Burtnykin hurja comeback

Teksti: 
Jermu Pöllänen
Juttutyyppi: 
Liittyvä artikkeli: 
Curlinglehden numero: 
Kerry Burtnyk (47) jaksoi viettää eläkepäiviään vain yhden kauden ajan. Kipinän uuteen tulemiseen antoi Torinon Olympiakisojen edustusjoukkueen karsintojen seuraaminen marraskuussa 2005. Edellisissä karsinnoissahan Burtnyk oli hävinnyt edustuspaikan Kevin Martinille viimeisellä heitolla. Halu näyttää, että vanha vielä kykenee pelaamaan huipulla sai vuoden 1995 maailmanmestarin kokoamaan itselleen uuden, erittäin nuoren joukkueen. Kukaan kolmesta Burtnykin joukkueen jäsenestä ei ole vielä edes viettänyt 30-vuotispäiviään.
 

Kolmosena ja varakipparina Burtnykin joukkueessa toimii Dan Kammerlock (22), joka teki ensimmäisissä miesten tasolla pelaamissaan peleissään vaikutukseen Burtnykiin. Danin isä, Ron Kammerlock pelasi 80-luvulla Burtnykin joukkueessa, ja tuntuu siltä että pojasta olisi polvi parantunut. Team Burtnyk on voittanut jo viisi perättäistä suurta turnausta. Ykkösenä ja kakkosena joukkueessa pelaavat 29-vuotiaat, mutta jo varsin kokeneet Rich Daneault ja Cory Naharnie.

Ensimmäisen ja Burtnykin mielestä erittäin tärkeän voiton joukkue saavutti Sveitsissä, Baden Cupissa kuluvan vuoden syyskuussa. Euroopan reissun parasta antia oli voiton lisäksi joukkueena vietetty yhteinen aika ja toisiinsa tutustuminen, kertoo Burtnyk Slam!Sportsin haastattelussa. Sittemmin Team Burtnyk on voittanut neljä WCT-sarjan turnausta peräjälkeen, sarja jollaiseen Burtnyk ei muista milloinkaan aiemmin pystyneensä. Mainittakoon, että Winnipegin rahaturnauksessa Burtnyk löi mm. Jeff Stoughtonin, joka myös on tehnyt tällä kaudella paluun curlingjäille uudella joukkueellaan. Aika näyttää, kuinka pitkälle Burtnyk joukkueineen yltää, tähän mennessä pysäyttäjiä ei ole ilmaantunut.