -briefi ngistä ja koneen lainasta. Itse kaipailen niitä seurapalaverejä, joita oli ennen Bonspieliä tai joka kertaalleen järjestettiin täällä Joensuussakin. Torstai ennen Bonspieliä??? (En minä niistä asioista niin, mutta otetaan ainakin yhdet juomat :)

Itä-Suomesta saattaa löytyä SM-cup - organisaatiokin tulevalle keväälle. Opiskelijoiden SM-ajatuksesta on keskusteltu Joensuun yliopiston liikuntasihteerin kanssa. Koululaiscurling voisi ensimmäistä kertaa toteutua koulujen välisenäkin keväällä 2007. Nämä ovat hyviä esimerkkejä positiivisesta kiinnostuksesta lajiin ja innostuksesta toimia ajatusten eteenpäin saamiseksi.

Seniorit ovat alkaneet treenata ja naiset ovat innolla valmistautumassa hyvinkääläisten kanssa EM:iin. Jokunen muukin väittää treenaavansa oikeasti ja pohtii, ovatko jäät suorat, onko kivissä eroja vai voisiko liu'ussa tai irrotuksessa olla jotain...( ei kai ). Paikallissarjoissa pelaa viime vuoden 8 joukueen sijaan 18 joukkuetta. Naisissa ja miehissä on joukkueet SM-sarjassa.

Summa summarum, mikä on latinaa ja tarkoittaa, että curling on hieno laji, jota pelaavat hienot ihmiset... Tuntuu kuin koko laji olisi kokenut eräänlaisen renessanssin. Ja se on kiva se. Lajitoverit! Hienoja ja pelejä ja hauskoja hetkiä lajin parissa!