Lyhyesti 2006-03

Teksti: 
Toimitus
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 
 

BalancePlus kampanjoi rintasyöpätutkimuksen puolesta

Elokuussa kanadalainen curlingvälinevalmistaja BalancePlus aloitti kampanjoinnin rintasyövän tutkimuksen puolesta. Kampanjatuotteena yritys valmisti 100 kappaletta hiilikuituvartisia harjoja värjättynä maailmanlaajuisen rintasyöpäkampanjan tunnusvärein vaaleanpunaisiksi. Jokaisen harjan kauppasummasta yritys lahjoitti CAD 100 rintasyöpätutkimuksen hyväksi. Kaikki harjat oli myyty puoleen kuuhun mennessä, mutta kampanja jatkuu kullanväristen harjojen myynnillä sekä kahdeksan vaaleanpunaisen harjan arvonnalla CAD 10 lahjoittavien yksityishenkilöiden kesken. Arvonta suoritetaan huhtikuun viimeisenä päivänä 2007, joten kaikki halukkaat ehtinevät vielä mukaan! Lisätiedot ja lahjoituslomake: http://www.balanceplus.com/

Curlingkanalen laajentaa reviiriään

Ruotsalainen curlingportaali Curlingkanalen laajentaa reviiriään kattamaan koko Pohjoismaiden alueen ja näyttääpä sinne satelevan uutisia Kanadastakin. Kansainväliset uutiset löytyvät saitilta englanninkielisinä, joskin valtaosa uutisista löytyy edelleen ruotsin kielellä kertoen paikallisista tapahtumista.

Seniorien MM-kisat Suomeen 2008

Maailman Curlingliitto (WCF) on myöntänyt vuoden 2008 Seniorien MM-kisat (ikäraja 50 vuotta) Suomeen Vierumäelle. Vierumäki haki alunperin vuoden 2007 kisoja, mutta niiden mentyä Edmontoniin, hakemus muutettiin vuodelle 2008. Näitä kisoja haki myös USA:n Grand Forks, jossa järjestetään vuoden 2008 miesten MM-kisat. Seniorien MM-kisat on toinen Suomessa järjestettävä curlingin aikuisten arvoturnaus, kun vuoden 2001 EM-kisat järjestettiin myös Vierumäellä. MM-kisojen ajankohta on 8. - 16.3.2008.

New Age Kurling

Ei, yllä olevassa otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä, eikä se viittaa mihinkään uskonnollishenkiseen toimintaankaan jääkentillä. Kyseessä on englantilaisen John Bennettin kehittämä, curlingia muistattava sisäpeli, jonka suurin harrastajaryhmä on vammaiset. Kurlingpelit käydään tavallisesti sulkapallokentillä tai muilla sopivan mittaisilla tasaisilla alustoilla. Pelin idea on hyvin samankaltainen kuin varsinaisessa curlingissa, saihan pelin kehittäjä idean peliin katsellessaan televisiostaan curlingia. Peliä voidaan pelata niin yksilökuin joukkuepelinä ja joukkueen koko voi vaihdella kahdesta neljään pelaajaan, kuitenkin siten, että vastakkain pelaavissa joukkueissa on molemmissa yhtä monta pelaajaa, joista kukin heittää kaksi kiveä vuorotellen. Päässä voidaan siis heittää 4-8 kiveä joukkuetta kohti. Kaksinpelissä pelaajan kivien määrä päätä kohti on neljä. Hakin sijaan radan molemmissa päissä on hakkialue, jonka sisältä heiton tulee lähteä. Heitto voidaan suorittaa "perinteisesti" käsin, tai sopivia apuvälineitä, kuten työntövartta tai heittokourua käyttäen. Harjaajia heitoilla ei ole. Pistelasku noudattaa curlingista tuttua menetelmää. Lajin harrastajamäärä on kovassa kasvussa. Kansainvälisen lajiliiton, vuonna 2004 perustetun World Kurling Clubin, mukaan pelaajia löytyy jo lähes 50 maasta. Liitto on asettanut tavoitteekseen saada laji mukaan paralympialaisiin vuonna 2012, kesäkisoihin siis. Suomalainen curlingväki pääsi tutustumaan lajiin typistetyssä mittakaavassa kauden avajaistilaisuudessa Ajasto Oy:n tiloissa. Pj. Rissanen oli saanut käsiinsä pelivälineistön, kahdeksan kumista valmistettua kurlingkiveä, jotka liikkuvat heittoalustalla kolmen hyvin laakeroidun pallon varassa. Lisäksi pakettiin kuului (ainakin) yksi neliönmuotoiselle muoville kuvattu pesä, mitoiltaan 1,20 m x 1,20 m. Pelialustana oli pari kalustelevyä, yhteispituudeltaan noin 3,5 metriä. Lyhyttä esittelyä seurasi cup-tyyppinen henkilö henkilöä vastaan käyty turnaus, jossa mukana oli Suomen curlingin parhaimmistoakin, mm. M15. Jännittävien vaiheiden jälkeen voittajaksi selviytyi Tuularin Kari, joka palkittiin asianmukaisesti.