Kommentti

Teksti: 
Juhani "Hemppa" Heinonen
Juttutyyppi: 
Curlinglehden numero: 
 

Oikeastaan ajatus tähän skrivaamiseen lähti Jermun jutusta (pääkirjoitus) edellisessä numerossa. Allekirjoittanutta otti aikanaan liiton hallituksessa ollessani pikkuisen ns. pannuun Kari Niemi- Nikkolan tietämys ja kommentit curlingista.

Kun Wille Mäkelä Salt Laken jälkeen valtasi EM- kisapaikan voittamalla Suomen mestaruuden Tuomas Vuoren ja kumppaneiden kanssa, totuus oli se ettei meillä ollut sillä hetkellä parempaa joukkuetta - olkoonkin että EM-kisat menivätkin alakanttiin ja pudottiin B-sarjaan. Positiivista asiassa ainakin oli se, että nuoret kundit saivat arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

 

Kari Niemi-Nikkolan saama info ja omat mielikuvansa lajistamme ovat olleet ilmeisesti aika yksipuolisia ja puutteellisia. Pieleen menneenä EM-kisavuonna Markku pelasi Aku Kausteen edellisvuotisen joukkueen kanssa. Tämä porukka ei vaan yksinkertaisesti ollut riittävän hyvä - olkoonkin että Niemi-Nikkola oli oikeassa siinä, että Uusis on erinomainen.

Tällä hetkellä Niemi-Nikkolan ei tarvitse olla huolissaan liiton arvokisajärjestelmästä. Markun nykyinen joukkue on tällä hetkellä selkeästi parempi kuin yksikään muu. Se alkoi oikeastaan siitä, kun Perttu Piilo teki ratkaisunsa ja Eurocks siirtyi Markun komentoon. Perttu ilmeisesti katsoi etteivät omat rahkeet riitä sittenkään maailman kärjen tavoitteluun ja että vain Markun avulla se voisi onnistua.

Työ- ja perhekiireet pakottivat Pertun itsensä kuiten kin lopettamaan huipulla pelaamisen. Silläkin oli seurauksensa. Jostain piti saada uusi mies tilalle, tai itseasiassa kaksikin koska Willekin lopetti - ainakin toistaiseksi. Nämä miehet "löytyivät" Tuomas Vuoren joukkueesta. Sikäli valitettavaa, että "Höyryn" jengissä olisi ollut myöhemmin potentiaalia vaikka kansainvälisellä huipputasolla menestymiseen.

Tämän kauden SM-sarjassa on toki mukana monia lahjakkaita kavereita, mutta joukkueena tuskin yksikään pystyy Markkua haastamaan. Hyvän päivän sattuessa joku voisi kansainvälisilläkin areenoilla ottaa muutaman satunnaisen voiton mutta pysyvän menestyksen saavuttaminen onkin ihan toinen juttu. Ja toki todennäköisesti käy niin, ettei Markkukaan tappioitta kotoisesta sarjastamme selviä.