Hallin Olli on poissa

Teksti: 
Seppo Stark
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

Olli Kallio menehtyi 27. syyskuuta vaikeaan sairauteen. Hän oli 59-vuotias. Olli vaikutti parikymmentä vuotta Myyrmäen jäähallilla seuraten työn ohessa aktiivisesti urheilua ja ollen tuttu hahmo ja neuvonantaja eri ikäluokkien urheilijoille.

 

Tutustuin Olliin paremmin erehdyttyäni ottamaan vastaan Myyrmäen Urheiluhallien vetäjän tehtävät lähes kymmenen vuotta sitten. Olli alkoi tuolloin houkutella minua curlingjoukkueeseen, jossa oli vasta "kaksi matemaattisesti lahjakasta herrasmiestä", Lauri Perkiö ja Antti Sundholm. Näin Olli pystyi luomaan curlingin kummajaisen Hallihait, joka oli tarkoitettu hupikilpailuja kiertäväksi joukkueeksi. Mutta kaikkien yllätykseksi joukkue alkoi kehittyä ja voitti Ollin mukana ollessa mm. kaksi senioreiden mestaruutta. Olli edustikin maatamme Winnipegin ja Gävlen seniorien MM-kisoissa.

Olli ymmärsi urheilusta paljon toimittuaan nuorempana aktiivisesti jalkapallon parissa. Curlingissa hänen taitoihinsa kuului kuntouttaa itsensä lyhyessä ajassa rapakuntoisesta luotettavaksi pelimieheksi. Pelimatkoilla Olli oli parhaimmillaan ja hänen taiteelliset ja filosofiset taipumuksensa tulivat esiin Maunulassa vietetyn nuoruuden muokkaaman karkeahkon ulkokuoren alta. Olli saattoi hyvinkin käydä useamman tunnin väittelyn tärkeänä pitämästään aiheesta tuoden väriä curlingturnausten mökkielämään.

Olli oli maailmaa nähnyt mies. Hän oli pelannut golfia lukuisilla kentillä eri puolilla maailmaa. Muusta joukkueesta Olli erosi siinä, että hänelle curlingia tärkeämpiä olivat perhe ja golf. Olli puhui aina lämpimästi matkoistaan vaimonsa Pirjon kanssa ja Piasta, "meidän likasta". Hallihait jää kaipaamaan joukkueen perustajaa.